לימודי גיאולוגיה בהתמחות גיאולוגיה הנדסית באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי מדעים? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - לימודי גיאולוגיה הנדסית.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי גיאולוגיה בהתמחות גיאולוגיה הנדסית באוניברסיטת בן-גוריון


במדע הגיאולוגיה, עוסקים בניסיון להבין את תופעות הטבע שמתרחשות על פני כדור הארץ ובתוכו, ביניהן רעידות אדמה, תזוזת לוחות טקטוניים, התפרצויות געשיות, שינויי אקלים, וכן תהליכים שמתרחשים מתחת לפני הים.


הגיאולוגיה ההנדסית היא ענף במסגרתו גיאולוגים חוקרים סוגיות הנמצאות בנקודות השקה בין עולמות הגיאולוגיה לבין מדעי ההנדסה – ומוצאים פתרונות לבעיות הנדסיות. בין הנושאים שנחקרים בענף זה, עוסקים רבות במחקר החומרים הטבעיים שמרכיבים את קרום כדור הארץ, והתגובות שלהם לתהליכי הבנייה, הסלילה והכרייה שאותן מבצע האדם.


מי שרוצים לעסוק במחקר או בתכנון וביצוע פרויקטים גיאו הנדסיים, יכולים להשתתף בלימודי גיאולוגיה ולבחור בהתמחות גיאולוגיה הנדסית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.


תכנית הלימודים


תכנית הלימודים מקנה לסטודנטים הבנה רחבה של התהליכים המתרחשים בכדור הארץ: הן על פני כדור הארץ והן בתוכו, החל מעשרות מיליוני שנים בעבר ועד ימינו. הם רוכשים ידע וכלים לגבי מחצבים, משאבי מים, סביבה ואקולוגיה, פרויקטים גיאולוגיים-הנדסיים, ועוד.


ראשית, הסטודנטים בהתמחות גיאולוגיה הנדסית רוכשים ידע בסיס בנושאים מרכזיים בגיאולוגיה, ובתחומים מדעיים קרובים רלבנטיים, כמו מתמטיקה, פיזיקה, וכימיה.


לאחר מכן, במסגרת ההתמחות בגיאולוגיה הנדסית, הסטודנטים מתמקדים בסוגיות שנובעות מן ההשפעות העתידיות של מערכת כדור הארץ בעבר ובהווה על תהליכים טבעיים שמתרחשים בעולמנו, וכן על בני האדם ופעילותם.

 

 

מתכונת הלימודים


הלימודים לתואר זה נמשכים כשלוש שנים אקדמיות, או 6 סמסטרים. במהלכם, הסטודנטים נדרשים לקחת חלק בקורסי חובה ובחירה, סמינרי מחקר ומעבדות, וכן בסיורים לימודיים בשטח, בסביבות יבשתיות וימיות.


הסיורים מאפשרים לסטודנטים להבין תופעות גיאולוגיות בנגב, באזור בו ממוקם קמפוס האוניברסיטה. כמו כן, הסטודנטים לומדים להכיר את הגיאולוגיה של אזורים כמו מפרץ אילת והים התיכון.


המעבדות השונות שפועלות במסגרת המחלקה לגיאולוגיה ולמדעי הסביבה, עוסקות במחקר בנושאים כמו גיאולוגיה הנדסית, גיאומורפולוגיה, פליאומגנטיות, מכניקה של סלעים, הנדסת קרקע, ועוד.


כמו כן, חלק מהלימודים כוללים רכישת שליטה ביישומי מחשב ובתכנות שיכול לסייע לגיאולוגים ומדעני סביבה במחקרם.

 


נושאי הלימוד

 

 

  • מבוא לגיאומכניקה
  • טקטוניקת הלוחות
  • מבוא למכניקת מבנים
  • גיאולוגיה סטרוקטורלית
  • מבוא לגיאולוגיה דינמית
  • גיאולוגיה של ארץ ישראל
  • הידרוגיאולוגיה של מי תהום
  • מבוא לקריסטלוגרפיה גיאומטרית
  • ועוד


על סגל ההוראה


סגל ההוראה כולל מומחים מתחומי הגיאולוגיה, שעוסקים במחקר סוגיות שונות ומגוונות. ביניהם ניתן למנות: פרופסור שהתמחותה היא בפליאואקולוגיה של פלנקטון, פליאוסביבות של עידן הקרתיקון, שחל לפני עשרות מיליוני שנים, ואקוסיסטמיות ימיות; פרופסור שתחומי עיסוקה הם גיאודינמיקה של פני השטח ושל הקרום העליון של כדור הארץ, כולל גיאומורפולוגיה נחלית וטקטונית; פרופסור שתחומי המחקר שלו הם הידרולוגיית מים באזור התווך בין פני הקרקע לבין מי התהום, זיהומי מים, הידרולוגיה של אזורים צחיחים; ועוד.


על מוסד הלימודים


אוניברסיטת בן-גוריון בנגב הוקמה בשנת 1969 ומאז פועלת בהוראה ומחקר אקדמיים בשלל עולמות ידע. האוניברסיטה ממוקמת בעיר באר שבע, בסמוך לתחנת הרכבת.


במחלקה לגיאולוגיה ולמדעי הסביבה ניתן ללמוד לתואר ראשון בגיאולוגיה במספר התמחויות, בין היתר, לימודי גיאולוגיה בהתמחות גיאולוגיה דינמית, לימודי גיאולוגיה בהתמחות גיאולוגיה סביבתית וכן לימודי גיאולוגיה בהתמחות בגיאולוגיה וביולוגיה.


תעודה


בוגרי הלימודים שמסיימים אותם בהצלחה ועומדים בחובותיהם, זכאים לתואר ראשון בלימודי גיאולוגיה מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

 


אפשרויות תעסוקה


בוגרי התואר הראשון בגיאולוגיה יכולים לעסוק במגוון תפקידי מחקר ופיתוח בתעשייה ובאקדמיה. מי שמתעניינים להמשיך ולחקור סוגיות גיאולוגיות הנדסיות, יכולים להשתתף בלימודי תואר שני בגיאולוגיה ולבצע את עבודת התזה שלהם בסוגיה המעניינת אותם.


בתעשייה, בוגרים רבים עוסקים בתחום המחצבים והאנרגיה, במסגרת חברות לחיפוש גז ונפט או מפעלי הפוספטים ומפעלי ים המלח. חלק מהבוגרים מקימים חברות פרטיות או עוסקים בייעוץ לגופים אלו, בתור עצמאים.


בוגרים אחרים פועלים בארגונים לסביבה ושימור, כמו רשות שמורות הטבע, החברה להגנת הטבע, והמשרד לאיכות הסביבה. כמו כן, עומדת בפני בוגרי התואר הראשון בגיאולוגיה האפשרות לעסוק בהוראה והדרכה של התחום במסגרות חינוכיות פורמליות ולא פורמליות.
 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור