תואר שני בהנדסה אזרחית בהתמחות ניהול הבנייה באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בהנדסה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - תואר שני בהנדסת בניין וניהול בנייה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בהנדסת בניין בהתמחות ניהול הבנייה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב

 

מגדלים באוויר

 

הרבה מקצועות ותחומים נעלמים מן העין בחיי היום יום, אנשים רבים לא מודעים לקיומם או להשפעה שלהם על החיים של כל אחד ואחד. בין אותם תחומים הוא הנדסת הבניין. המהנדסים העוסקים בתחום זה אחראים על הבניינים שאנו גרים בהם, על הגשרים שאנו חוצים, על שדות התעופה ותחנות הרכבת ועל הכבישים שאנו נוסעים עליהם.

 

הבוחרים ללמוד תואר שני בהנדסת בניין בהתמחות ניהול הבנייה מקבלים את הכלים היישומיים ההכרחיים למהנדסים בתפקידי הניהול. הם רוכשים את היכולת לפקח, לבקר וללוות מיזמי בנייה גדולי היקף, כמו תשתיות למבנים ציבוריים גדולים והכנת בניינים למקרה אסון כמו שיטפונות ורעידות אדמה ומיגון נגד נזקים מעשה אדם. נוסף על כך, הם לומדים על ההיבטים הניהוליים הקיימים בתהליך, כמו ניהול כוח אדם, ניהול סיכונים, קריאה וזיהוי של מאפיינים כלכליים הן בעת בחירת מיזם הבנייה והן בעת תהליך הבנייה עצמו.

 

 

תכנית לימודים

 

תואר שני בהנדסת בניין בהתמחות ניהול בנייה באוניברסיטת בן-גוריון מעניקה לסטודנטים ידיעה עמוקה על התחום בכלל ובפרטים הקטנים של ניהול הבנייה בפרט. הסטודנטים לומדים על כל ההיבטים השונים של תהליכי הבנייה, כמו תכנון מבנים לאירועים חריגים, תכנון תשתיות מורכבות, מוכנות לאסונות טבע ושיטות ביצוע חדשניות ומסורתיות.

 

תכנית הלימודים מקנה לסטודנטים את הכלים להוביל ולהנהיג מיזמי בנייה גדולים וקטנים, הם לומדים על ניהול סיכונים בעת הליך הבנייה ולאחריה ועל כלל האספקטים ההנדסיים שיש להביא בחשבון. כמו כן, הם לומדים מתודות בינלאומיות לניהול בנייה וחישוב כדאיות כלכלית בעת בחירת מיזם.

 

מתכונת הלימוד

 

משך התואר השני הוא שנתיים. ישנם שני מסלולי לימוד אפשריים: מסלול עיוני ומסלול מחקרי עם כתיבת עבודת תזה. מתכונת הלימוד בנויה מקורסי חובה, מקורסי בחירה ומהגשת עבודת תזה לתלמידים במסלול המחקרי או הגשת עבודת גמר לסטודנטים במסלול העיוני.

 

נושאי הלימוד

 

 

  • ניהול אסונות בתשתיות
  • שיטות נומריות מתקדמות
  • שיטות ביצוע בבנייה
  • התמודדות עם אירועים חריגים
  • כדאיות של פרויקטים 
  • היבטים הנדסיים בניהול הבנייה
  • תכנון תשתיות חיוניות
  • שיטות אנליטיות בהנדסת מכונות
  • ניהול בנייה בינלאומית    
  • שיטות כמותיות של הנדסת תשתיות    
  • ועוד

 

תנאי קבלה

 

המועמדים לתואר השני בהנדסת בניין צריכים להיות בעלי תואר ראשון בהנדסת בניין בממוצע מצטבר של 80 לפחות והם נמצאים בעשירון העליון של הסטודנטים. כמו כן, יכולים להתקבל מועמדים עם תואר ראשון מהמחלקות האחרות בהנדסה בממוצע 80 ומעלה ובוגרי תואר ראשון מתחום מדעי הטבע והמדעים המדויקים בממוצע 80 לכל הפחות והם נמנים בשליש העליון של הסטודנטים. סטודנטים ללא הרקע הנדרש בתחום הנדסת הבניין יידרשו ללימודי השלמה.

 

 

תעודה

 

הסטודנטים אשר מסיימים את כל דרישות התואר, לרבות הגשת עבודת התזה או עבודת הגמר, מקבלים תואר מגיסטר M.Sc. בהנדסת בניין מטעם אוניברסיטת בן גוריון.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור