לימודי ספרות אנגלית באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי מדעי הרוח? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - לימודי ספרות אנגלית.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי ספרות אנגלית במחלקה לספרויות זרות ובלשנות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב

 

ההשפעה של מדינות ארה"ב ובריטניה לא מוגבלת רק לפוליטיקה ולכלכלה - הן הותירו חותם על היצירה התרבותית ברחבי העולם שממשיך עד ימינו. כך גם לגבי המסורת הספרותית של מדינות אלו, שמשפיעות רבות על יצירה בתחומי הספרות והשירה. לימודי אנגלית במוסדות הלימוד השונים מאפשרים לנתח לעומק יצירות ספרותיות מכוננות באנגלית וכן ללמוד על השפה האנגלית בפרספקטיבה בלשנית, המאפשרת לבחון משמעויות, דקדוק, והתפתחות של השפה האנגלית.


בלימודי ספרות אנגלית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ניתן להתחקות אחר היצירות הספרותיות המכוננות של התרבויות במדינות אלו, לרכוש כלים לחקר הספרות וגם לשפר את יכולות ההבעה והביטוי בכתב - הכל בשפה האנגלית.


תכנית הלימודים


במהלך הלימודים לתואר הראשון בספרות אנגלית, הסטודנטים לומדים על המסורות הספרותיות במדינות בריטניה וארה"ב, וכן טקסטים בתרגום לאנגלית משפות אחרות. תכנית הלימודים מעוצבת סביב הקניית הבנה על ההקשרים התרבותיים של היצירות הספרותיות הנלמדות, כמו גם היכרות עם תיאוריות ספרותיות ועם ז'אנרים בספרות.


בשנת הלימודים הראשונה, הסטודנטים רוכשים ידע על קונבנציות ספרותיות ועקרונות בסיס בחקר הספרות, ומפתחים יכולות אנליטיות נחוצות לחקר הספרות. בשנתם השנייה, הסטודנטים משתתפים בקורסים היסטוריים הסוקרים ספרות אנגלית מימי הביניים ועד המאה ה- 20, וכן ספרות אמריקאית עד שנת 1865. כמו כן, הם לוקחים חלק בקורס שבמסגרתו נלמדות תיאוריות מרכזיות בחקר הספרות.


בשנה השלישית נערך קורס חובה אחד, המחולק לשני חלקים וסוקר את הספרות של המאה ה- 20.

 


מתכונת הלימודים


הלימודים בתכנית נפרשים על פני 3 שנים, כאשר בשנתם השלישית הסטודנטים נדרשים לכתוב שתי עבודות סמינריוניות. נוסף על כך, קיים מגוון של חובה וכן קורסי בחירה בהם הם יכולים להשתתף במהלך שלוש שנות הלימודים.


מגמת ספרות אנגלית ניתנת לשילוב עם מחלקות או חטיבות אחרות. קיימות מספר אפשרויות עבור סטודנטים שמעוניינים ללמוד במגמה זו:

 

 

  • תכנית מחלקה ראשית בספרות אנגלית: 80 נקודות זכות. הסטודנטים נדרשים לקחת חטיבה מתחום דעת אחר, של 28 נקודות זכות.
  • תכנית דו מחלקתית: התכנית מונה 54 נקודות זכות, ועל הסטודנטים לבחור במחלקה נוספת וללמוד בה עוד 54 נקודות זכות. במסגרת תכנית זו מגישים עבודה סמינריונית אחת במסגרת המחלקה לספרויות זרות ובלשנות, וסמינריונית נוספת במחלקה השנייה בה הסטודנטים בוחרים.
  • חטיבת לימודים: 28 נקודות זכות, אותה אפשר לשלב עם תכנית מחלקה ראשית אחרת על סך 80 נקודות זכות. סטודנטים שבוחרים ללמוד ספרות אנגלית כחטיבה, כותבים סמינר אחד ולומדים מספר מצומצם בהרבה של קורסים בענף ידע זה.
  • תכנית חד מחלקתית: מיועדת למי שמתעניינים הן בספרות אנגלית והן בבלשנות, ובה הסטודנטים משתתפים לא רק במסלול ספרות אנגלית אלא גם במסלול הבלשנות, כך עומד לרשותם מגוון רחב יותר של קורסי בחירה בשני התחומים. התכנית החד מחלקתית מתאימה במיוחד למי שרוצים ללמד אנגלית בעתיד.


נושאי הלימוד

 

 

  • מבוא לפרוזה
  • מבוא לשירה
  • הרומן הבלשי
  • ספרות וזיכרון
  • הקומדיה השייקספירית
  • ערפדים בספרות ובתרבות
  • שורשי המסורת הספרותית המערבית
  • ספרות בריטית לאחר מלחמת העולם השנייה
  • הפוליטיקה של הספרות והספרות של הפוליטיקה
  • ועוד


על מוסד הלימודים


אוניברסיטת בן-גוריון בנגב פועלת מאז שנת 1969 ובמסגרתה נערכים הוראה ומחקר בתחומים מגוונים, כמו מדעי המחשב, הנדסה, היסטוריה וציונות, רפואה ובריאות, חינוך, מחשבת ישראל, ועוד. קיימות באוניברסיטה תכניות מצטיינים שונות לתואר ראשון, ביניהן מלגות הצטיינות, תכניות לימוד מיוחדות למצטיינים וכן אפשרות ללמוד לתארים כפולים במבחר של נושאים.


המחלקה למעורבות חברתית של האוניברסיטה עוסקת בקידום הנגישות להשכלה, והשכלה גבוהה בפרט, של אוכלוסיות מודרות כמו אנשים הנמצאים בשיקום, וכן בעלי מוגבלויות.

 


תנאי קבלה


יכולים להתקבל ללימודי ספרות אנגלית מי שברשותם ציון סכם של 550 לפחות, או ציון פסיכומטרי או מכינת נתיב לאקדמיה של 550 לפחות - נדרש ציון 120 או יותר בפרק האנגלית של הפסיכומטרי או במבחן אמי"ר. על מנת להתקבל על סמך ממוצע בגרות בלבד, יש להחזיק בתעודת בגרות בממוצע 100 או יותר. כמו כן, נדרשת מהמועמדים רמת מתקדמים ב' באנגלית.


בני 40 ומעלה לא מחוייבים בפסיכומטרי, אלא רק בזכאות לבגרות. גם הם נדרשים לרמת מתקדמים ב' באנגלית.


מועמדים שאין להם תעודת בגרות ישראלית, נדרשים להחזיק בתעודת סיום תיכון, מקבילה בינלאומית של מבחן הפסיכומטרי הישראלי, כמו גם לעבור את מבחן הבקיאות בעברית ברמה ה'.


תעודה


העומדים בדרישות התואר בהצלחה זכאים לתואר ראשון B.A בספרויות זרות ובלשנות. המגמה בה מתמחים הסטודנטים (ספרות אנגלית ו/או בלשנות) אינה מופיעה בתעודה עצמה, אלא בגיליון הציונים.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור