תואר שני בספרות עברית במסלול ספרות יידיש - אוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - תואר שני בספרות יידיש.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בספרות עברית במסלול ספרות יידיש - אוניברסיטת בן-גוריון


מחיקת חלקים נרחבים מהקהילות היהודיות במזרח אירופה במהלך השואה, הייתה לא רק אסון אנושי אלא גם אסון תרבותי; למרות שהניסיון למחוק את התרבות לא צלח, היידיש אינה נמצאת כיום בשימוש נפוץ.


מי שמתעניינים במחקר ספרות עברית ורוצים לקחת חלק בשימור התרבות היידית, יכולים להשתתף בלימודי תואר שני בהתמחות ספרות יידיש.


אחת מהאפשרויות לתואר שני בו ניתן לעסוק בספרות יידית, היא התכנית הבין אוניברסיטאית לתואר שני בספרות עברית במסלול ספרות יידיש, שמתקיימת כשיתוף פעולה בין אוניברסיטת בן-גוריון בנגב יחד עם אוניברסיטת תל אביב והאוניברסיטה העברית.


תכנית הלימודים


תכנית הלימודים נועדה להכשרת הסטודנטים במחקר ובהוראה של ספרות יידיש. התכנים הנלמדים מקיפים שלל תחומים בספרות העברית לאורך הדורות, תוך התמקדות בתרבות היידיש העשירה. הסטודנטים מקבלים מתודולוגיות ספרותיות לביצוע פרשנות, ניתוח וביקורת. חלק חשוב מתכנית הלימודים מתמקד בספרות עממית יהודית, כולל מדרשים ואגדות שונות.


נוסף על כך, במסגרת ההתמחות בספרות יידיש, הסטודנטים רוכשים היכרות עם המסורת היידית, כמו גם עם המאפיינים הייחודיים לספרות זו.

 

  • רוצים להעמיק את ידיעותיכם ולחקור את תחומי העניין המקצועיים שלכם? קראו עוד על תואר שני


מתכונת הלימודים


משכם של הלימודים שנתיים, והיקפם 40 נקודות זכות. הקורסים לרוב מרוכזים במהלך יומיים בשבוע, כדי להקל על שילוב הלימודים עם עבודה.


הסטודנטים משתתפים בקורסי החובה שמשקלם 8-12 נקודות זכות, ובקורסי בחירה שמשקלם 20-24 נקודות זכות.


ניתן להשתתף בלימודי התואר השני בספרות עברית בהתמחות ספרות יידיש באחד משני הנתיבים: נתיב מחקרי עם תזה, ונתיב עיוני ללא תזה. כדי להתקבל למסלול המחקרי, הסטודנטים צריכים להחזיק בממוצע של 85 או יותר בשנה הראשונה ללימודים.


הסטודנטים בנתיב המחקרי נדרשים לכתוב, נוסף על התזה, 2 עבודות סמינר במסגרת התואר. בנתיב המחקרי, הציון של התזה שווה ל -50% מהציון הסופי של התואר, וממוצע הציונים בקורסים שווה ל -50% השני.


הסטודנטים בנתיב הכללי נדרשים לכתוב 3 עבודות סמינר, כאשר 75% מהציון הסופי שלהם נקבע על פי הממוצע הסופי של הקורסים, ו - 25% ממנו נקבע על פי ציון 2 בחינות גמר שנערכות בכתב.


סטודנטים שמתקבלים לתואר השני ללא רקע בספרות עברית, נדרשים להשתתף בקורסי השלמה בנושאים: פרקים נבחרים בתורת הספרות, מושגי יסוד בנרטולוגיה ובפרשנות ספרותית, ומושגי יסוד בשירה, אותם יש לסיים כבר בעת השנה הראשונה לתואר.


עבור תלמידי המסלול המחקרי בספרות יידיש, קיימת אפשרות לקבל מלגות קיום, מלגות הצטיינות וכן מימון לשכר לימוד, בכפוף לקריטריונים של מוסד הלימודים. מומלץ לבדוק את הזכאות מול האוניברסיטה.


ההשתתפות במסלול מזכה את הסטודנטים בגישה לספרייה הלאומית בירושלים ולמאגרי מידע מגוונים.


נושאי הלימוד

 

 

  • ספרות יידיש
  • ספרות עממית
  • ספרות ימי הביניים
  • יהדות מזרח אירופה
  • מדרש, אגדה ופולקלור יהודי
  • גישות תיאורטיות ובעיות מתודולוגיות בחקר הספרות העברית
  • ועוד


על סגל ההוראה


חברי הסגל האקדמי של התכנית הם מומחים וחוקרים משלוש אוניברסיטאות ברחבי הארץ, וביניהם ניתן למנות דוקטור שתחומי המחקר שלה הם ספרות עברית וישראלית חדשה, תיאוריות פואטיות עכשוויות, ביקורת תרבות ושיח פסיכואנליטי, שפועלת גם כעורכת כתב עת ספרותי ישראלי; דוקטור לספרות עברית שמתמחה חקר ספרות יידית ושפת היידיש, וספרות ושפה גרמנית; ועוד.


על מוסד הלימודים


אוניברסיטת בן-גוריון בנגב היא מוסד לימודים להשכלה גבוהה, במסגרתו ניתן ללמוד לקראת תואר ראשון, שני ושלישי במגוון תחומים: ספרות, פילוסופיה, היסטוריה, סוציולוגיה ופסיכולוגיה, כמו גם תחומי המדעים השונים, ביניהם הנדסה, רפואה, מדעי המחשב, מדעי הטבע, ועוד.


במחלקה לספרות עברית ניתן, לצד לימודי התואר הראשון, ללמוד גם לתארים מתקדמים, וביניהם תואר שני בספרות; התואר השני בספרות עברית מוצע בנתיב מחקרי ונתיב עיוני, כאשר ניתן לבחור בין התמחויות שונות, וביניהן כתיבה יצירתית, ולימודי מו"לות.


כחלק מהדגש על מחקר שאותו שמים באוניברסיטה, נערכים במסגרת המחלקה מגוון של כנסי וימי עיון, כולל כנס מחלקתי שמתקיים פעם בשנה.


תעודה


תואר שני בספרות עברית עם התמחות בספרות יידיש, מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור