תואר שני בהנדסת חשמל ומחשבים במגמת בקרה באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בהנדסה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - תואר שני בהנדסת חשמל ובקרה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בהנדסת חשמל ומחשבים במגמת מערכות בקרה באוניברסיטת בן-גוריון

 

תחום הבקרה מתמקד בפיתוח, ניתוח ותכנון של מערכות בקרה בעזרתן ניתן לשלוט על מכונות באופן יעיל ולכוון את פעילותן בעזרת משובים שונים. לצורך שיפור הביצועים של אותן מכונות משתמשים החוקרים במגוון של אלגוריתמי בקרה מתקדמים.


חוקרים בתחום הבקרה מיישמים את מחקריהם ופיתוחיהם בשלל תחומים הנדסיים כגון פיתוח מערכות טייס אוטומטי, פיתוח מערכות ייצור לתעשייה, תכנון של רובוטים מתקדמים וייצור של מנועים לכלי רכב. בשנים האחרונות עולה העניין בתחום הבקרה וכן עולה הדרישה ליישום רעיונות מתוכו גם בענפים שאינם הנדסיים, כגון בנקאות, פיננסים ורפואה. הערכות הן כי עם התקדמות התעשייה גם הדרישה למהנדסים המומחים בתחום הבקרה תעלה.


המעוניינים להעמיק במחקר בתחום הבקרה ולהכיר טכנולוגיות חדות בענף יכולים ללמוד בתכנית לתואר שני בהנדסת חשמל ומחשבים במגמת מערכות בקרה המתקיימת באוניברסיטת בן-גוריון. זהו אחד מתחומי המחקר שבהם יכולים לבחור הסטודנטים לתואר שני בהנדסת חשמל במסגרת לימודיהם.

 

 

תכנית הלימודים

 

במסגרת התואר השני בהנדסת חשמל ומחשבים במגמה זו, הסטודנטים עוסקים בשלל שיטות הנדסיות מתקדמות לתכנון ולפיתוח מערכות בקרה בתעשייה. תחילה נלמדים קורסים מתמטיים שונים שבהם הסטודנטים מפתחים מיומנויות כמותיות ומכירים שיטות חישוב הרלבנטיות לענף הבקרה. לאחר מכן הם לומדים שיטות אופטימיזציה ושערוך מגוונות.


במהלך התואר השני יכולים מהנדסי חשמל ומהנדסי מחשבים לפתח ולשכלל את המיומנויות המקצועיות שברשותם וכך להתמודד עם אתגרים בפיתוח ובמחקר. כמו כן, בבית הספר שואפים לפתח את המחקר והידע האקדמי לפיתוח של טכנולוגיות הנדסיות.


מתכונת הלימוד


היקף התכנית לתואר שני הוא שנתיים. הסטודנטים יכולים ללמוד במסלול עם תזה (מסלול מחקרי) או בתכנית ללא תזה שבה כותבים סמינר מסכם. בשתי התכניות, הסטודנטים לוקחים חלק בקורסי חובה, קורסי בחירה וסמינריונים. במסלול המחקרי, הם גם עורכים עבודה מחקרית בהנחיית חוקר מסגל המחלקה. הם גם יכולים לקחת חלק במחקרים שונים במעבדות במחלקה, שבהן מתמקדים בענפים המשיקים לתחום מחקרם.

 

 

נושאי הלימוד


במהלך הלימודים במגמה זו הסטודנטים עוסקים במגוון רחב של נושאים, הנה כמה מהם:

 

  • תורת השערוך
  • שערוך ספקטרום
  • שיטות אופטימיזציה
  • יסודות תורת המידה
  • אנליזה להנדסת חשמל
  • אלגברה ליניארית חישובית
  • שערוך לינארי במערכות דינמיות
  • ועוד

 

סגל הוראה


סגל המגמה למערכות בקרה במחלקה להנדסת חשמל ומחשבים מורכב ממומחים ותיקים שתחומי מחקרם כוללים בין היתר: תיאור גיאומטרי של מערכות בקרה; יציבות מערכות לא לינאריות; סינון לא לינארי; ועוד. כמו כן, החוקרים עוסקים בענפים מתמטיים הנוגעים לתחום הבקרה כגון תורת המטריצות, תהליכים אקראיים ותורת ההסתברות.

 

על מוסד הלימוד


במחלקה להנדסת חשמל ומחשבים של אוניברסיטת בן-גוריון חוקרים מגוון של ענפים שיש להם חשיבות הן באקדמיה והן בהייטק הישראלי, בין הענפים הללו נכללים עיבוד אות, מיקרואלקטרוניקה, מעגלים, מערכות לחישה מרחוק ועוד. במחלקה פועלים חוקרים רבים וותיקים בענפים אלה, המפרסמים מאמרים בכתבי עת מדעיים והנדסיים שונים.


במחלקה מתקיימות תכניות מגוונות לתואר שני שבהן מעודדים את הסטודנטים למצוינות אקדמית ולכתיבת שלל עבודות מחקר ניסיוניות ועיוניות בשטחי המחקר של המחלקה. כמו כן, מאפשרים לסטודנטים להשתלם אצל מומחים ולקבל סיוע באמצעות מלגות ופרסי מחקר מיוחדים המיועדים למצטיינים במחקרם. בין ענפי המחקר הנוספים שניתן לקחת בהם חלק במסגרת התמחויות ניתן למנות מגמה במחשבים, מגמה בתקשורת, מגמת מיקרוגלים ואלקטרומגנטיות, מגמת מערכות הספק, מגמת עיבוד אותות ותמונות, מגמת למידת מכונה וסייבר ומגמות נוספות.

 

תעודה


מוסמכי תכנית זו אשר עומדים בהצלחה בכל חובותיהם זכאים לקבל תואר שני מגיסטר בהנדסת חשמל ומחשבים M.Sc. מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. מוסמכי המסלול המחקרי יכולים להגיש מועמדות לתואר שלישי בהנדסת חשמל, בכפוף לתנאי הקבלה לתכניות אלה.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור