לימודי גיאוגרפיה אנושית באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי מדעי החברה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - גיאוגרפיה אנושית.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי גיאוגרפיה בהתמחות גיאוגרפיה אנושית באוניברסיטת בן-גוריון

 

במסגרת לימודי גיאוגרפיה ופיתוח סביבתי המתקיימים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, הסטודנטים יכולים לקחת חלק במגמת ההתמחות בגיאוגרפיה אנושית. מסלול זה מתאים למעוניינים להעמיק בתופעות חברתיות, סביבתיות וכלכליות ולעסוק בסוגיות אקטואליות בתחומים כגון למידה מרחבית, סביבה בנויה ותהליכי קבלת החלטות בגופים ממסדיים הנושעים לסביבה.


בוגרי תכנית זו יכולים להשתלב בשלל מסגרות, באפשרותם לפעול במסגרת רשויות מקומיות בענפי התכנון ומערכות המידע הגיאוגרפיות וכן להשתלב במשרדי ממשלה כגון המשרד להגנת הסביבה, משרד הבינוי או משרד התחבורה. הבוגרים יכולים להשתלב גם בחברה להגנת הטבע, בארגוני סביבה ובארגונים פרקטיים בתחומי התכנון והייעוץ. כמו כן, באפשרותם להמשיך לתארים מתקדמים בתחום הגיאוגרפיה והסביבה ולהעמיק את מיומנויות המחקר העירוני והסביבתי.


תכנית הלימודים


במסגרת ההתמחות בגיאוגרפיה אנושית, הידועה גם בשם לימודים עירוניים, הסטודנטים מתמקדים בסביבה הבנויה ובוחנים שלל סוגיות הנוגעות לערים וסביבתן. הם לומדים על תהליכי התפתחות בערים ושינויים המתחוללים בהן ומקבלים כלים לניתוח כלכלי, פוליטי וחברתי של תופעות אלה. במהלך התכנית הם שמים דגש על תחום הקיימות החברתית והסביבתית. הם לומדים על יישומי קיימות בתהליכי תכנון של ערים ומערכות תחבורה ועוסקים בסוגיות של צדק חברתי במערכי מדיניות עירונית, לצורכי שילוב של שלל סוגי אוכלוסיות.


במסגרת לימודי גיאוגרפיה הסטודנטים רוכשים שלל מיומנויות יישום וניתוח ומתוודעים לטכנולוגיות מתקדמות כגון אמצעי חישה מרחוק או מערכות מידע גיאוגרפיות. הם מפתחים מיומנויות אינטגרטיביות להבנת שלל התהליכים אשר מעצבים את המרחב העירוני ואת המערכות הטבעיות בסביבתנו. במהלך התואר עוסקים הסטודנטים בסוגיות מרכזיות בתחום הסביבה, תכנון ערים ואזורים, גיאו אינפורמטיקה וענף הקיימות.


מתכונת הלימוד


אורכם של לימודי הגיאוגרפיה הוא שלוש שנים. סטודנטים יכולים ללמוד בתכנית חד מחלקתית או במסלול דו מחלקתי שבו משלבים את הלימודים עם מחלקה נוספת במקצועות מדעי החברה, מדעי הרוח או הניהול. את מסלול ההתמחות הסטודנטים במסלול החד מחלקתי יכולים לבחור בתום השנה הראשונה ללימודיהם.


במהלך הלימודים הסטודנטים לוקחים חלק במגוון קורסי חובה ובחירה, סמינרים וקורסים ייעודיים להתמחות. בתכנית משולבים גם קורסים מעשיים, סיורים לימודיים ועבודה במעבדות המחלקה.

 

 

נושאי הלימוד


בין שלל הנושאים שבהם עוסקים הסטודנטים במגמת גיאוגרפיה אנושית ניתן למנות את התחומים הבאים:

 

 

  • תכנון ערים
  • גיאוגרפיה כלכלית
  • יחסי אדם וסביבה
  • בניה ירוקה במדבר
  • שינויי אקלים והאדם
  • גיאוגרפיה וירטואלית
  • גיאוגרפיה של תחבורה
  • קיימות מרחבית וסביבתית
  • אתיקה סביבתית וסביבתנות
  • ועוד

 

סגל הוראה

 

סגל התכנית בגיאוגרפיה אנושית כולל: פרופסור שתחומי מחקרו כוללים תכנון אזורי ומשטרי תכנון ומקרקעין; חוקרת בעלת תואר פרופסור שמחקריה מתמקדים בין היתר בתחומי המדיניות הציבורית וחיי הפנאי והצריכה בערים; דוקטור שחוקר את הגיאוגרפיה של התחבורה, הזמן והנגישות; חוקרת שבמעבדתה בוחנים את האתגרים החברתיים של שינויי האקלים; וחוקרים רבים נוספים.

 

על מוסד הלימוד


במחלקה לגיאוגרפיה של אוניברסיטת בן-גוריון מתקיימות התמחויות נוספות שבהן יכולים לבחור הסטודנטים לתואר הראשון, אלה כוללות התמחות גיאוגרפיה פיזית והתמחות טכנולוגיות מידע גיאוגרפיות. בכל אחת מן ההתמחויות הללו נכללים קורסים שבהם ניתן לבחון מקרוב סוגיות גיאוגרפיות אקטואליות ולרכוש מיומנויות פרקטיות באותם ענפים. לסטודנטים מצטיינים מוצעת תכנית "מרחבים", מסלול המיועד למעוניינים להמשיך לתארים מתקדמים בגיאוגרפיה שאליו אפשר להצטרף בשנה השנייה לתואר.


תכניות לימודים נוספות בתחומי מדעי החברה הפועלות באוניברסיטה כוללות לימודי כלכלה, לימודי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, לימודי מדעי הקוגניציה והמוח, לימודי סטטיסטיקה, לימודי פוליטיקה וממשל, תואר ראשון בתקשורת ועוד. קיימת אפשרות לשילובים בין כמה תחומים במסגרת תכניות דו מחלקתיות. בפקולטה למדעי החברה והרוח פועלות שלל תכניות לתארים מתקדמים שאליהן יכולים להמשיך בוגרים מצטיינים של התואר הראשון המעוניינים לפתח קריירה אקדמית מחקרית או להרחיב את הכישורים המקצועיים לטובת קידום הקריירה בתעשייה ובמשק.


תנאי קבלה


כדי להתקבל לתכנית החד מחלקתית ללימודי גיאוגרפיה יש צורך בציון סכם 520 ומעלה או בציון 520 ומעלה בפסיכומטרי. ישנה אפשרות קבלה ללא פסיכומטרי, לבעלי ממוצע בגרות 100 ומעלה.


יש לציין כי תנאי הקבלה משתנים מעת לעת. מומלץ לפנות אל מוסד הלימוד ישירות לצורך קבלת המידע העדכני ביותר אודות תנאי קבלה.

 

תעודה


בוגרי התכנית העומדים בהצלחה בכל דרישות הלימודים זכאים לקבל תואר ראשון BA בגיאוגרפיה ופיתוח סביבתי מטעם אוניברסיטת בן-גוריון.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור