תואר שני בפסיכולוגיה בהדגש מדעי הנתונים באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בפסיכולוגיה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - תואר שני בפסיכולוגיה בהדגש מדעי הנתונים.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בפסיכולוגיה בהדגש Data Science באוניברסיטת בן-גוריון בנגב


השנים האחרונות מאופיינות בהתקדמויות טכנולוגיות משמעותיות, והתפתחות ענף מדע הנתונים באיסוף וניתוח של נתונים, הקמה של מאגרי נתונים עצומים big data, ופיתוח טכנולוגיות חדשות כמו למידת מכונה ושיפור אינטיליגנציה מלאכותית.


בתחום הפסיכולוגיה, שימוש בכלים השונים של מדע הנתונים, כולל כישורי תכנות, הבנה מתמטית ולמידת מכונה, יכולים לתרום ליעילות ולחדשנות של המחקר. על מנת לרכוש את ארגז הכלים הרב תחומי הזה, ניתן ללמוד לתואר שני בפסיכולוגיה במסלול מחקרי בהדגש מדעי הנתונים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.


תכנית הלימודים


את התואר השני בפסיכולוגיה בדגש על מדע הנתונים ניתן ללמוד בשני מסלולים: פסיכולוגיה חברתית, או פסיכולוגיה ניסויית: קוגניציה ומוח.


המסלול של תואר שני בפסיכולוגיה חברתית מקנה כלים לעיסוק במחקר בתחומים מגוונים הנכללים בענף זה, וביניהם קבלת החלטות, פסיכולוגיה של המוסר, כלכלה התנהגותית, וכן יישומים פרקטיים של תיאוריות בפסיכולוגיה חברתית במציאות.


במסלול של תואר שני בפסיכולוגיה ניסויית, הסטודנטים משתתפים במחקרים בתחומים מתוך תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית, תואר שני בפסיכוביולוגיה, נוירופסיכולוגיה, וענפים קרובים. החוקרים במסלול זה משתמשים בשיטות מחקר שונות, כגון ניסויים התנהגותיים, שימוש במודלים חישוביים, הדמיה מוחית FMRI, כמו גם מחקר בשיתוף עם חולים בעלי פגיעות נוירולוגיות המאושפזים במרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה.

 

מדעי הנתונים פותחים אפיקים נוספים למחקר בתחומים אלו, מוסיפים שיטות מחקריות ודרכים להסקת מסקנות, ומאפשרים לייעל תהליכים. באמצעות השתתפות בקורסים הייעודיים במסגרת ההדגש במדעי הנתונים, הסטודנטים רוכשים יכולות תכנות, לומדים כיצד לבצע ניתוח סטטיסטי באמצעים מתקדמים, מפתחים כישורים אנליטיים, ועוד. הסטודנטים לומדים את קורסי הליבה של פסיכולוגיה חברתית או של פסיכולוגיה ניסויית, בהתאם לבחירתם, בנוסף על קורסים ייעודיים במדעי הנתונים: סמינר מדעי הנתונים, מעבדה במדעי הנתונים, קורס בתוכנת R, קורס בלמידת מכונה, קורס בכריית נתונים, וקורסים נוספים.


מתכונת הלימודים


אורכם של התואר השני במדעי הנתונים הוא שנתיים, התכניות בפסיכולוגיה ניסויית ובפסיכולוגיה חברתית מונות 38 נקודות זכות. כאשר סטודנטים שצריכים הארכה לשנה נוספת של לימודים לצורך סיום כתיבת התזה יכולים לעשות זאת תחת אישור של ועדה מיוחדת ועל פי התקדמותם במחקר.


לימודי התואר השני בפסיכולוגיה הם לימודים מחקריים, במהלכם יש להגיש עבודת תזה, והם מוכוונים להקניית כלים מחקריים לסטודנטים על מנת לאפשר המשך לימודים גבוהים לדוקטורט. עבור סטודנטים העונים על דרישות הסף, יש אפשרות להמשיך במסלול ישיר מהתואר השני לדוקטורט. במסגרת מסלול זה, עבודת התזה מורחבת והציון של הצעת הדוקטורט הופך להיות ציון לתזה.


הלימודים משלבים בין העיוני לבין המחקרי והמעשי - הלימודים בתואר השני בפסיכולוגיה ניסויית משלבים התנסות במחקר, כולל מחקר במסגרת המעבדות הפועלות באוניברסיטה להבנת הקוגניציה האנושית והקשר בינה לבין הדרך בה המוח פועל ובנוי. הלימודים בתואר השני בפסיכולוגיה חברתית גם הם משלבים מחקר מודרך בענפים השונים שלה.


במסגרת הלימודים בהדגש מדעי הנתונים, משתתפים הסטודנטים גם במעבדה מיוחדת במדעי הנתונים ופסיכולוגיה.


הפרקטיקום המעשי בתעשייה שבו נדרשים הסטודנטים לקחת חלק נערך במהלך יום אחד בשבוע, במגוון של חברות שונות במשק.

 

הם יכולים להשתלב במחקר יישומי בתחומים כמו פרסום, רפואה, הייטק, ועוד. כך למשל ניתן להשתתף במחקר על מקסום פרסום על בסיס תובנות התנהגותיות, או על שימוש בכלים פסיכולוגיים על מנת לשפר חוויית משתמש ביישומים טכנולוגיים.


נושאי לימוד

 

 

  • נוירואנטומיה
  • שיטות מחקר
  • מבוא למאטלב
  • מתמטיקה ולמידת מכונה
  • סביבת תוכנה לניתוח נתונים R
  • סמינר מדע הנתונים ופסיכולוגיה
  • היבטים פסיכולוגיים של קבלת החלטות
  • ועוד


על סגל ההוראה


צוות ההוראה כולל אקדמאים הפועלים כחוקרים ומרצים מובילים במגוון הענפים השונים של הפסיכולוגיה: מרצים בתואר השני בפסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה קלינית, פסיכולוגיה ניסויית וכן פסיכולוגיה חברתית. בין המרצים בסגל ניתן למנות: דוקטור הפועל כראש מגמת פסיכולוגיה ניסויית באוניברסיטה, ועוסק במחקר על תהליכי זיכרון, והקשר שלהם לבקרת התנהגות; פרופסור שתחום עיסוקה הוא פסיכולוגיה התפתחותית נוירוקוגניטיבית, וחוקרת בתחומים אלו באמצעות שימוש בטכנולוגיות כגון הדמיה מוחית; פרופסור וחוקרת שהתמחותה במחקר על קבלת החלטות אישיות וכן בהקשר החברתי שלהן, כמו גם דילמות חברתיות, נטילת סיכונים, הוגנות, ועוד.


על מוסד הלימודים


באוניברסיטת בן-גוריון בנגב היא מוסד אקדמי להוראה ולמחקר בענפי ידע מגוונים: הנדסה, פיזיקה, מדעי המחשב, רפואה, פילוסופיה, מחשבת ישראל, ספרות, ועוד. חדשנות היא אחד מהדברים שעליהם שמים דגש באוניברסיטה, והדבר מתבטא בפעילותם של מרכזי מחקר, פרויקטים לעידוד מיזמים טכנולוגיים, וכן בשיתופי פעולה שהיא מקיימת עם חברות מובילות בהייטק, ברפואה, בעסקים, ועוד.


תנאי קבלה


על המועמדים לעמוד בתנאי הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה, במסלול פסיכולוגיה ניסויית או במסלול פסיכולוגיה חברתית:

 

 

  • תואר ראשון בפסיכולוגיה במוסדות לימודים מוכרים בארץ בממוצע 85 ומעלה.
  • ממוצע 85 לפחות בתואר ראשון במדעי ההתנהגות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב (עם 54 נקודות זכות לפחות בפסיכולוגיה בממוצע 85 או יותר).


קיימת אפשרות להתקבל גם על סמך סיום לימודי השלמה בפסיכולוגיה לתואר שני באחת האוניברסיטאות בארץ, בכפוף לקריטריונים שקובעת האוניברסיטה.


תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר בחו"ל, בכפוף להכרת האוניברסיטה וראש המגמה בו. נוסף על תעודת התואר הראשון יש להציג גיליון ציונים, סילבוסים של הקורסים בתואר, וציון GRE. מומלץ לפנות למוסד הלימודים כדי לוודא את תנאי הסף להרשמה.

 

מועמדים שעומדים בתנאים אלו נדרשים להציג הצהרת כוונות, קורות חיים, ושתי המלצות אקדמיות. לאחר מכן המועמדים המתאימים מזומנים לראיון קבלה.


תעודה


המסיימים בהצלחה את הלימודים, מגישים את התזה ועומדים בכל חובותיהם האקדמיות זכאים לתואר שני בפסיכולוגיה מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור