תואר שני בעבודה סוציאלית פרטנית לקידום צדק חברתי באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בעבודה סוציאלית? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - תואר שני עו"ס פרטנית לקידום צדק חברתי.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בעבודה סוציאלית פרטנית לקידום צדק חברתי באוניברסיטת בן-גוריון בנגב

 

שליחי ציבור

 

לשירותי הרווחה יש תפקיד חשוב והכרחי לתפקודה התקין של החברה. הם תומכים באוכלוסיות במצוקה, הם מסייעים במשברים חברתיים והם דואגים לזכויות האזרח ולזכויות של העובדים במשק. אנשי הרווחה, המורכבים מעובדים סוציאליים, צריכים להתמודד עם בירוקרטיה, עם מדיניות ועם מחסור פיננסי המשפיעים באופן ישיר על מצב החברה.

 

התואר השני בעבודה סוציאלית פרטנית לקידום צדק חברתי מקנה לעובדים הסוציאליים ידע עיוני רב־תחומי הכולל פוליטיקה, פיננסים ולוגיסטיקה אשר מעניקים להם את השפה המשותפת עם אותם הגורמים מחד־גיסא, ואת הכישורים הסוציאליים לשיפור פני החברה ולסייע לפרטים שבה מאידך־גיסא. הבוחרים ללמוד תחום זה מקבלים את הכלים לעודד מנהיגות חברתית, להשפיע מפנים הארגון או הקהילה ולעודד שינויים ברמה המקומית וברמה הארצית.

 

תכנית הלימודים

 

תואר שני בעבודה סוציאלית פרטנית לקידום צדק חברתי באוניברסיטה העברית מעניק לסטודנטים ידע תיאורטי לצד ידע מעשי להתערבות בקהילות במצוקה, לפתירת בעיות חברתיות ולסיוע לארגונים בעזרת מתודות ושיטות של התערבות קהילתית, התערבות פוליטית והתערבות ארגונית בכלים סוציאליים. הסטודנטים לתואר השני בעבודה סוציאלית במסלול זה לומדים להתמודד עם בעיות אקטואליות בחברה הישראלית המכילה בתוכה מגזרים ואוכלוסיות שונות שלכל אחת מהן צרכים שונים, כמו אוכלוסיות חלשות, אי־שוויון, חוסר סובלנות לרב־תרבותיות וכרסום הצדק החברתי.

 

לשם כך תכנית התואר השני מעניקה לסטודנטים כלים משפטיים, שיווקיים וכלכליים, לצד העשרת ארגז הכלים של העבודה הסוציאלית. כך הסטודנטים רוכשים את המיומנויות להתערבות בקהילות, לשנות תפיסות של ארגונים ועיצוב מדיניות חברתית ברמת המאקרו וברמת המיקרו.

 

מתכונת הלימוד

 

לימודי התואר נמשכים כשנתיים. הסטודנטים בוחרים בין המסלול הכללי לבין המסלול המחקרי שבסופו מגישים עבודת תזה. מתכונת הלימוד כוללת קורסי חובה, קורסי בחירה פנים – מגמתיים, קורסי בחירה חוץ – מגמתיים והכשרה מעשית.

 

נושאי לימוד

 

  • אמנות ואקטיביזם יצירתי
  • פיתוח קהילתי
  • התערבות ושינוי בארגונים
  • קידום צדק חברתי
  • גלובליזציה ומדיניות רווחה
  • קידום זכויות עובדים
  • עבודה סוציאלית בינלאומית
  • אקטיביזם לשינוי חברתי    
  • הפוליטיקה של החקיקה בהיבט החברתי    
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים

 

אוניברסיטת בן-גוריון היא מוסד אקדמי להשכלה גבוהה המקדם חדשנות מדעית ומחקרית בניסיון לשפר ולקדם את איכות החיים. המוסד שם דגש על המחויבות החברתית ועל קידום ופיתוח ארץ ישראל והנגב. באוניברסיטה אפשר ללמוד לתואר ראשון ולתארים מתקדמים בכל אחת מן הפקולטות ובתי הספר שבה, ובהם תואר שני בפסיכולוגיה, תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, תואר שני בחינוך ותואר שני בפוליטיקה וממשל.

 

תנאי קבלה

 

המועמדים לתואר השני בעבודה סוציאלית צריכים להיות בעלי תואר בוגר בעבודה סוציאלית, ניסיון מעשי של שנה לפחות ופטור מאנגלית אקדמית לפי דרישות האוניברסיטה. כמו כן, על המועמדים להגיש מסמך הצהרת כוונות, המלצה אקדמית, המלצה מקצועית וקורות חיים.

 

 

תעודה

 

הסטודנטים אשר מסיימים את כל דרישות הלימודים, לרבות הגשת עבודת הגמר וההכשרה המעשית, מקבלים תואר מוסמך בעבודה סוציאלית מטעם אוניברסיטת בן-גוריון.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור