תואר שני בעבודה סוציאלית טיפולית באוניברסיטת בר אילן

שירות אישי - צור קשר
תואר שני בעבודה סוציאלית טיפולית באוניברסיטת בר אילן

תואר שני בעבודה סוציאלית טיפולית באוניברסיטת בר אילן


תואר שני בעבודה סוציאלית במגמה הטיפולית באוניברסיטת בר אילן מתמקד בטיפול בגישה הדינמית ובמיומנויות תרפיה ואבחון של פרטים, קבוצות ומשפחות. מטרת התכנית לתואר שני במגמה זו לקדם ולפתח עובדים סוציאליים מנוסים בתחום הטיפולי במגוון מסגרות אשר מטפלות בקבוצות או בפרטים.

 

מה לומדים?


זוהי אחת המגמות המוצעות בתואר השני בעבודה סוציאלית, שבה מעמיקים בפרקטיקה ותיאוריה של הטיפול הדינמי ומרחיבים את מיומנויות האבחון והטיפול בפרטים, משפחות וקבוצות.


התכנית מתמקדת בגישה הפסיכודינמית ובהערכה וטיפול על פיה. הקורסים נוגעים בטיפול פרטני עם מבוגרים, בני נוער וילדים וכן בעבודה קבוצתית ומשפחתית. הלימודים משלבים תכנים תיאורטיים ופרקטיים.


הסטודנטים נדרשים לקחת חלק בפרקטיקום ולטפל בשני מטופלים במסגרת טיפול ארוך טווח בגישה הדינמית, במסגרת שירות מוכר ובליווי של הדרכה שבועית קבועה של עובד סוציאלי בעל תואר שני בתחום. כמו כן, יש לעמוד בדרישות הסמינרים ולהשלים פרקטיקום נוסף לטיפול במשפחה או בקבוצה.

 

מתכונת הלימוד


משך התכנית שנתיים.


ניתן לבחור במסלול עם תזה או במסלול ללא תזה.


הקורסים נערכים ביום לימודים מלא אחד במהלך השבוע. כמו כן, יש ללמוד קורסים באנגלית (לסטודנטים במסלול עם תזה), וקורסים ביהדות. חלק מאותם קורסים נערכים בימים נוספים בשבוע, חלקם נלמדים באופן מתוקשב.

 

נושאי הלימוד

 

  • מושגים דינמיים
  • טיפול בפרט המבוגר
  • תיאוריות יחסי אובייקט
  • פסיכופתולוגיה של מבוגרים
  • פסיכופתולוגיה של ילדים ומתבגרים
  • ועוד

 

סגל


סגל המגמה כולל מרצים ואנשי טיפול מנוסים אשר משלבים בעבודתם היום יומית ובהוראתם בין התיאוריה לפרקטיקה בתחום העבודה הסוציאלית.

 

מהם תנאי הקבלה?


תנאי הקבלה לתכנית זו הינם:

  • תואר ראשון בעבודה סוציאלית בממוצע 85 ומעלה (לא ניתן להגיש מועמדות ללא תעודת זכאות).
  • ניסיון בתפקידי עובד סוציאלי במשך לפחות שנתיים מסיום התואר הראשון, בטיפול פרטני וארוך טווח בגישה הדינמית בשירותים מוכרים, וקבלת הדרכה שבועית מעובד סוציאלי בעל תואר שני בעבודה סוציאלית וראייה טיפולית.
  • למסלול עם תזה, יש לעמוד גם בתנאים – ציון 85 ומעלה בקורסים "שיטות מחקר", "סטטיסטיקה", ו - "SPSS" בתואר הראשון, פטור מאנגלית בתואר הראשון (או ציון 85 ומעלה בקורס אנגלית בתואר הראשון).
  • מי שאינם עומדים בתנאי הקבלה ומעוניינים להתקבל למסלול המחקרי צריכים לעבור מבחן מיון הנערך בחודשי הקיץ, בהרשמה מראש.

 


איזו תעודה מקבלים?


מוסמכי התכנית מקבלים תואר שני M.A בעבודה סוציאלית במגמה טיפולית.

 

מהן אפשרויות התעסוקה?


לאחר תום התואר השני ועמידה בכל הדרישות, ניתן להשתלב במסגרות שונות ובהן שירותי הרווחה, מרכזים לנפגעי אלימות במשפחה, מוסדות פסיכיאטריים, שירותי בריאות הנפש, מרכזים לטיפול במשפחה ובילד, מרכזים לנפגעי התמכרות ועוד.


מוסמכים המשלימים את המסלול המחקרי (עם תזה) יכולים להמשיך לתואר שלישי ולפתוח דלת לקריירה במחקר באקדמיה ובגופים נוספים.

 

על מוסד הלימוד


בתכנית לתואר שני בעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בר אילן שואפים להקנות לעובדים סוציאליים בעלי תואר ראשון בתחום זה מיומנויות מקצועיות וידע תיאורטי מתקדם במגוון ענפי הרווחה החברתית, כדי לסייע להם בפיתוח כישורי הטיפול, המחקר וההתערבות שברשותם ולהכשירם לתפקידי ניהול, פיתוח והערכה של שירותים והדרכה.


מגמות התמחות נוספות המוצעות בתואר השני כוללות - שיקום ובריאות, פיתוח ארגוני קהילתי.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בר-אילן
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בר-אילן