תואר שני בפיזיקה של מצב מעובה באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - תואר שני בפיזיקה של מצב מעובה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בפיזיקה בהתמחות פיזיקה של המצב המעובה באוניברסיטת בן-גוריון

 

ענף הפיזיקה של החומר המעובה מתמקד בתופעות המתרחשות המצבי הצבירה מוצק ונוזל. במצבים אלה החלקיקים נמצאים בתנועה חופשית יחסית והם קרובים למדיי זה לזה. החוקרים עוסקים בתגובות המולקולות במצים אלה ואת הקשרים השונים הפועלים ביניהן. הם בוחנים מגוון של תופעות, מהולכה חשמלית של חומרים ועד לתגובות בחומרים ננומטריים בקנה מידה זעיר במיוחד. כיום נערכים מחקרים רבים בענף זה בארץ ובעולם, העניין הגובה בתחום יוצר גם ביקוש לפיזיקאים הבקיאים בו ויכולים לתרום למחקר ופיתוח העכשוויים.

 

המעוניינים להעמיק בענף מחקרי מגוון זה יכולים לקחת חלק בתכנית לתואר שני בפיזיקה בהתמחות פיזיקה של מצב מעובה המתקיימת באוניברסיטת בן-גוריון. זוהי תכנית מחקרית הנערכת במסגרת תואר שני בפיזיקה ובה יכולים הסטודנטים לבחון שלל סוגיות הנמצאות בחזית המחקר בתחום המצב המעובה וכך להטביע את חותמם על העשייה המחקרית כיום.

 

תכנית הלימודים


סטודנטים בהתמחות זו בתואר השני לומדים שלל נושאים בפיזיקת מצב מעובה. הם מתחילים מהיכרות עם נושאים בסיסיים בתחום וממשיכים בדיון במבחר סוגיות בהולכה, היבטים במכניקה ובתורת הקוונטים וכן התמודדות עם סוגיות רב גופיות בפיזיקה.


במחלקה פועלים מחקרים רבים בתחום המצב המעובה, אלה עוסקים בענפים כגון פיזיקה מזוסקופית – העוסקת בתופעות פיזיקליות המתקיימות במערכות זעירות שגודלן מספר מולקולות בלבד, מעברי מצב צבירה, נקודות קוונטיות – שהן חלקיקים ננומטריים זעירים ממוליכים למחצה; ועוד מבחר נושאים. קבוצת מחקר זו פועלת בשיתופי פעולה עם קבוצות מחקר בענפים משיקים נוספים ומעורבת גם במחקרים אינטרדיסציפלינריים באוניברסיטה.

 

מתכונת הלימוד


אורך התכנית הוא שנתיים והיא כוללת ארבעה סמסטרים. זוהי תכנית מחקרית שבה הסטודנטים כותבים עבודת תזה בליווי והנחייה של מנחה מקרב הסגל המחקרי של המחלקה.


בשני הסמסטרים הראשונים הסטודנטים לוקחים חלק בקורסים עיוניים, כאשר עליהם להשלים את כל קורסי החובה הכלליים בשנה זו. בין הקורסים הללו נכללים גם קורסי ההתמחות בפיזיקת מצב מעובה. בסיום הסמסטר הראשון עליהם לקבוע את המנחה אשר ילווה את מחקרם. השנה השנייה של התכנית מוקדשת ברובה לעריכת העבודה המחקרית, כאשר הסטודנטים לוקחים חלק בסמינרים מחקריים, בכנסים ובאירועים נוספים לטובת פיתוח מחקרם.

 

נושאי הלימוד


סטודנטים במגמת פיזיקה של מצב מעובה לומדים במבחר קורסים תיאורטיים במהלך התכנית, בין הנושאים הללו אפשר למנות גם:

 

 

  • תורת הקוונטים
  • פיזיקה רב גופית
  • הולכה ולוקליזציה
  • מכניקה סטטיסטית
  • נושאים במצב מוצק
  • ועוד


סגל הוראה


חוקרי תחום הפיזיקה של המצב המעובה הם בעלי ניסיון רב במחקר ענפים כגון: דינמיקה של מערכות מרובות גופים; מבודדים טופולוגיים; מעברי מצב צבירה; מגנטיות; כאוס קוונטי; ועוד. הסגל מפרסם מאמרים בתחומים הללו ובעוד שלל תחומי מחקר במסגרת כתבי עת מדעיים מובילים בארץ ובעולם.

 

על מוסד הלימוד


כחלק מן התואר השני בפיזיקה באוניברסיטת בן-גוריון, מתקיימות מגמות נוספות בהן מגמת ביופיזיקה, מגמת פיזיקה של מערכות מורכבות, פיזיקה של אנרגיות גבוהות ואופטיקה קוונטית. במגמות הללו יכולים הסטודנטים ללמוד קורסים עיוניים הרלבנטיים לתחומי המחקר שלהם.


במחלקה חברים מגוון של חוקרים העוסקים בתחומי מחקר בחזית המדע, בהם תחומים בפיזיקה העיונית והניסויית. בין ענפי המחקר של חוקרי המחלקה ניתן למנות מכניקה קוונטית, גרביטציה, לייזרים, אסטרופיזיקה, סופר מוליכות, פיזיקה רפואית ועוד שלל ענפים.
במחלקה שואפים לעודד סטודנטים מצטיינים להשתלבות במחקרים ולפעול כסגל צעיר, בדרך לפיתוח תשתיות המחקר וההוראה שלה. סטודנטים עם הישגים אקדמיים ומחקריים גבוהים במיוחד יכולים להיעזר במגוון של מלגות לימודים ופרסי מחקר.

 

 

תעודה


תואר שני מוסמך בפיזיקה M.Sc. מוענק על ידי אוניברסיטת בן-גוריון בנגב לסטודנטים העומדים בהצלחה בכל דרישות הלימודים. כדי לקבל את התואר, עליהם לעבור בהצלחה את כל הקורסים והבחינות. כמו כן הם צריכים להגיש את עבודת הגמר הכתובה המובאת להערכה של שופטים ולאחר מכן הסטודנטים מגינים על העבודה בבחינה כתובה. מוסמכים המעוניינים להמשיך לפתח את כישורי המחקר שלהם יכולים לפנות לתואר שלישי בפיזיקה במחלקה, למועמדים העומדים בכל תנאי הקבלה.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור