סקר הסטודנטים הרשמי

לומדים מניסיונם של אחרים

 

לבחור מה ואיפה ללמוד, זה עסק לא פשוט. יש המון דברים שצריך לקחת חשבון. מעבר לשיקולים כמו תנאי קבלה וגובה שכר הלימוד, חשוב להתייחס גם לכל הפרטים הקטנים שעושים את ההבדל. מה היחס של המרצים? האם הסטודנטים חברותיים? עד כמה קשה למצוא חנייה ואיך האוכל בקפיטריה?

 

אנחנו במערכת "לימודים בישראל" מאמינים שאין מידע מהימן יותר מזה שמתקבל על סמך ניסיונם של אחרים. כדי שתוכלו לקבל את ההחלטות הטובות ביותר, עמלנו בחודשים האחרונים על איסוף חוות דעת של אלפי סטודנטים, הלומדים כעת בכ - 300 מוסדות לימוד שונים ברחבי הארץ. ברוח רעיון "חכמת ההמונים", המערכת שבנינו מאפשרת לכם לקבלת את התשובות המדויקות ביותר לכל השאלות שמטרידות אתכם.
 

במנוע החיפוש שלפניכם, תוכלו לבצע חיפוש לפי מוסד לימוד, תחום לימודים, או גם וגם. שוקלים ללמוד תקשורת? רשמו "תקשורת" בשדה "תחום לימודים" ותוכלו לראות עד כמה קשה להתקבל, והאם מוסדות הלימוד עומדים בהבטחות לסטודנטים. מתחילים ללמוד במרכז הבינתחומי? רשמו "בינתחומי" בשדה "מוסד לימודים" וגלו עד כמה הידע שתרכשו מקנה כלים מעשיים לעיסוק במקצוע, והאם ניתן לשלב עבודה במשרה מלאה לצד הלימודים. וכמובן, אם אחרי כן אתם עדיין מתלבטים, אתם מוזמנים ליצור קשר עם השירות החינמי שלנו.

 

תודה ענקית לעשרות אלפי סטודנטים שנרתמו למשימה ותרמו מזמנם למען הדורות הבאים!

 

סקר הסטודנטים הרשמי, שאלנו 29,713 סטודנטים איפה הכי כדאי ללמוד:
איך להשתמש בסקר?
באפשרותך לחפש לפי מקצוע לימודים כללי (משפטים או פסיכולוגיה) או לפי מוסד לימודים ספציפי (לוינסקי או פרס)
למשל: משפטים, פסיכולוגיה ...
טיפים מסטודנטים שכבר למדו
לירון
לחסוך לפני, להירשם לכול המלגות לפני ולחקור על זה ממש, לדאוג להירשם ראשונים למעונות למי שצריך מקסימום לא תרשמו, ללכת לאירועים מהלימודים ולאקדמיה עצמה להכיר אנשים לעשות אמירם לפני לקבל פטור מאנגלית, להירשם לעוד קורסים ולקבל עוד כלים מהאוניברסיטה. כל מה שנותנים לכם תיקחו. לנסות למצוא עבודה בתוך האקדמיה אולי ספריה אולי קפיטריה, מלגת נפש יהודי מאוד ממליצה, לא לשכוח להכין אוכל לפני שלא תוציאו מלא כסף. אייפד או מחשב זה מאוד מאוד עוזר אבל לא חייב. אני מקליטה את המרצים ושומעת את זה תוך כדי שאני עושה דברים אחרים ככה אני לא שורפת זמן. לשאול את המרצים לפני שמקליטים אותם. למצוא חברות שעושות סיכומים. כדי להרוויח כסף אני משתתפת בניסויים ומחקרים במדעי המוח בעיקר כי אני דיסלקטית. אני מקבלת מלגות על דיסלקציה ונכות כללית מביטוח לאומי על דיסלקציה הגשתי לבד וקיבלתי מהם 56 אלף ולא הייתי צריכה לשלם לעורך דין זה ממש קל
בצלאל היחידה ללימודי חוץ
לירון
אומניות המסך וידיאו
מיכל
זה בסדר להגיד שקשה ולהתפרק מידי פעם, לא כולם חזקים ולא הכל הולך חלק אבל חשוב לזכור תמיד שצריך לחזור לעמוד על הרגליים ולהתמודד עם הקשיים כי אנחנו לא לבד, כל הסטודנטים חווים קשיים לכן זה נחמד למצוא את האנשים שמרגישים אייתם בנוח ולדאוג שאנחנו יכולים להישען אחד על השני מידי פעם.
כמו כן לא צריך להמציא את הגלגל בכל פעם מחדש, אם נתנו משימה כנראה זאת לא הפעם הראשונה שהביאו אותה לכן מומלץ להיעזר באנשים או לחפש באינטרנט כדי לבצע את המשימה.
הכי חשוב זה להכין אוכל מראש, זה אמנם לא קל ומעייף אבל עדיף להכין אוכל ביתי בכמות שתספיק לכמה ימים מאשר לקנות בכל פעם בקפיטריה ולאבד כסף, אנחנו סטודנטים, אין לנו כסף לבזבז סתם כך והבריאות שלנו חשובה יותר מכל.
מכללת אורנים
מיכל
אורנים - תואר ראשון בחינוך והוראה לבית הספר היסודי
שרון
החוג מדעי התזונה הוא חוג לא פשוט ודיי מורכב אך מעניין בצורה לא רגילה. אני פעם חשבתי שאני לא מתחברת למקצועות הריאליים ועכשיו אני מאוהבת בהם ורק הם מעניינים אותי. היות והתואר הזה הוא קשה ובקושי, אם בכלל ניתן לעבוד בזמן התואר, כדי לבוא מוכנים עם חסכונוץ על מנת להתקיים כמו שצריך במהלך השנה ולא לדאוג לתשלומי שכר דירה, אוכל ושכר לימוד.
מכללת תל חי
שרון
תל חי - לימודי מדעי התזונה
איתמר
תהיו מאורגנים: הלימודים האקדמיים דורשים הרבה זמן ומאמץ. כדי להצליח, חשוב להיות מאורגנים. עם לוח זמנים, משימות ויעדים.
מלבד הלימודים, חשוב להשתתף בפעילויות אקדמיות וחברתיות שיאפשרו לכם להרחיב את הידע שלכם, לפתח מיומנויות חדשות, ולפגוש אנשים חדשים.
בקשו עזרה כשאתם צריכים: אל תתביישו לבקש עזרה מהמרצים, מהסטודנטים, או מהספרייה.
אוניברסיטת אריאל
איתמר
יום
אילור
אוקי אז נתחיל בזה שחובה חובה! אין לאיך לברוח מזה : השקעה!! תקרעו תעצמכם ותפסיקו להאשים את כל הסובבים ואת המרצים ואת המתרגל ההוא והחבר הזה פשוט תעזבו הכל ותלמדו! (אני אומר את זה גם לעצמי אפילו שזה לא עוזר😐) אבל הכי חשוב תהיו שמחים ומרוצים לא משנה מה עובר עליכם או איזה קושי יש לפניכם עכשיו תהנו.
המרכז האקדמי לב
אילור
תואר בהנדסת תוכנה לדתיים - המרכז האקדמי לב
שרבל
אם יש לך כסף אז כדאי להירשם למכללה.
היחס פה טוב מאוד
האפליקציה עונה לכל הדרישות בלי המתנה של שעות בפלאפון
הכל נגיש וקל כמו למשל יצירת קשר עם מרצים והגשת עבודות באתר.
ממליץ: 8/10
אלמלא היה בחיפה הדירוג עולה ל-9
ואם היו מורידים את השכר מ 31 אלף ל24 אלף הדירוג הופך ל10
המרכז האקדמי למשפט ולעסקים
שרבל
משפטים - המרכז האקדמי למשפט ולעסקים
יאיר
תתייעצו מראש עם כמה סטודנטים שלומדים במסלול בו אתם מעוניינים כדי להבין את רמת העומס, מה תכלס לומדים שם והאם זה מתאים לכם. כשאתם בוחרים מעבדה בתואר שני או דוקטורט גם תשקלו כמה אופציות ותבואו בראש פתוח, תדברו עם כמה מנחים ועם הסטודנטים שלהם ותוכלו להגיע ככה לבחירה חכמה.
אוניברסיטת תל אביב
יאיר
ביואינפורמטיקה
זואי
לא פשוט לאזן לימודים, שינה, וחיים חברתיים, במיוחד בהתחלה, אבל בסוף כולם מתגברים על זה אחרי כמה סמסטרים. חשוב לדעת איך ללמוד באופן יעיל, כי יהיו מלא פרוייקטים וקורסים שצריך להגיש באותה תקופה. חוויה מאתגרת אבל בלתי נשכחת!
Technion
זואי
הנסדת מבנים
רקפת
תמיד להתייעץ עם עוד אנשים יש מי שיקשיב ויכוון נכון למה שאת/ה צריכים.
להעזר בחברים, תמיד לתת מעצמך ולעזור שזה שווה ומפתח הדדיות וחברויות מפרות ללמידה.
לשמור על ראש פתוח ופתיחות
"תחייך יחייכו אלייך חזרה"
מכללה הדתית לחינוך שאנן
רקפת
חינוך מיוחד
לילך
במסלול בו אני נמצאת זה מסלול של הוראת מבוגרים לגילאי 30+ של יום לימודים אחד פעם בשבוע יש בחירה או שני או רביעי,ככה שזה נח מבחינת שילוב של עבודה.
הטיפ המרכזי שזה מסלול נח ושכל אחד יכול לעבור אותו ובגדול.
המכללה לחינוך ע"ש דוד ילין
לילך
דוד ילין בהוראת חינוך מבוגרים Bed
אילה
אני ממליצה ללכת לפי הלב שלכם, אם אתם רוצים ללמוד מקצוע ולא קיבלתם מספיק בפסיכומטרי אז המכללה מציעה לעשות מכינה שבזכותה אני התקבלתי ללימודי סיעוד.
העיקר ללכת אחרי החלום ואין ספק שתגשימו אותו ☺
המכללה האקדמית עמק יזרעאל
אילה
לימודי סיעוד - עמק יזרעאל
נהואנד
סליחה שאני אומרת את זה אבל זה מאד מפריע לי ספציפי! מאד קשה להתמודד וללמוד יחד עם המורים המבוגרים בני ה 70 ולמעלה והמרצים שאין להם שליטה בשפה כמו שצריך , צריך לדאוג לזה כדי שהתלמידים יצליחו❤
טכניון - הנדסאים
נהואנד
הנדסאים בטכניון - הנדסאי קירור
יולי נועה
במידה ותחום התיאטרון והעשייה התיאטרונית מעניינים אתכם, עליכם להיערך בהתאם, מדובר בתקופה מאוד אינטנסיבית שמאלצת אתכם לשנות דפוסי חשיבה ויציאה מאזורי נוחות בפרט והתמודדות עם לא מעט מכשולים בכלל.
אוניברסיטת תל אביב
יולי נועה
בימוי תיאטרון
עבדאללה
1- לא להשוות את עצמך עם אחרים - כל אחד יש לו את הכוח והחלושה שלו.
2- לבחור מקצוע שאתה אוהב, לא מה שמכניס יותר כסף!
3- לימודים זה לימודים, אתה לא שם כדי ליהנות ולנוח, אלא להשקיע ולעבוד קשה.
הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל
עבדאללה
טכניון - מדעי המחשב
רשא
צריך לעבוד ממש קשה משתי בחינות - גם לימודים וגם השגת מלגות, או אם זה אפשרי עבודה כדי להספיק לשלם לשכר לימוד וגם לדמי מגורים בירושלים, זה לא קל בכלל, תעבדו על זה מראש לפני שתרשמו ללימודים
המכללה האקדמית הדסה ירושלים
רשא
מדעי המעבדה הרפואית - המכללה האקדמית הדסה
אסתר
אתם צריכים לקחת בחשבון שצריך גם לדעת וללמוד לבד. עם כל המשמעת העצמית הדרושה. תבואו פתוחים לשינויים ולא מקובעים. דעו כי לא חייב 100 בהכל. אל תהרגו את עצמכם. חשוב גם ליהנות מהדרך.
אוניברסיטת בר אילן
אסתר
חד חוגי
נריה
לחשוב טוב טוב לאן נרשמים ולאיזה מסלול לא הכל מתאים לכל אחד.
חשוב להבין שתואר זה משהו שעושים בדרך כלל פעם בחיים כדאי להשקיע פעם אחת ולעבוד קשה על מנת שלאחר מכן יהיה יותר קל.
האוניברסיטה הפתוחה
נריה
מדעי המחשב
הודיה
לחסוך כסף והמון, לגור אצל ההורים או במעונות ולא לשכור דירה לבד כשאתה סטודנט, כי אח"כ קשה מאוד לעשות את הטרנספורמציה הזו ולעבור למעונות אחרי ששכרתם דירה ויש לכם כבר ריהוט...
מכללת עמק יזרעאל
הודיה
סיעוד
סאמר
תתחילו את השנה הראשונה עם מלא אומץ וביטחון עצמי, אל תקשיבו לאף אחד שלמד לפניכם אם היה לו קשה או קל למה כל אדם שונה בקליטה ובגישה שלו. סמכו על עצמכם ותכנסו עם כל הכוח
המרכז האקדמי למשפט ולעסקים
סאמר
תואר ראשון משפטים
Motti
סטודנט דתי/חרדי שמעוניין ללמוד לתואר שני ימצא במקום הזה את כל צרכיו, המרצים מאוד אדיבים, שירותי המזכירות סבלניים מאוד, אני ממליץ לכל מי שעומד בקריטריונים הנ"ל
מכללה ירושלים
Motti
M.ed
טיפים ממומחים בנושא לימודים
ד"ר תמי אמיר
הכישורים הנדרשים מסטודנט/ית למנהל עסקים הם כישורים לוגיים אנליטיים טובים, לצד כישורים כמותיים טובים. שליטה טובה בשפה האנגלית הכרחית הן ללימודים והן לתעסוקה. הבנה טובה בתחום המילולי (שפתי) וכמו כן כישורים טכנולוגיים באופן כללי, מהווים יתרון.
תחומי העניין המתאימים הם התחומים היזמיים - עסקיים (ניהול, כספים) לצד תחומי עניין חברתיים (רצון לעבוד עם אנשים) וארגוניים (הבנה בנהלים, זכויות, חברות).
מבחינת תכונות האישיות, בטחון עצמי, רצון להוביל, להשפיע, לנהל, עצמאות ולעיתים משיכה קלה ללקיחת סיכונים. כל  קרא עוד...
ד"ר תמי אמיר
מנהלת המדור לייעוץ לימודי באוניברסיטת ת"א
"חשוב להיחשף לכמה שיותר היבטים ותחומים של המקצוע. לכן אני ממליצה להתחיל את העבודה המקצועית בבתי חולים: העבודה בצוותים רב מקצועיים, והמגוון של הבעיות והפתרונות שנחשפים אליהם, הופך את בתי החולים ל"בוט קאמפ" (מחנה אימונים) לפיזיותרפיסטים."
נירית רותם לרר
מנהלת שירותי הפיזיותרפיה בביה"ח איכילוב
כך נעזור לך לבחור לימודים ומקצוע לחיים...
כך נעזור לך לבחור לימודים ומקצוע לחיים...