תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית באוניברסיטת בר אילן

שירות אישי - צור קשר
תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית באוניברסיטת בר אילן

תואר שני MA בפסיכולוגיה במגמת קוגניציה, רגש ומוח באוניברסיטת בר אילן

 

להבין איך המוח פועל

 

מדעי הקוגניציה חוקרים את הידע הקיים במוח האדם ואת תהליכי רכישת המידע שלו. תחום המחקר מתבונן במוח בראיה רחבה בשיתוף פעולה עם אסכולות מחקריות שונות ומהיבטים מגוונים, כמו ביולוגיה, נוירופסיכולוגיה, תפיסתיות, לינגוויסטיקה ועוד. נוסף על כך, הקוגניציה חוקרת את פעילות המוח בעת שהאדם חווה תהליכים רגשיים וכן היא חוקרת את תחום הבינה המלאכותית.

 

הסטודנטים במגמת קוגניציה, רגש ומוח לומדים על הפן התפיסתי והאישיותי הקשור למוח, הם עושים זאת באמצעות מחקרים וניסויים אמפיריים וכך הם לומדים איך בני האדם חושבים ופועלים וכיצד דרכי התנהלות, תהליכי מחשבה ושפת הדיבור משפיעים על המוח וכיצד המוח משפיע עליהן.

 

 

תכנית לימודים


מטרת התואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית באוניברסיטת בר אילן, שמכונה גם מגמת קוגניציה, רגש ומוח היא להכשיר חוקרים הבאים מדיסציפלינת הפסיכולוגיה בהתמחות המתמקדת במוח, בפעולות שלו וכיצד הוא משפיע על התנהלות בני האדם. התלמידים רוכשים מיומנויות אלה בעזרת ניתוחים פסיכולוגיים וכלי מחקר שונים, כמו ניסויי מעבדה, מחקרי יומן, ראיונות עם אנשים ושאלונים.

 

הסטודנטים מקבלים הן ידעי תיאורטי נרחב והן ניסיון מחקרי מעשי. הם עובדים עם גופים חיצוניים לאוניברסיטה, כמו בתי חולים, מעבדות וכלי מחקר אשר נוסף על הנעשה בכיתות הלימוד מעניקים להם נקודת מבט רחבה על הנעשה בשטח.

 

מתכונת הלימוד

 

המגמה מציעה שני מסלולי לימוד – מסלול לתואר שני עם כתיבת תזה, הנמשך כשנתיים ומסלול משולב לתואר שלישי הנמשך עד שש שנים. מתכונת הלימוד כוללת קורסי תשתית במתודולוגיה מחקרית, קורסי סמינר, קורסי פרקטיקום וקורסי בחירה. כמו כן, הסטודנטים במסלול התזה צריכים להגיש עבודת תזה והסטודנטים במסלול המשולב צריכים להגיש בתום השנתיים הראשונות הצעת מחקר מקדמית.

 

נושאי הלימוד

 

  • קוגניציה חברתית
  • רגש ומוח
  • העצמה קוגניטיבית
  • אתיקה במחקר
  • פסיכופיזיולוגיה ורגש
  • הילד כפסיכולוג
  • פסיכולוגיה של התרבות
  • זיכרונות מוטעים    
  • תהליכים נוירו־ביולוגיים להתקשרות    
  • ועוד

 

על מוסד הלימוד

 

המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר אילן מעניקה לסטודנטים הכשרה תיאורטית ומעשית בתחומים השונים המרכיבים את הדיסציפלינה. האוניברסיטה מאפשרת ללמוד את התחום הן לתואר ראשון כחוג ראשי וכחוג משני, והן לתארים מתקדמים. כל מסלולי הלימוד מורכבים מלימודים תיאורטיים, מניסויי מעבדה וממחקרי שדה. המחלקה לפסיכולוגיה מציעה עוד ארבע התמחויות לתלמידי התואר השני בפסיכולוגיה: תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית, תואר שני בפסיכולוגיה קלינית של הילד ותואר שני במגמה החברתית-ארגונית.

 

תנאי קבלה


המעוניינים בתואר השני צריכים להיות בעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה מטעם מוסד אקדמי מוכר עם ממוצע ציונים 85 לכל הפחות. הלומדים במגמת קוגניציה, רגש ומוח אינם נצרכים בציון במבחן מתא"ם. בעת ההרשמה המועמדים צריכים להגיש שתי המלצות אקדמיות וקורות חיים.

 

 

תעודה


הסטודנטים המסיימים את התואר שמגישים את כל המטלות הנדרשות, לרבות עבודת התזה, מקבלים תוארM.A בפסיכולוגיה עם התמחות בקוגניציה, רגש ומוח מטעם אוניברסיטת בר אילן.

 

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בר-אילן
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בר-אילן