רוצה פרטים על תואר שני טיפולי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני טיפולי

רוצה לדעת על תואר שני טיפולי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני במקצועות טיפוליים

 

תואר שני טיפולי מתאים למי שרואים את עתידם בתחום התרפיה ומעוניינים לרכוש ידע מעמיק בעזרתו ניתן לסייע למטופלים. ידע וכלים אלה יכולים לסייע בהשתלבות בתרפיה עם מגוון אוכלוסיות וקבוצות, מילדים ועד מבוגרים. גם אופי העבודה משתנה ממסלול למסלול החל מתכניות טיפוליות קליניות בתחום הפסיכותרפיה ועד למסלולים פרא רפואיים או תכניות בתחום התרפיה האמנותית והיצירתית.


מסלולים אלה יכולים לסייע לקידום הקריירה ולהרחבת היצע התעסוקה של המוסמכים. בחלק מן המקרים, תואר שני הוא הכרחי כדי לקבל את הרישיון המקצועי ולהשתלב כמטפלים בשוק. קיימות גם תכניות מחקריות רבות שבהן ניתן לפתח את כישורי המחקר ולסלול דרך לעבור קריירה אקדמית.

 

מסלולי לימוד אפשריים


פסיכולוגיה: תואר שני בפסיכולוגיה הוא תנאי הכרחי לקבלת רישיון הפסיכולוגים ולהשתלבות בעבודה בפועל כמטפלים. התואר מתקיים במגוון של התמחויות שכל אחת מהן מייעדת את הסטודנטים לאופי עבודה שונה. תחומי ההתמחויות כוללים קלינית, ארגונית, קוגניטיבית, שיקומית, חינוכית, חברתית, התפתחותית ועוד. הדגש בתכניות השונות היא הרחבת הידע הקליני והעיוני של הסטודנטים וחשיפתם לשיטות התערבות ולכלים מחקריים החשובים במקצוע. חשוב לציין כי בחלק מתחומים אלה, לא ניתן לעסוק בפועל בתרפיה ללא השלמת תואר המוסמך, סיום סטאז' ועמידה בבחינות בהתאם להנחיות משרד הבריאות.

 

מקצועות הרווחה: המעוניינים לקדם את הקריירה בשירותי הרווחה יכולים לפנות לתואר שני בעבודה סוציאלית. מסלולים אלה מיועדים לעובדים סוציאליים מנוסים המעוניינים לשפר את הכישורים המקצועיים. במהלך התואר הם יכולים גם לבחון תהליכי התערבות לאוכלוסיות כגון ילדים, משפחות, נפגעי טראומה ואלימות. כמו כן נלמדים תהליכי קידום מדיניות רווחה במערכת הציבורית. קיימת תכנית השלמה ייעודית לתואר מוסמך בתחום, המיועדת לאקדמאים מענפים אחרים.

 

מקצועות פרא רפואיים: מדובר במקצועות טיפוליים המסייעים לרפואה, אנשי המקצוע פועלים לרוב לצדם של הרופאים ומשתייכים לצוות התרפיה שמעניק שירותים למטופלים בבתי חולים, מרפאות ומרכזי שיקום. בין תכניות הלימוד הנכללות בתחום ניתן למצוא תואר שני בפיזיותרפיה, תואר שני בריפוי בעיסוק, תואר שני בקלינאות תקשורת ותואר שני בתזונה. מטרתם המרכזית של מסלולים אלה היא לסייע בהרחבה של סל המיומנויות המקצועי, לצד העמקה של הידע המחקרי והקליני של אנשי המקצוע בענפים השונים. קיימות גם תכניות מחקריות עם תזה המאפשרות להמשיך לתואר שלישי.

 

תרפיה באמנות: במסלולי לימוד אלה יכולים תרפיסטים מגישות שונות לרכוש כלים יצירתיים לשילוב בעבודתם. מדובר בתואר שני בהבעה ויצירה, הידוע גם בשמו תואר שני בטיפול באמנויות ובו לומדים לקראת קבלת תואר MAAT. הסטודנטים יכולים לבחור מבין כמה מוקדים או התמחויות שבכל אחד מהם מתמחים בתחום יצירתי אחד, בין הענפים הללו נכללים אמנות חזותית, תרפיה בתנועה, ביבליותרפיה ופסיכודרמה. בתכנית נכללים הן קורסים בדגש תרפיה והן קורסים בדגשים אמנותיים.

 

למי מתאימים הלימודים


מסלולים אלה מיועדים לרוב לאקדמאים מענפים טיפוליים המעוניינים להמשיך ולפתח את סל הכלים המקצועי. חלק מהמסלולים מיועדים למי שאין ברשותם ניסיון מקצועי בתרפיה שכן הם מכשירים לקראת קבלת הרישיון המקצועי לעיסוק בענף. עם זאת, חלק מהתכניות (כגון בעבודה סוציאלית ומקצועות פרא רפואיים מסוימים) מתאימים למי שכבר עוסקים בפועל בתרפיה ומעוניינים להמשיך לפתח את כישוריהם. כמו כן, תכניות אלה יכולות להתאים למי שמכוונים לקריירה מחקרית אקדמית. במקרה זה יש לבחור במסלול לימוד עם תזה.

 

מתכונת הלימוד


אורך המסלולים הוא לרוב שנתיים, כאשר תכניות מחקריות עם כתיבת תזה ניתן להאריך עד לפרק זמן של כשלוש שנים. חשוב להביא בחשבון כי בחלק מן המסלולים הסטודנטים נדרשים לבצע התמחות (סטאז') בסיום התואר שאורכו בין שנה לשנתיים בכפוף למקצוע.


במוסדות לימוד רבים מציעים לסטודנטים בחירה בין תואר עיוני או מחקרי. מסלולים מחקריים מתאימים במיוחד למעוניינים להמשיך לתואר שלישי ובמהלכם מפתחים את כישורי המחקר וחוקרים סוגיות קליניות. במסלולים העיוניים כותבים עבודת גמר מסכמת.


בתכניות הלימוד משולבים קורסים עיוניים יחד עם פרקטיקום בשדה. הפרקטיקום נערך במוסדות בריאות הנפש, מרכזי שיקום, מוסדות חינוכיים וקופות חולים ומטרתו העיקרית היא לאפשר לסטודנטים לפתח מיומנויות פרקטיות. בפרקטיקום נכלל סופרוויז'ן שהוא פיקוח והדרכה של מרצים מנוסים וניתוח של תהליכי ההתקדמות של הסטודנטים.

 

תנאי קבלה


תנאי הקבלה משתנים בין המסלולים וכן מעת לעת. במרבית המקרים נדרש תואר ראשון בתחום רלבנטי ובממוצע ציונים גבוה, שנע בין 85 – 90 בכפוף לשיקולי מוסד הלימוד. הקבלה למסלולים עם תזה כרוכה בהצגת ממוצע גבוה יותר מאשר מסלולים עיוניים.
לחלק מן המסלולים מתקבלים בעיקר בעלי ניסיון מקצועי קודם בתחום הנלמד, כגון בתכניות עבודה סוציאלית. במסלולים אלה יש צורך לעבור גם ראיונות קבוצתיים ומבחני הערכה.


במסלולים לתואר המוסמך בפסיכולוגיה יש צורך לעבור בחינת מתא"ם שהיא בחינה ממיינת שבה נבדק הידע בפסיכולוגיה ויכולות כמותיות וכן יכולות מחקריות. במקרים מסוימים ניתן לקבל פטורים מהצגת ציון מתא"ם על סמך ממוצע תואר ראשון גבוה במיוחד או לחלופין היבחנות במבחן GRE. כמו כן, למסלולים הקליניים על המועמדים לעבור ימי הערכה וראיונות ייעודיים.

 

תעודה


סוג התואר המוענק למוסמכים משתנה מתכנית לתכנית. בתחום הפסיכולוגיה מוענק תואר MA, במסלולי עבודה סוציאלית ניתן תואר MA או MSW, בתכניות תרפיה באמנות ניתן תואר MAAT.


יש לציין כי בחלק מן המסלולים יש צורך להשלים סטאז' טרם קבלת התואר והרישיון המקצועי, ללא הרישיון והשלמת כל החובות לא ניתן להתחיל לטפל בפועל. בהתאם לתקנות הפסיכולוגים במגמות קלינית, חינוכית, שיקומית, חברתית והתפתחותית יש לבצע סטאז' של שנתיים, שאותו ניתן לפרוש גם לארבע שנים במתכונת חלקית.


מוסדות


מסלולים לתואר שני טיפולי מתקיימים במגוון מוסדות בפרישה ארצית, בהם אוניברסיטאות ומכללות אקדמיות. היצע המסלולים וההתמחויות משתנה בין המוסדות. הנה כמה ממוסדות הלימוד שבהם ניתן לקחת חלק בתכניות אלה:


אוניברסיטת בן גוריון בנגב (באר שבע): באוניברסיטה ניתן ללמוד לתואר מוסמך בפסיכולוגיה בהתמחויות מגוונות כגון קלינית, התפתחותית, חברתית וניסויית וכן תכניות לפסיכולוגיה במערכת החינוך ותכנית משולבת עם מדעי הנתונים. כמו כן, קיימות תכניות תואר שני בעבודה סוציאלית ותואר שני בפיזיותרפיה.


אוניברסיטת אריאל בשומרון: סטודנטים באוניברסיטת אריאל יכולים ללמוד לתואר מוסמך בפסיכולוגיה במגמות ארגונית תעסוקתית, שיקומית או קוגניציה ומוח וכן תואר שני בעבודה סוציאלית ותואר שני בפיזיותרפיה.


המרכז הבינתחומי הרצליה: במוסד זה ניתן למצוא תכניות בפסיכולוגיה קלינית וכן בפסיכולוגיה חברתית.


המרכז האקדמי רופין (עמק חפר): במרכז האקדמי רופים נערכות תכניות בתחום הפסיכולוגיה הקלינית והפסיכולוגיה הקלינית הגרונטולוגית שבה לומדים על תרפיה המותאמת לגיל השלישי.


המכללה האקדמית תל חי: במכללה מציעים תואר מוסמך בפסיכולוגיה חינוכית, תואר מוסמך בעבודה סוציאלית, תואר מוסמך בטיפול באמנות בהתמחויות אמנות חזותית ודרמה תרפיה וכן תואר שני במדעי התזונה. קיים גם מסלול דרמה תרפיה לבעלי תעודות מטפלים.

 

המסלול האקדמי המכללה למינהל (ראשון לציון): ניתן למצוא במוסד זה תכניות לתואר מוסמך בפסיכולוגיה קלינית וכן תכנית בפסיכולוגיה של הספורט.


אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): ניתן ללמוד לתואר מוסמך בעבודה סוציאלית וכן תכנית מוסמך בפסיכולוגיה בהתמחויות כגון קלינית, קלינית של הילד, ארגונית, שיקומית או קוגניציה ומוח.


אוניברסיטת חיפה: מתקיימות באוניברסיטה תכניות מוסמך בתחומים פסיכולוגיה, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, התפתחות הילד, בריאות נפש קהילתית, עבודה סוציאלית ותרפיה באמנויות.


האוניברסיטה העברית (ירושלים): נערכת באוניברסיטה תכנית בפסיכולוגיה במגמות כגון קלינית, חינוכית, קלינית של הילד, נוירופסיכולוגיה שיקומית. מתקיימים גם מסלולים בעבודה סוציאלית ובריפוי בעיסוק.


אוניברסיטת תל-אביב: ניתן ללמוד בתכניות מוסמך בתחומים פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, הפרעות בתקשורת, פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני טיפולי?

רוצה לדעת יותר על תואר שני טיפולי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר שני טיפולי
שאלות הגולשים בנושא
תואר שני בתחום טיפולי - קבלה אוטומטית
לימודי המשך תואר שני בטיפול בילדים
תואר שני טיפולי
לימודים תואר שני טיפולי
תואר שני במקצועות הטיפול או האומנות
תואר שני בפסיכודרמה/טיפול באומנות לגברים חרדים/דתיים
תואר שני בתחום הטיפולי אחרי לימודי פיזיותרפיה