תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בפסיכולוגיה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית באוניברסיטת בן-גוריון


תואר שני בפסיכולוגיה ניסויית קוגניציה ומוח

 

פסיכולוגיה קוגניטיבית עוסקת בתהליכים הקוגניטיביים השונים במוח, בעת ביצוע פעולות כגון תפישה, קבלת החלטות, למידה, קריאה, וכן בעת הפעלת יכולות הזיכרון, החשיבה, והקשב.

 

במחקרים בפסיכולוגיה של הקוגניציה והמוח, מנסים להבין את הקשר שבין מבנה המוח ותפקודו לבין ההתנהגויות והפעילויות הקוגניטיביות שלנו.

 

מי שרוצים להבין לעומק את המוח והתהליכים שמתרחשים בו, יכולים להשתתף בתואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית באוניברסיטת בן-גוריון.

 

תכנית הלימודים

 

במהלך תכנית הלימודים בהתמחות בפסיכולוגיה ניסויית, קוגניציה ומוח, הסטודנטים רוכשים הבנה רחבה בהיבטים המוחיים, הקוגניטייבים, העצביים, והביולוגיים של הפסיכולוגיה, תוך למידת תכנים מעולמות הנוירופסיכולוגיה, הפסיכוביולוגיה, מדעי העצב הקוגניטיביים, ועוד.

 

במסגרת הלימודים לתואר שני בפסיכולוגיה, הסטודנטים לומדים בסיס תיאורטי וגם מתנסים מחקרית במעבדות המחקר השונות שבאוניברסיטה, בהן חוקרים נושאים כגון תהליכי תפישה שונים במוח ואת הבסיס הקוגניטיבי שלהם, תהליכי קשב, זיכרון, למידה וקבלת החלטות, אופן ביצוע הבקרה הקוגניטיבית במוח.

 

חלק חשוב מהלימודים בהתמחות זו מתמקד בהקניית הכישורים המעשיים לעבודה במעבדה ולביצוע מחקר; הסטודנטים סוקרים שיטות מחקר שונות, מעמיקים את ידיועתיהם בסטטיסטיקה, ורוכשים גם ידע בתכנות שכיום מהווה מצרך הכרחי בביצוע מחקרים פסיכולוגיים.

 

מתכונת הלימודים


הלימודים נמשכים כשנתיים, והיקפם הוא 38 נקודות זכות. תואר זה הוא מחקרי, על כן מגישים בו עבודת תזה. יש להגיש הצעת מחקר לתזה עד לסוף השנה הראשונה.

 

הסטודנטים משתתפים במהלך התואר בקורסי תשתית וליבה, קורסי חובה ובחירה, סמינרים, סדנאות, וכן בעבודה במעבדה.

 

קיימת אפשרות להמשיך מלימודי התואר השני במסלול ישיר לדוקטורט, במסגרתו עבודת התזה מורחבת לעבודת דוקטורט, ושל הצעת המחקר לדוקטורט נחשב בתור ציון התואר השני.


נושאי הלימוד

 

  • נוירואנטומיה
  • נוירופסיכולוגיה
  • נוירופרמקולוגיה
  • פסיכופתולוגיה של דחק
  • תפישה ופעולה ויזואלית
  • התפתחות נוירוקוגניטיבית
  • שיטות מחקר וסטטיסטיקה
  • פסיכולוגיה קוגניטיבית מתקדמת
  • מערכות עצביות, עיבודמידע ופיזיולוגיה
  • תכנות בפסיכולוגיה קוגניטיבית ומדעי המוח
  • ועוד


על סגל ההוראה


ראש המגמה הוא חוקר שמתמחה בתהליכי בקרה קוגיניטיביים על זיכרון, ובפרט זיכרון עבודה. כמו כן, מרצים במגמה פרופסור לפסיכולויגצת התפתחותית נוירו קוגניטיבית, שתחומי המחקר שלה מונים נוירואנטומיה של פונקציות קוגניטיביות כמו קשב, התפתחות תהליכי בקרה בילדות המוקדמת; פרופסור שבמחקרה עוסקת בתפישה הויזואלית של גירויים מורכבים לדוגמת פרצופים, וכן בתנועות העיניים, המיפוי המוחי שלהן והתפקיד שהן משחקות בתפישה; דוקטור לפיזיולוגיה של האוטיזם, שחוקר את ההיבטים הנוירונאליים של התפתחות האוטיזם; ועוד.


על מוסד הלימודים


אוניברסיטת בן-גוריון בנגב היא מוסד לימודים להשכלה גבוהה, בו ניתן להשתתף בלימודים אקדמיים לתואר ראשון וכן לתארים מתקדמים.


בין התחומים שאותם מלמדים וחוקרים באוניברסיטה, ניתן למנות את ענפי הפסיכולוגיה השונים; כך למשל, ניתן להשתתף בתואר שני בפסיכולוגיה באחד מהענפים: תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית, תואר שני בפסיכולוגיה חברתית, ועוד.


במעבדות במחלקה לפסיכולוגיה קוגניטיבית נערך מחקר במבחר סוגיות מובילות בתחום, תוך שימוש בשיטות מחקר מתקדמות כגון fMRI, מודלים חישוביים ובבעלי חיים, ניסויים התנהגותיים, ועוד.


תנאי קבלה


המועמדים צריכים להגיש קורות חיים כולל ניסיון קודם רלבנטי, וכן הצהרת כוונות בה המועמד מסביר מדוע הוא מעוניין ללמוד תחום זה. נוסף על כך, יש צורך בשתי המלצות אקדמיות כדי להתקבל.


יכולים להתקבל רק מי שהממוצע שלהם בתואר הראשון הוא 85 ומעלה והממוצע בקורסים בפסיכולוגיה מעל 85.


מעבר לכך, על מנת להשתתף בתכנית, יש לעבור בהצלחה ראיון אישי. עבור מי שאין להם תואר ראשון בפסיכולוגיה, קיימת אפשרות להתקבל דרך מסלול השלמה ייעודי.

 


תעודה


מי שמסיימים את הלימודים בהצלחה זכאים לתואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

 

אפשרויות תעסוקה

 

מסיימי תואר שני זה יכולים להמשיך ללימודי דוקטורט ופוסט דוקטורט, וכך לקדם קריירה אקדמית בארץ או במדינות אחרות ברחבי העולם.

 

מעבר לכך, המיומנויות הנרכשות בתכנית, ביניהן יכולות תכנות והבנה מתקדמת בסטטיסטיקה, יכולות לתת יתרון בשוק העבודה.

 

בנוסף, במסגרת התכנית הסטודנטים יכולים להשתתף בהתנסות מחקרית במעבדות מחקר, כמו גם בהתלמדות מעשית בחברות הייטק וגופים נוספים בתעשייה. מומחים בפסיכולוגיה קוגניטיבית יכולים לעבוד בחברות שמפתחות רובוטים, בינה מלאכותית, ולסייע לפתח מכונות שמדמות את הלמידה באמצעות המוח.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור