תואר שני בהנדסת תקשורת ללא תזה באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בהנדסה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - תואר שני בהנדסת תקשורת ללא תזה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בהנדסת מערכות תקשורת ללא תזה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב


חלה התקדמות בצעדי ענק בטכנולוגיות התקשורת השונות בעשורים האחרונים, שמתבטאת גם בשכלול מערכות התוכנה והחומרה שלהן. מסיבה זאת, תחום הנדסת התקשורת מסתעף והופך מענף ספציפי בתוך הנדסה ומדעי המחשב, אל תחום ידע העומד בפני עצמו.


קיים ביקוש למהנדסי מערכות תקשורת מיומנים, שלהם היכרות עם טכנולוגיות תקשורת חדשות כמו רשתות חיישנים, רשתות הפועלות באופן אלחוטי, תקשורת מולטימדיה, אבטחת רשתות תקשורת, ותחומים רבים נוספים. בעלי תואר ראשון בהנדסה שרוצים להתמקצע ולהעמיק את ידיעותיהם בתחום הנדסת מערכות תקשורת, וכך להתקדם במקום העבודה שלהם, יכולים ללמוד לתואר שני בהנדסת מערכות תקשורת ללא תזה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

 


תכנית הלימודים


תכנית הלימודים בתואר השני בהנדסת מערכות תקשורת מאפשרת לבוגרי תואר ראשון בתחום להעמיק את ידיעותיהם על מערכות תקשורת ואפיוניהן השונים, וכן לתכנן אותן על פי מרכיבי החומרה והתוכנה הדרושים. לשם כך נדרשת פרספקטיבה רחבה על הצרכים שעליהם עונה המערכת ועל הפעולה השונים של רכיביה.


במהלך הלימודים, הסטודנטים סוקרים נושאים מרכזיים ועדכניים במערכות תקשורת, כמו תפעול מערכות תקשורת בשירות רשתות חברתיות, אבטחה של רשתות תקשורת מפני תקיפות גורמים עוינים, רשתות אלחוטיות וסלולריות, התפתחויות בטכנולוגיות האינטרנט וחזון לאינטרנט בעתיד. כמו כן הם לומדים לעומק על רכיבי החומרה של רשתות תקשורת, כולל רשתות חיישנים, תכנון של מתגים ונתבים, עבודה עם מעבדי רשת שמסוגלים לעיבוד במהירות גבוהה, ועוד.


מתכונת הלימודים


משך הלימודים לתואר שני בהנדסת מערכות תקשורת ללא תזה הוא שנתיים, במהלכן הסטודנטים נדרשים להשתתף בקורסים על סך 30 נקודות זכות מתוך הקורסים לתואר שני שמוצעים במחלקה להנדסה, או במחלקות אחרות בכפוף לאישור של ועדת ההוראה.
מתוך 30 נקודות הזכות, הסטודנטים צריכים להשתתף בסמינר המחלקתי וב – 10 קורסים נוספים. כמו כן, הסטודנטים לוקחים חלק ב – 2 קורסי סמינר מסכם, 3 נקודות זכות כל אחד, שבסיומו של כל אחד מהם יש להגיש עבודת סיכום. את הסמינר מנחה אחד ממרצי סגל ההוראה, ולאחר הגשת כל עבודה יש להיבחן עליה בעל פה. 50% מהציון הסופי של העבודה נקבע על פי הציון שנותן המנחה, ו – 50% נקבע על פי הבחינה בעל פה.


קיימת אפשרות לעבור מהמסלול ללא תזה אל מסלול עם תזה, אם חבר סגל מסכים להנחות את הסטודנט לעבודה זו, ובתנאי שהסטודנט עומד בדרישות הקבלה לנתיב המחקרי.

 

 

נושאי הלימוד

 

 

  • מתגים ונתבים
  • רשתות חיישנים
  • רשתות חברתיות
  • רשתות אלחוטיות
  • תקשורת סלולרית
  • תורת המידע וקידודו
  • אבטחת רשתות תקשורת
  • מולטימדיה ברשתות תקשורת
  • דחיסת וידאו באמצעים מתקדמים
  • ועוד


על מוסד הלימודים


באוניברסיטת בן-גוריון בנגב לומדים סטודנטים לתואר ראשון, שני ושלישי במגוון של מסלולי לימוד, בפקולטות למדעי הטבע, למדעי הבריאות, למדעי ההנדסה, למדעי החברה והרוח, ועוד. כמו כן, חלק חשוב מפעילות האוניברסיטה הוא עיסוק במחקר, במסגרת המחלקות השונות וכן מרכזים ומכוני מחקר שפועלים בענפים שונים: חקר המדבר, חקר ישראל והציונות, טכנולוגיות קוונטיות, מדעי הנתונים, ועוד.


במחלקה להנדסה ניתן ללמוד לקראת תואר שני במספר מסלולים, עם וללא תזה, וביניהם תואר שני בהנדסת מכונות, תואר שני בהנדסה כימית, תואר שני בהנדסת מערכות תכנה ומידע, תואר שני בהנדסת בניין, ועוד.


תנאי קבלה


התואר השני מיועד לבוגרי תואר ראשון בהנדסה ממוסדות לימוד אקדמיים מוכרים בארץ או בחו"ל. על המועמדים להחזיק בממוצע ציונים של 80 או יותר, וכן להציג אישור מגורם רשמי במוסד הלימודים על סיום לימודיהם במחצית העליונה של הציונים במחזורם.


כמו כן, בוגרי תואר ראשון במדעי הטבע ממוסדות בארץ או בחו"ל יכולים להתקבל על סמך ציון ממוצע בתואר של 80 ומעלה, בכפוף להצגת אישור מגורם רשמי במוסד הלימוד על כך שהם נמצאים בשליש העליון של הציונים במחזור הלימודים שלהם. עשויה להיות דרישה מבוגרים אלו להשלמת קורסים מהתואר הראשון בהנדסה.


כל הסטודנטים בתואר השני בהנדסת מערכות תקשורת נדרשים לסיים בממוצע של 80 לפחות את הקורסים: רשתות תקשורת, אלגוריתמים, תכנות, וכן אחד מן הקורסים: הסתברות, תהליכים אקראיים, ותורת התורים. מי שברשותם אישור על השלמת קורס מקביל במוסד לימודים מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, יכולים לקבל פטור מטעם ועדת ההוראה.


תעודה


המסיימים בהצלחה מקבלים את התואר השני M.Sc בהנדסת מערכות תקשורת ללא תזה, מטעם המחלקה להנדסה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור