לימודי מדעי החיים בהתמחות ביוטכנולוגיה ימית באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי מדעים? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - לימודי מדעי החיים בהתמחות ביוטכנולוגיה ימית.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי מדעי החיים בהתמחות ביוטכנולוגיה ימית - אוניברסיטת בן-גוריון בנגב


במדעי החיים עוסקים, בין היתר, במחקר של נושאים הקשורים להתפתחות החיים על כדור הארץ, במבנה ותפקוד החומר החי, ובקשר ויחסי הגומלין בין יצורים חיים שונים ובין הסביבה. מתחת לפני הים קיים מארג אקולוגי וביולוגי עשיר, ובו יצורים בעלי מאפיינים ייחודיים שיכולים לתרום רבות להבנתנו המדעית, ואותו חוקרים במסגרת תחומי הביולוגיה והביוטכנולוגיה הימיים.


בלימודי מדעי החיים במגמת ביוטכנולוגיה ימית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ניתן לרכוש את הידע וההבנה הביולוגיים שאותם מקבלים בתואר ראשון במדעי החיים, וכן להתמחות במחקר יצורים ימיים על שלל היבטיו.


הלימודים בתכנית זו מתקיימים בשנתיים הראשונות בקמפוס האוניברסיטה בבאר שבע, ובשנה השלישית בקמפוס האוניברסיטה באילת, במסגרת שיתוף פעולה עם המרכז הלאומי לחקלאות ימית ועם המכון הבין אוניברסיטאי למדעי הים, שנמצאים בעיר.


תכנית הלימודים


בתחילת לימודיהם, הסטודנטים רוכשים את תשתית הידע המדעית הנדרשת להבנה במדעי הים, מדעי החיים, ביוטכנולוגיה ימית, זואולוגיה ואקולוגיה ימיות: הם משתתפים במבואות לכימיה כללית, אורגנית, ופיזיקלית, לומדים יסודות פיזיקליים ומתמטיים, ורוכשים יסודות ביולוגים וביוטכנולוגיים בסיסיים.


לאחר מכן, הסטודנטים מתמקדים בתחומי הביולוגיה והביוטכנולוגיה הימיים, כולל למידת נושאים כגון חקלאות ימית, פיזיולוגיה, גנטיקה, ואימונולוגיה של יצורים ימיים: חסרי ובעלי חוליות, ועוד.

 


מתכונת הלימודים


הלימודים נמשכים כ - 3 שנים אקדמיות, ומחולקים ל - 6 סמסטרים.

 

 

הסטודנטים לוקחים חלק בקורסי חובה ובחירה כלליים במדעי החיים, נוסף על קורסים ייעודיים להתמחות בביוטכנולוגיה ימית. כמו גם במעבדות מחקר במגוון נושאים מתחומי הביולוגיה והביוטכנולוגיה הימיות, כמו מעבדת מגן לחלבון, מעבדת ביוכימיה, מעבדה במדעי הצמח, מעבדה בכימיה כללית, ועוד.


נוסף על כך, הם משתתפים בסיורים לימודיים בתעשייה ובמכוני מחקר בתחומים הנלמדים.


הלימודים בשנתיים הראשונות נערכים בקמפוס בבאר שבע, ובשנתם השלישית של הסטודנטים, הם מתחילים ללמוד בקמפוס אילת, שם חלק מהסטודנטים שנמצאים מתאימים לכך, יכולים לבצע פרויקט מחקר במכון הבין אוניברסיטאי למדעי הים ובמרכז הלאומי לחקלאות ימית.


במהלך השנה השלישית ללימודים, הסטודנטים בהתמחות ביוטכנולוגיה ימית זכאים למלגת שכר לימוד מלאה מטעם קמפוס אילת, בכפוף לקריטריונים.


נושאי הלימוד

 

 

  • מדעי הצמח
  • מיקרוביולוגיה
  • אקולוגיה ימית
  • גנטיקה של דגים
  • מבוא לאוקיינוגרפיה
  • פיזיולוגיה של הצמח
  • מבוא לכימיה אורגנית
  • זואולוגיה חסרי חוליות
  • פיזיולוגיה של בעלי חיים ימיים
  • מביולוגיה של שוניות האלמוגים לביוטכנולוגיה
  • ועוד


על מוסד הלימודים


אוניברסיטת בן-גוריון בנגב היא מוסד לימודים להשכלה גבוהה, בו לומדים אלפי סטודנטים כל שנה לתואר ראשון ותארים מתקדמים. כמו כן, פועלים באוניברסיטה מכוני מחקר במגוון של ענפי דעת, וביניהם מכונים לחקר המדבר, לחקר ישראל והציונות, לחקר בתחום הביוטכנולוגיה, ועוד.


הסטודנטים לתואר ראשון במחלקה למדעי החיים יכולים לבחור בין מספר התמחויות: לימודי ביולוגיה בהתמחות כללית, לימודי ביולוגיה בהתמחות מחקרית, לימודי ביולוגיה בהתמחות סביבתית, לימודי ביולוגיה בהתמחות יישומית, ועוד.


כמו כן, קיימות תכניות מצטיינים באוניברסיטה, הכוללות מלגות הצטיינות, פרסים, ותכניות ייעודיות למצטיינים, כגון תכנית אשלים שבה נבנית תכנית לימודים גמישה המתאימה לסטודנטים מצטיינים, וניתנת זכאות לפרסי הצטיינות שונים, או תכנית דקל שמהווה מסלול ישיר לתואר שני.


תנאי קבלה


כדי להשתתף בלימודי מדעי החיים בהתמחות ביוטכנולוגיה ימית, נדרש להחזיק בציון סכם של 585, נוסף על ציון פסיכומטרי או ציון נתיב לאקדמיה של 585. כמו כן, יש להציג תעודת בגרות שבה ציון 70 ומעלה ב - 4 יחידות לימוד במתמטיקה, או ציון 60 ומעלה ב - 5 יחידות לימוד במתמטיקה. מהמועמדים נדרש לשלוט בשפה האנגלית ברמת אנגלית מתקדמים א' לפחות.


ניתן גם להתקבל על סמך ציוני בגרות בלבד, וזאת בתנאי שממוצע הבגרות עומד על 109 או יותר, וכן שהציונים במקצועות אנגלית ומתמטיקה הם 90 לפחות ברמת 5 יחידות לימוד.


תעודה


הסטודנטים שמסיימים את לימודיהם בהצלחה זכאים לתואר ראשון B.Sc. במדעי החיים, מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.


אפשרויות תעסוקה


בוגרי תואר ראשון במדעי החיים בהתמחות ביוטכנולוגיה ימית יכולים להמשיך לתארים מתקדמים בתחומים קרובים, כגון ביולוגיה, רפואה, וטרינריה, וכן ביולוגיה ימית או ביוטכנולוגיה ימית. לאחר מכן ניתן להשתלב בתעשיית החקלאות הימית המשגשגת, במכוני מחקר ומעבדות בשלל ענפי הביולוגיה, ובמשרות שונות במשק או באקדמיה במגוון של תפקידים בפיתוח ובמחקר.


נוסף על כך, קיימת אפשרות להתקבל ללימודי תעודת הוראה במסגרת התואר הראשון במדעי החיים, וכך לפתוח אפשרויות תעסוקה גם בתחום החינוך.
 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור