תואר שני בגיאולוגיה הנדסית באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - תואר שני בגיאולוגיה הנדסית.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בגיאולוגיה במגמת גיאולוגיה הנדסית באוניברסיטת בן-גוריון

 

במחלקה לגיאולוגיה של אוניברסיטת בן-גוריון מתקיימת תכנית לתואר שני בגיאולוגיה במגמת גיאולוגיה הנדסית. מגמה זו מתאימה לבוגרי גיאולוגיה או הנדסה שמעוניינים להכיר שיטות מתקדמות בתחום העבודה בסלע ולהכיר טכנולוגיות חדשניות להתמודדות עם אתגרים במנהור ובמניעת נזקי רעידות אדמה.


הכלים הנרכשים במהלך המגמה יכולים לסייע לסטודנטים למלא שלל תפקידים בתחום הגיאולוגיה ההנדסית. הם יכולים להשתלב בפרויקטים בהנדסת תשתיות בתפקידי מיפוי הנדסי של מנהרות ומדרונות לאורך שלבי חציבתם, תכנון של כריה ומנהור, פיקוח על קידוחים, ניתוח של בדיקות ממעבדות גיאו טכניות, הערכת סיכונים סייסמיים בפרויקטים ועוד. הידע האקדמי הנרכש במסלול מחקרי זה לתואר שני יכול לסייע למוסמכים להתקדם לתואר שלישי בגיאולוגיה ולפנות לקריירה אקדמית מחקרית.

 

תכנית הלימודים


במסגרת לימודיהם במגמה זו בתואר השני בגיאולוגיה, הסטודנטים מקבלים כלים למחקר ולעבודה בתחום ההנדסה בסלע. הסטודנטים עוסקים בשלל סוגיות במכניקת סלעים וכן בתחומים כגון ביסוס קרקע, תהליכי מנהור וכן היבטים בגיאו טכניקה של רעידות אדמה.


בתואר השני במדעי הגיאולוגיה והסביבה עוסקים במגוון ענפים של הגיאולוגיה תוך חקר של מערכות פיתוח טכנולוגיות ותשתיות מדעיות בתחום זה. הם שמים דגש בין היתר על הגיאולוגיה בארץ ובפרט באזור הנגב. במחלקה מתמקדים בתשתיות סלעיות של כדור הארץ ובסביבת חיי האדם. החוקרים במחלקה מעודדים מצוינות במחקר שלל תחומי מדעי כדור הארץ, כדי להגיע לפיתוחים שיכולים לשפר את חיי האדם. במחלקה גם שואפים להכשיר מומחים להתמודדות עם שלל מורכבויות ואתגרים במערכת הסביבתית והגיאולוגית בעולמנו.

 

  • רוצים להעמיק את כישורי המחקר? קראו עוד על תואר שני

 

מתכונת הלימוד


משך תכנית זו הוא ארבעה סמסטרים. הסטודנטים לומדים במסלול מחקרי שבו מגישים עבודת תזה. בשנה הראשונה בתכנית הסטודנטים משלימים את מרבית המכסה לקורסים, השנה השנייה מוקדשת ברובה לכתיבה של עבודת התזה.


במהלך התכנית הסטודנטים לוקחים חלק בקורסי חובה ובחירה, בסמינרים ובסמינרים מחקריים וכן עורכים את עבודת התזה בליווי של מנחה מסגל המחלקה. כמו כן, הם לוקחים חלק בסיורים לימודיים ובעבודה במעבדות המחלקה שבהם ניתן להכיר מקרוב טכנולוגיות בתחום הגיאולוגיה. סטודנטים מצטיינים במחקר וכן כאלה שמשמשים עוזרי הוראה יכולים במקרים מסוימים לקבל מלגות לימוד ופרסי מחקר שונים.

 

נושאי הלימוד


בין מבחר הנושאים שבהם עוסקים הסטודנטים במגמת גיאולוגיה הנדסת נכללים התחומים הבאים:

 

 

  • מיפוי מתקדם
  • הנדסת ביסוס
  • דינמיקת מבנים
  • הנדסת מאגרי גז
  • מכניקה של סלעים
  • מיגון באמצעות מנהור
  • יציבות מדרונות בסלעים
  • אבולוציה ומכניקה של הנוף
  • סיכונים סיסמיים ורעידות אדמה
  • ביו גיאוכימיה של שוניות אלמוגים
  • ועוד

 

על מוסד הלימוד


במחלקה לגיאולוגיה מתקיימות תכניות לימוד נוספות לתואר שני שבהן יכולים הסטודנטים לבחור במהלך לימודיהם. בין היתר מתקיים תואר שני בגיאולוגיה במגמה סביבתית אוקיאנוגרפית שבה ניתן לחקור היבטים בגיאוכימיה, הידרולוגיה וענפים נוספים ולעסוק בפיתוח פתרונות לבעיות מחסור במים. כמו כן פועלת תכנית תואר שני בגיאולוגיה במגמת גיאולוגיה של נפט וגז, שבה שואפים להכשיר מדענים לחקר תהליכי חיפוש והפקה של אנרגיה ולהתמודדות עם סוגיות סביבתיות שנוגעות לנפט וגז בתעשייה הישראלית.


במחלקה תחומי עניין רבים כגון חיפוש נפט, רעידות אדמה, חקר הים התיכון, גיאומורפולוגיה, דינמיקת תהליכים בפני השטח של כדור הארץ, גיאומכניקה של חומרים גיאולוגיים, טקטוניקת שרשראות הרים ועוד שלל נושאים. חוקרי המחלקה לוקחים חלק במחקרים פורצי דרך בענפים אלה ומפרסמים את מאמריהם בכתבי עת מגוונים.


המחלקה לגיאולוגיה פועלת במסגרת הפקולטה למדעי הטבע של האוניברסיטה, שבה ניתן למצוא מסלולים נוספים לתארים מתקדמים כגון תואר שני באקולוגיה ושמירת טבע, תואר שני במדעי החיים, תואר שני בכימיה, תואר שני בפיזיקה ועוד.


תעודה


לסטודנטים המשלימים את כל חובות התכנית בהצלחה מוענק תואר שני בגיאולוגיה M.Sc. על ידי אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור