תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות טיפול באמנות - אוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בעבודה סוציאלית? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות טיפול באמנות.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בעבודה סוציאלית עם התמחות בטיפול באמצעים אומנותיים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב


חלק מעבודתו של העובד הסוציאלי כוללת טיפול באנשים שמתקשים בהבעה בעל פה בשל קשיי שפה, פערי תרבות, וגורמים נוספים. הידע אותו רוכשים המשתתפים בתואר שני בעבודה סוציאלית עם התמחות בטיפול באמצעים אמנותיים, כגון מוזיקה, פיסול, ציור ותנועה, מאפשר תקשורת טובה יותר עם אוכלוסיות שבמקרים רבים מושתקות מבחינה חברתית ומסייעת להן להביע את קולן באמצעות יצירה אמנותית.


עובדים סוציאליים שמעוניינים להתקדם מבחינה מקצועית, לפתוח אפשרויות לעיסוק במחקר וכן לרכוש כלים נוספים לטיפול באוכלוסיות שונות, יכולים להשתתף בתואר שני בעבודה סוציאלית. עבור בעלי זיקה אמנותית ואמונה בכוח המרפא של הביטוי ביצירה, ניתן ללמוד לקראת תואר שני עם התמחות בטיפול באמצעות אמנות, המוצע באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.


תכנית הלימודים


תכנית הלימודים של המגמה לטיפול באמצעים אמנותיים מעשירה את העובדים הסוציאליים המשתתפים בה ומאפשרת להם לרכוש עוד כלים טיפוליים מעולם האמנות. חלק חשוב מהלימודים הוא היבטים בטיפול רב תרבותי, הנותן מקום לקולן של אוכלוסיות מושתקות ומודרות מבחינה חברתית.


תכנית הלימודים משלבת בין התמקצעות בפן המעשי של הטיפול באמצעים אמנותיים, ובין תכנים עיוניים על עבודה בתחום הרווחה בעידן הניאו ליברליזם, ומאפיינים ייחודיים של עבודה עם אוכלוסיות שונות ומגוונות. כמו כן, קיים דגש בתכנית על מחקר ושיטות מחקר שונות.

 


מתכונת הלימודים


אורכם של הלימודים הוא שנתיים, כאשר הקורסים נערכים ביום אחד בשבוע על מנת לאפשר לסטודנטים לשלב אותם עם עבודה בתחום. התכנים הנלמדים כוללים תיאוריה ולימודים עיוניים, לצד עבודה מעשית בתחום - הסטודנטים נדרשים להשתתף בפרקטיקום אחד בשנה א' בנושא שילוב אמנות בעבודה סוציאלית, ופרקטיקום נוסף בנושא אמנות הנערך בשנה ב' של התואר.


קיימת אפשרות לבחור בין נתיב מחקרי, הכולל כתיבת עבודת תזה שאותה יש להגיש בתום שנת הלימודים השנייה, ובין נתיב כללי שאינו כולל תזה ובסיומו נבחנים הסטודנטים בבחינת גמר. מומלץ לכתוב את עבודת התזה בנושא שקשור למגמה הנבחרת, כאשר כתיבתה מונחית על ידי אחד מאנשי הסגל בפקולטה לעבודה סוציאלית.


הסטודנטים בשני הנתיבים משתתפים בקורסי חובה הנותנים תשתית ידע בסיסית נדרשת לתואר השני, וכן בקורסי בחירה לפי העדפותיהם.


נושאי הלימוד

 

 

  • טיפול בלהט"ב
  • טיפול בהתמכרויות
  • אפידמיולוגיה חברתית
  • רב תרבותיות ובריאות הנפש
  • עבודה עם אנשים בעלי מוגבלויות
  • שיטות מחקר כמותניות ואיכותניות
  • גלובליזציה, ניאו ליברליזם ומדינת רווחה
  • הגירה והשפעותיה על המשפחה והיחסים החברתיים
  • ועוד


על סגל ההוראה


ראשת המגמה לעבודה סוציאלית בטיפול באמצעות אמנויות היא פרופסור ומרצה בכירה לעבודה סוציאלית, הפועלת גם בתחום התרפיה באמנות והעבודה הסוציאלית, לצד עבודתה כמרצה.

 


על מוסד הלימודים


אוניברסיטת בן-גוריון בנגב פועלת בתחומי ההוראה והמחקר מעל ל - 40 שנה, בה לומדים סטודנטים לתארים ראשונים, שניים ושלישיים בתחומי דעת מגוונים, וביניהם מדעי הטבע, מדעי ההנדסה, מדעי הבריאות, מדעי החברה והרוח, ועוד.


נוסף על כך, מתקיימות באוניברסיטה השתלמויות בתר דוקטורט כמו גם לימודי תעודה, והכשרה לתעודות הוראה במקצועות שונים. במסגרת האוניברסיטה פועלים מרכזים ומכוני מחקר בענפים מגוונים.


תנאי קבלה


מי שרוצים להתקבל לתואר השני בעבודה סוציאלית עם התמחות בטיפול באמצעים אמנותיים, נדרשים להיות בעלי ניסיון ביצירה ובהבעה באמצעות אמנות, לעמוד בדרישות הקבלה לתואר שני בעבודה סוציאלית, וכן לעבור בהצלחה ראיון קבלה שבוחן את התאמת המועמדים לתכנית ההתמחות. קיים יתרון בקבלה עבור מועמדים שרוצים להשתתף בנתיב המחקרי, שכולל כתיבת תזה.


תנאי הקבלה לתואר שני בעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב הם:

 

  • תואר ראשון בעבודה סוציאלית בממוצע של 85 ומעלה, ועמידה ברמת האנגלית הנדרשת.
  • ניסיון מקצועי של שנה או יותר בזמן ההרשמה לתואר השני, לא כולל את ההתנסות המעשית בה משתתפים סטודנטים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית.
  • מכתב ובו הצהרת כוונות, בו המועמדים מסבירים מדוע הם מעוניינים ללמוד לתואר שני בהתמחות בטיפול באמצעים אמנותיים.

 

תעודה


על מנת לסיים בהצלחה את הנתיב המחקרי, יש להגיש בסוף שנה ב' עבודת תזה במשקל של 50% מהציון הסופי בתואר השני. על מנת לסיים את הנתיב הכללי, יש להיבחן בבחינת גמר בסיום השנה השנייה ללימודים, שמשקלה הוא 15% מהציון הסופי ויש לעבור אותה בציון של 75 לפחות.


המסיימים בהצלחה ועומדים בכל חובותיהם האקדמיות זכאים לתואר שני M.A בעבודה סוציאלית עם התמחות בטיפול באמצעות אמנות, מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.


כמו כן, ההשתתפות במגמת התמחות בטיפול באמצעים אמנותיים מאפשרת למשתתפים לצבור נקודות זכות לקראת תואר מומחים בעבודה סוציאלית, שניתן מטעם מועצת העובדים הסוציאליים - יש לבדוק מול המועצה האם נדרשים קורסים נוספים על אלו הנלמדים במסגרת התואר השני כדי לקבל את התעודה.
 

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור