תואר שני בהנדסת חשמל ומחשבים ואלקטרומגנטיות באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בהנדסה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרומגנטיות.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בהנדסת חשמל ומחשבים בהתמחות אלקטרומגנטיות באוניברסיטת בן-גוריון


בתקופתנו, המאופיינת בשגשוג של טכנולוגיות חדשות ומתקדמות, של ייצור ומחקר ענפים, מהנדסים הם אנשי מקצוע נחוצים – הם בעלי היכולות והמיומנויות ליישם במציאות תיאוריות מדעיות ומתמטיות, וכך לסייע לפתור בעיות ואתגרים עמם מתמודדים בשלל ענפי הפיתוח והתעשייה.


בלימודי תואר שני בהנדסת חשמל ומחשבים, ניתן להעמיק את הידע הנרכש בתואר הראשון בתחומים אלו; הסטודנטים חוקרים סוגיות הנדסיות, על פי תחומי העניין שלהם, וכך תורמים להרחבת הידע המדעי.


מי שמתעניינים בגלים אלקטרומגנטיים ובפיתוח טכנולוגי בתחומי האלקטרומגנטיות, יכולים להשתתף בתואר שני בהנדסת חשמל ומחשבים במגמת אלקטרומגנטיות באוניברסיטת בן-גוריון.


תכנית הלימודים


במהלך ההתמחות באלקטרומגנטיות, הסטודנטים לומדים לעומק את ההיבטים השונים של קרינה אלקטרומגנטית, כולל השידור, ההתפשטות והקליטה שלהם. הם רוכשים כלים חישוביים, תיאורטיים ונומריים לצורך הבנה זו, תוך השתתפות בקורסים מתמטיים וקורסי ליבה בהנדסת חשמל ומחשבים.


כמו כן, הסטודנטים סוקרים רכיבים טכנולוגיים שונים ושיטות עבודה בתחום, כמו אנטנות, מיקרוסקופ מיקרוגלים, שיטות קרניים, אלומות והדמאה, יישומים של חומרים להתקני מיקרוגל והתקנים אופטיים, ועוד.


בין הנושאים שאותם ניתן לחקור במהלך הקורסים השונים שנלמדים בתכנית הלימודים, ניתן למנות: הערכה של האינטראקציה בין גלים לבין חומר, הבנת התפשטות הגלים האלקטרומגנטיים מגופים הנמצאים בתנועה לאור תורת היחסות הפרטית, מבנה גופים מפזרים על ידי מדידת גל נפזר, ועוד.

 


מתכונת הלימודים


התואר השני בהנדסת חשמל ומחשבים מוצע בשני מסלולים: מסלול עיוני, ומסלול מחקרי. משך תכנית הלימודים בשני המסלולים הוא שנתיים אקדמיות.


היקף נקודות הזכות במסלול המחקרי הוא כ – 36 נקודות זכות. משקלם של הקורסים הוא 24 נקודות זכות, ומשקלה של התזה הוא 12 נקודות זכות.


הקורסים שאותם הסטודנטים במסלול המחקרי נדרשים לקחת הם: קורס מתמטי אחד ו -3 קורסי ליבה, ובנוסף קורסי בחירה בהיקף של 11-12 נקודות זכות בהתאם לתחומים אותם הם חוקרים.


הסטודנטים מתחילים לעבוד על התזה בסמסטר השני ללימודיהם, לפניו הם נדרשים לבחור מנחה, ולאחר מספר שבועות מגישים הצעת מחקר. לאחר סיום התזה, הסטודנטים מציגים את עבודתם בסמינר בית ספרי.


היקף נקודות הזכות במסלול העיוני הוא 36 נקודות זכות. על הסטודנטים בנתיב זה לקחת קורסים בסך 33 נקודות זכות: 2 קורסים מתמטיים לפחות, 4 קורסי ליבה, כמו גם קורסים במשקל 13-15 נקודות זכות.


נוסף על כך, הסטודנטים במסלול העיוני עורכים פרויקט מסכם, במשקל של 3 נקודות זכות.

 


נושאי הלימוד

 

 

  • מערכות מכ"מ
  • עיבוד אותות מרחבי
  • שיטות אופטימיזציה
  • אופטיקה סטטיסטית
  • אלגברה לינארית חישובית
  • מתמטיקה פיזיקלית מתקדמת
  • יסודות האנליזה להנדסת חשמל
  • שיטות אנליטיות באלקטרומגנטיות
  • שיטות ספקטראליות בתורת הגלים
  • רכיבי מיקרוגלים אקטיביים ופסיביים
  • ועוד


על סגל ההוראה


סגל המרצים מורכב מאקדמאים וחוקרים בכירים, וביניהם: פרופסור שחוקר שיטות קרניים ואלומות; דוקטור שחוקר את שימושי מיקרוסקופי המיקרוגלים באפיון חומרים ביולוגיים; פרופסור שחוקר אינטראקציה של גלים וחומר; ועוד.


על מוסד הלימודים


אוניברסיטת בן-גוריון בנגב היא מרכז אקדמי להוראה ולמחקר, במסגרתו ניתן ללמוד לתארים ראשונים ומתקדמים בתחומים כמו מדעי הטבע, מדעי הרוח והחברה, מדעי ההנדסה, ומדעי הבריאות.


בין התארים השניים בהנדסה שמוצעים באוניברסיטה: תואר שני בהנדסת מערכות תקשורת, תואר שני בהנדסת ביוטכנולוגיה, תואר שני בהנדסת מערכות מידע, ועוד.


בבית הספר להנדסת חשמל ומחשבים, ניתן להשתתף בתואר שני בהנדסת חשמל ומחשבים ב – 8 התמחויות שונות, ובין היתר בתכניות לימוד כמו: הנדסת חשמל ומחשבים בהתמחות תקשורת, הנדסת חשמל ומחשבים בהתמחות אלקטרואופטיקה, והנדסת חשמל ומחשבים בהתמחות מערכות הספק ואנרגיה.


נוסף על כך, קיימות מגוון תכניות למצטיינים בבית הספר, כולל פרסים, מענקים ומלגות לימוד לסטודנטים בעלי הישגים גבוהים במיוחד.

 


תעודה


למי שמסיימים בהצלחה את לימודיהם מוענק תואר שני M.Sc. בהנדסת חשמל ומחשבים מטעם אוניברסיטת בן-גוריון.


אפשרויות תעסוקה


בוגרי התואר השני בהנדסת חשמל ומחשבים בהתמחות אלקטרומגנטיות יכולים להשתלב בתעשיות טכנולוגיות שונות, הן בתעשייה האזרחית והן בתעשייה הביטחונית, ובפרט בחברות הייטק שונות ובסטארט אפים במגוון תחומים במשק.
 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור