תואר שני בהנדסת חשמל ומחשבים בהתמחות תקשורת באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בהנדסה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - תואר שני בהנדסת חשמל ותקשורת.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בהנדסת חשמל ומחשבים בהתמחות תקשורת באוניברסיטת בן-גוריון

 

אחד הענפים המשמעותיים בהייטק הישראלי הוא תחום רשתות התקשורת. במסגרת הפיתוח בענף זה פותחו על ידי חברות ישראליות שלל טכנולוגיות פורצות דרך אשר הביאו למהפכה של ממש בתחומי הסלולר והאינטרנט. חוקרים מעריכים כי עם התפתחות טכנולוגיות תקשורת המחשבים, כל המכשירים החשמליים יפעלו תוך חיבור לרשת התקשורת. ענף זה קרוי אינטרנט של דברים והוא מהווה אחד באפיקי המחקר המבוקשים כיום בתחום התקשורת, שההערכה היא כי יהפוך לענף מבוקש עוד יותר בשנים הקרובות.


במסגרת התואר השני להנדסת חשמל ומחשבים המתקיים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, סטודנטים יכולים ללמוד במגמת תקשורת, ובה להכיר מגוון שיטות שידור וטכנולוגיות תקשורת מחשבים מתקדמות. מוסמכי המגמה יכולים ליישם את הידע שברשותם במגוון אפיקים בתעשייה וכן במחקר אקדמי, הדרישה לטכנולוגיות תקשורת חדשניות הולכת וגדלה בהתמדה, ובמקביל מערכות אלה הופכות מתוחכמות יותר וניהולן מורכב יותר. מהנדסי חשמל ומחשבים המחזיקים בידע מתקדם בתחום התקשורת יכולים לקחת חלק בעיצוב מהפכת המחשוב של העתיד.

 

קראו בהרחבה על תואר שני בהנדסה

 

תכנית הלימודים


סטודנטים במגמת תקשורת לומדים על שלל מערכות תקשורת מחשבים ברמות השונות, מן הרמה הפיזית המתייחסת לשליחה בין מקלטים למשדרים, ועד לרמת ניהול הרשתות. במהלך התכנית הם לומדים על תורת המידע, המהווה בסיס מתמטי לתחומי הדחיסה והשידור בערוצים רועשים. כמו כן, הם עוסקים בסוגי שידור שונים כגון שידור בסיסים אופטיים, שידור אלחוטי, שידור לווייני ועוד.

 

במקביל ללימודים במגמה, הסטודנטים עוסקים בעוד מבחר סוגיות הנדסיות מתקדמות במסגרת התואר השני בהנדסת חשמל. הם מפתחים את מיומנויות המחקר שברשותם ולומדים כיצד להתמודד עם אתגרים מחקריים ותעשייתיים מורכבים ועכשוויים.

 

מתכונת הלימוד

 

זוהי אחת מן ההתמחויות המוצעות לסטודנטים לתואר שני בהנדסת חשמל ומחשבים. הסטודנטים יכולים ללמוד בתכנית ללא תזה או במסלול מחקרי עם תזה. אורך התואר השני הוא כשנתיים. במהלך הלימודים במגמה זו הסטודנטים לוקחים חלק בקורסי חובה ובחירה, בעבודה במעבדות ובתרגולים שונים.


נושאי הלימוד


במסגרת הלימודים במגמת תקשורת, עוסקים הסטודנטים בשלל נושאים כגון:

 

 

  • תורת הקידוד
  • תקשורת ניידת
  • שיטות אופטימיזציה
  • עיבוד אותות מרחבי
  • אינפורמציה ברשתות
  • תקשורת ניידת ולוויינית
  • קודים אקראיים בתקשורת
  • ניתוח ולמידה של מידע רב
  • תקשורת אופטית אלחוטית
  • טכנולוגיות תקשורת אופטית
  • ועוד


סגל הוראה


סגל המסלול מורכב משלל חוקרים פעילים העוסקים במבחר תחומי מחקר. בין החוקרים נכלל פרופסור החוקר תקשורת סיבים אופטית ורכיבים בתקשורת האופטית; דוקטור החוקר את תחום עיבוד האותות לתקשורת; פרופסור שמחקריו עוסקים בין היתר באינפורמציה במערכות רבות משתמשים; וחוקרים רבים נוספים.

 

על מוסד הלימוד


במחלקה להנדסת חשמל ומחשבים קיימים תחומי מחקר נוספים שבהם יכולים הסטודנטים להתמקד במסגרת המגמות השונות בתואר השני. בין המגמות הללו נכללות מגמת למידת מכונה וסייבר, מגמת מחשבים, מגמת עיבוד אותות, מגמת מערכות הספק, מגמת אלקטרואופטיקה, מגמת אלקטרומגנטיות; ושלל תחומי מחקר נוספים.


המחלקה פועלת לעידוד סטודנטים מצטיינים להצטרפות למחקרים מגוונים המתקיימים בה במסגרת התואר השני והתואר השלישי. מחקרים אלה המתקיימים במחלקה הם בעלי יישומים בשלל אפיקים בתחום ההייטק בארץ, בין היתר בענפים המעגלים, מערכות התקשורת, מערכות החישה ועוד. כדי לעודד מחקרים נוספים מאפשרים במחלקה כתיבה של עבודות מחקר ניסיוניות ועיוניות. כמו כן, מציעים לסטודנטים להשתלם אצל מנחים מוכרים בתחומם. לסטודנטים מצטיינים מוצעים פרסי מחקר וכן מלגות שונות לעידוד מצוינות. מלגות המחקר מוענקות בהתאם להישגים האקדמיים שלהם, לתחומי מחקרם ולקריטריונים נוספים.

 

תעודה


תואר שני מגיסטר בהנדסת חשמל ומחשבים M.Sc. (עם או ללא תזה) מוענק לסטודנטים המשלימים את התכנית בהצלחה על ידי אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור