לימודי פיזיקה ופוטוניקה באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי מדעים? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - פיזיקה ופוטוניקה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי פיזיקה ופוטוניקה לתואר ראשון באוניברסיטת בן-גוריון בנגב

 

ענף הפוטוניקה מתמקד בחקר של תהליכי עיבוד והעברה של חלקיקי אור הידועים בשם פוטונים. חוקרים בתחום זה עוסקים גם בפיתוח מגוון מערכות טכנולוגיות שבהן משתמשים בתעשיות כגון ענף התקשורת האופטית, תחום הביטחון, ענף עיבוד החומרים באמצעות לייזר, תחום הרובוטיקה וכן למטרות רפואיות. תחום נרחב זה חווה לאחרונה תנופה אדירה בארץ, במדינה שואפים כיום לחזק את פעילות המחקר והפיתוח בהייטק הישראלי כדי להגדיל את התחרותיות ואת הנוכחות של הפיתוחים הישראלים בעולם. כיום פועלות חברות רבות בתחום המחקר והפיתוח של סיבים ומוליכים אופטיים, ותעשייה זו צפויה רק להמשיך ולצמוח, מה שיוצר ביקוש רב לאנשי מקצוע איכותיים.


המעוניינים לקחת חלק בתעשייה פורחת זו יכולים לקחת חלק בלימודי פיזיקה במגמת פוטוניקה המתקיימים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. זוהי אחת ממגמות הלימוד שבהן יכולים לבחור סטודנטים במסגרת לימודי פיזיקה לתואר ראשון ובה לומדים על סוגיות מרכזיות שונות בענפי הפוטוניקה והאלקטרו אופטיקה. בוגרי המגמה מחזיקים בידע ובכלים שיכולים לסייע להם בהשתלבותם בתעשייה עתירת הידע בענפי הפיתוח והמחקר האלקטרו אופטי. כמו כן, הבוגרים יכולים לפתוח דלת לתפקידים בפיתוח אלגוריתמים, במחקר ביולוגי ומולקולרי, בתעשייה הביטחונית ובענפים נוספים. באפשרותם גם להמשיך לתארים מתקדמים ולפתוח בקריירה אקדמית מחקרית בענף הפוטוניקה.

 

 

תכנית הלימודים


סטודנטים במגמת פוטוניקה לומדים עקרונות מרכזיים בתחום זה ואת יישומיו בענף הפיזיקה. הם מתחילים מהיכרות עם סוגיות בסיסיות ולאחר מכן מעמיקים בהיבטים מתקדמים של מחקר ופיתוח בפוטוניקה ובאלקטרו אופטיקה ובהתפתחויות טכנולוגיות ומדעיות עדכניות מן התעשייה בתחומים הללו.


במסגרת לימודי הפיזיקה הסטודנטים מקבלים ידע מדעי וכלים יישומיים המותאמים לעבודות מחקר בפיזיקה העיונית והניסויית. הם עוסקים בשלל תחומים שימושיים שבהם עוסקים כיום בתעשייה עתירת הידע וכן במחקר הפיזיקה באקדמיה.

 

מתכונת הלימוד


היקף לימודי הפיזיקה הוא כשלוש שנים. הסטודנטים יכולים לבחור במגמת פוטוניקה מבין מגמות ההתמחות המוצעות לסטודנטים בשנה א'. למגמה תכנית אליה הסטודנטים נדרשים להיצמד ובה קורסי חובה וכן קורסי בחירה שבהם ניתן ללמוד בהחל משנה ב'. כמו כן, לימודי הפיזיקה כוללים מעבדות שונות שבהן הסטודנטים יכולים להכיר מקרוב סוגיות פיזיקליות.

 

נושאי הלימוד


סטודנטים במגמת פוטוניקה לומדים מגוון של קורסים מלימודי הפיזיקה הכלליים וכן קורסים ייעודיים למגמה. בין הקורסים אותם לומדים הסטודנטים נכללים:

 

 

  • אלקטרוניקה
  • תורת הקרינה
  • פיזיקה אטומית
  • תורת הקוונטים
  • מכניקה אנליטית
  • פיזיקה במצב מוצק
  • מכניקה סטטיסטית ותרמודינמיקה
  • ועוד


על מוסד הלימוד


במחלקה לפיזיקה פועלות מגמות נוספות שבהן יכולים לקחת חלק הסטודנטים לתואר ראשון. בין המגמות הללו מגמת פיזיקה מחשבים, מגמת פיזיקה ננו, מגמת פיזיקה ופסיכולוגיה ומסלול פיזיקה עם מגמה במדעי המוח. בכל אחת מן המגמות הללו ניתן לקחת חלק בקורסי בחירה וכך להתמקד באחד מענפי הפיזיקה.


כמו כן, במחלקה פועלות תכניות לתואר כפול שהן פרי שיתוף פעולה עם מחלקות שונות מן הפקולטה להנדסה או הפקולטה למדעי הטבע. בין המסלולים לתואר כפול אפשר למנות לימודי פיזיקה ומדעי המחשב, לימודי הנדסת חומרים ופיזיקה, לימודי הנדסת חשמל ומחשבים ופיזיקה, לימודי פיזיקה והנדסת מכונות, לימודי פיזיקה ומתמטיקה ועוד. במחלקה לפיזיקה שואפים לסייע לסטודנטים במהלך כל תקופת לימודיהם וכך מעמידים לרשותם חונכים המסייעים מבחינה לימודית וכן מלגות לימודים שונות המוענקות לסטודנטים מצטיינים.

 

תנאי קבלה


מועמדים ללימודי הפיזיקה בתכנית החד מחלקתית נדרשים לציון סכם כמותי 630 ומעלה וכן לציון פסיכומטרי רב תחומי של 600 ומעלה. כמו כן, יש צורך בבגרות בפיזיקה ברמת 5 יחידות בציון 70 ומעלה ובגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות בציון 70 או ברמת 4 יחידות בציון 80. חשוב להדגיש כי תנאי הקבלה עשויים להשתנות מעת לעת.

 


תעודה


בוגרי לימודי פיזיקה העומדים בהצלחה בכל חובותיהם מקבלים תואר ראשון B.Sc. המוענק על ידי אוניברסיטת בן-גוריון.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור