לימוד יישוב וניהול סכסוכים לתואר ראשון באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי מדעי החברה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - לימודי יישוב וניהול סכסוכים.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


התכנית ליישוב וניהול סכסוכים לתואר ראשון באוניברסיטת בן-גוריון בנגב


מדינת ישראל ידועת קונפליקטים בין קבוצות אוכלוסייה שונות, והשסעים הלאומיים, העדתיים, האתניים והדתיים הם אתגר שיש להתמודד עמו על מנת להמשיך ולצמוח כחברה משגשגת. המחקר בתחום ניהול ויישוב סכסוכים ברמה העולמית ובישראל מאפשר ניתוח והבנה של הסוגיות העומדות במחלוקת, כמו גם רכישת כלים מעשיים להתמודדות עם סכסוכים ולפתרון שלהם.


באוניברסיטת בן-גוריון בנגב פועלת חטיבה לתואר ראשון בתכנית ליישוב וניהול סכסוכים, שמאפשרת למידה רב תחומית על הנושא, היכרות בשטח עם הסוגיות הנידונות במהלך ההרצאות והמפגשים, וכן פיתוח יכולות למחקר סכסוכים ודרכים לפתרונם.


תכנית הלימודים


התכנית היא אינטרדיסצפלינרית, משלבת בין עולמות ידע מגוונים ובוחנת את נקודות ההשקה שלהם בנושא יישוב וניהול סכסוכים: פסיכולוגיה, מדע המדינה ופוליטיקה, מגדר, ועוד. הסטודנטים רוכשים הבנה תיאורטית של סוגיות וקונפליקטים מרכזיים בחברה, לומדים גישות שונות ושיטות לפתרון סכסוכים וכן משתתפים בסדנאות ובהתנסות מעשית על מנת ללמוד כיצד פותרים את הסכסוכים הללו בשטח ולרכוש כלים פרקטיים לעשייה.


קורסי החובה עוסקים בבניית תשתית ידע לניהול ויישוב סכסוכים, ובמהלכם הסטודנטים סוקרים מונחי יסוד בתחום, לומדים על ניהול משא ומתן, על המבנה החברתי של מדינת ישראל, על קונפליקטים וסכסוכים בתוך ארגונים וקבוצות וכן משתתפים במחקר בנושא. קורסי הבחירה מוצעים במגוון של נושאים, ביניהם מגדר, דת ומדינה, גישור, ועוד.


מתכונת הלימודים


החטיבה לתואר ראשון בתכנית לניהול ויישוב סכסוכים נלמדת במסגרת התכנית ללימודים רב תחומיים של מדעי הרוח והחברה - אפשר ללמוד אותה ביחד עם כל מחלקה אחרת בפקולטה למדעי הרוח והחברה, והיא כוללת 28 נקודות זכות שמתפרשות על פני 3 שנים - קורסי חובה בהיקף של 10 נקודות זכות, וקורסי בחירה בהיקף של 14 נקודות זכות. התכנית מוצעת גם לתואר שני.


לצד הרצאות פרונטליות ודיונים במפגשים, מתקיימים מגוון של סיורים לימודיים במסגרת התכנית שמאפשרים למשתתפים להכיר ולהבין מקרוב את הסוגיות התיאורטיות והעקרונות לפתרון סכסוכים שנלמדים בתכנית. בין הסיורים אליהם יוצאים המשתתפים ניתן למנות סיור בו בוחנים את סוגיית הגבולות, סיורי היכרות עם קבוצות אוכלוסיה שונות, מאפייניהן והאתגרים שהן מתמודדות עמם כמו החברות הבדואית והחרדית, סיור העוסק בסוגיות סביבתיות, סיור על שאלת הפליטים, ועוד.


כמו כן, הסטודנטים נדרשים בשנתם השלישית להשתתף בסמינר ובמהלכו הם משתתפים במחקר נושא על פי תחומי העיסוק של הסמינר.


נושאי הלימוד

 

 

  • גישור
  • מאבקי נשים
  • חברות שסועות
  • סוגיות דת ומדינה
  • החברה הערבית הבדואית
  • המבנה החברתי של ישראל
  • מונחי יסוד בניהול ויישוב סכסוכים
  • ועוד

 

 

על סגל ההוראה


צוות ההוראה מורכב ממרצות וחוקרות בעלות ניסיון אקדמי ומחקרי עשיר, הפועלות גם בשטח ועוסקות בפתרון קונפליקטים, ייעוץ בענפים שונים, ועוד. לצד המרצות הקבועות בתוכנית, מגיעים להרצות גם מרצים אורחים מישראל ומחו"ל. בין המרצות בתכנית:

 

 

  • דוקטור לפסיכולוגיה קלינית, שתחומי העיסוק שלה הם פסיכולוגיה בין-תרבותית, דרכי ניהול סכסוכים, מקורות ללחץ, משאבים ואסטרטגיות שונות להתמודדות.
  • דוקטור לפסיכולוגיה וחינוך, מתמקדת בהשלכות הפסיכולוגיות והנפשיות של סיטואציות של לחץ או קונפליקט, משאבי התמודדות של האדם והקהילה והשוני ביניהם בקרב קבוצות תרבותיות ואתניות שונות.
  • דוקטור למדע המדינה, שחוקרת בין היתר את ההיבטים הפוליטיים, החברתיים והמשפטיים של החברה בהודו וכן את נושא זכויות המיעוטים.
  • משוררת ופרופסור במחלקה לספרות עברית החוקרת ספרות מודרנית באמצעים השוואתיים, את תולדות המאבק הישראלי-פלסטיני, מזרחיות, לאומיות ומגדר.


על מוסד הלימודים


אוניברסיטת בן-גוריון בנגב עוסקת בהוראה ובמחקר מאז שנת 1969, כאשר ניתן ללמוד בה לתארים ראשונים, שניים, שלישיים וכן להשתלם בפוסט דוקטורט או להשתתף בלימודי תעודה והכשרות מקצועיות שונות.


התחומים בהם ניתן ללמוד באוניברסיטה מגוונים, וכוללים לימודי רפואה, תארים שונים במדעי ההנדסה, מדעי הטבע, מדעי הרוח והחברה, מדעי המוח ועוד.


במסגרת האוניברסיטה פועלים מרכזי מחקר בנושאים שונים, וביניהם מכונים לחקר המדבר, המכון הלאומי לביוטכנולוגיה בנגב, מכון לחקר ישראל והציונות, והמכון לביטחון החברה והמדינה.


תנאי קבלה


הקבלה לתכנית מותנית בציון סכם של 580 לפחות, ציון פסיכומטרי של 580 או יותר, או ממוצע 104 ומעלה בתעודת הבגרות.


תעודה


הסטודנטים שבוחרים להשתתף בתכנית זו נדרשים למלא את חובותיהם על מנת לקבל את התואר הראשון שלהם B.A מטעם הפקולטה למדעי החברה והרוח באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.
 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור