תואר שני במיקרוביולוגיה באוניברסיטת בר אילן

שירות אישי - צור קשר
תואר שני במיקרוביולוגיה באוניברסיטת בר אילן

תואר שני במיקרוביולוגיה באוניברסיטת בר אילן

 

תואר שני במיקרוביולוגיה של אוניברסיטת בר אילן מתמקד בחקר המבנה, התפקוד, והתכונות של מיקרואורגניזמים. במהלך התואר השני, ניתן להעמיק במחקר של וירוסים, חיידקים ונגיפים. בתכנית זו, אשר מוצעת במחלקה למדעי החיים של אוניברסיטת בר אילן, נכללים תחומים מגוונים לרבות וירולוגיה, פרזיטולוגיה, בקטריולוגיה, ועוד.

 

מה לומדים?


סטודנטים בתכנית זו עוסקים במחקר של מיקרואורגניזמים, כתאים בודדים או כמקבצים. הם חוקרים את המבנה והתפקוד של חיידקים, וירוסים, פטריות, אצות, ויצורים מסוגים נוספים, ואת האופן שבו ניתן להשתמש בהם במחקר ובתעשייה.


ניתן לבחור בין תואר שני עם תזה (מסלול מחקרי) לבין תואר שני ללא תזה. במסלול עם תזה נכללים לימודים עיוניים ומחקר אשר מתקיים באחת ממעבדות הפקולטה, בליווי של מנחה מן הסגל האקדמי. המסלול ללא תזה מיועד בעיקר לעובדי מעבדות ולמורים לביולוגיה, שברשותם ניסיון בתחום ומעוניינים להרחיב את הידע המדעי שבידיהם ולהתמקצע.

 

 

כמה זמן לומדים?


משך הלימודים הוא שנתיים.

 

נושאי לימוד


בין הנושאים הנכללים בתכנית זו ניתן למנות:

  • אימונופתולוגיה
  • יחסי טפיל ומאכסן
  • מיקרוביולוגיה רפואית
  • וירולוגיה מולקולרית וכללית
  • תהליכים חברתיים בחיידקים
  • ועוד

 

סגל


סגל הפקולטה למדעי החיים כולל מדענים וחוקרים מנוסים בתחומם, המנהלים קבוצות מחקר פעילות ועוסקים בהוראה בתחומי התמחותם. כיום פועלות כ – 50 קבוצות מחקר בפקולטה, המתמקדות בנושאים מגוונים לרבות חקר הסרטן, מדעי הצמח, ביולוגיה חישובית, מדעי הראייה, ביולוגיה תאית, ועוד.


מהם תנאי הקבלה?


כדי להתקבל לתכנית, על המועמדים לעמוד בדרישות הבאות:

  • תואר ראשון מן הפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר אילן, או מטעם מוסד מוכר אחר להשכלה גבוהה.
  • או – תואר ראשון במקצוע קרוב במדעים, כגון פיזיקה או כימיה, ממוסד אקדמי מוכר, מועמדים אלה מחויבים בקורסי השלמה בתיאום המנחה.
  • מועמדים אשר למדו מדעי החיים כמקצוע משני, נדרשים לעבור שנת השלמות מלאה לפני קבלתם לתכנית במעמד סטודנטים מן המניין.
  • על המועמדים להציג מכתב קבלה מטעם מנחה המאשר את קבלתם לקבוצת המחקר.
  • יש צורך לעבור מבחן קבלה, אשר בודק את יכולות ההבנה של מאמרים מדעיים.
  • במקרים מסוימים, יש צורך לעבור ראיון אישי.
  • ההחלטה הסופית על קבלת מועמדים לתכנית נמצאת ברשות הוועדה לתואר שני של האוניברסיטה.

 

איזו תעודה מקבלים?


בסיום התכנית ועם השלמת כל חובותיהם זכאים הסטודנטים לקבל תואר שני M.Sc מטעם אוניברסיטת בר אילן.

 

מהן אפשרויות התעסוקה?


בסיום התואר השני במיקרוביולוגיה, ניתן להשתלב במגוון תפקידי מחקר ופיתוח במכוני מחקר ובמעבדות בתעשייה, בענפים כגון חקלאות, מזון, קוסמטיקה, תרופות, טכנולוגיה רפואית, ועוד. כמו כן, ניתן להשתלב במכונים ובמשרדים ממשלתיים (כגון במשרד להגנת הסביבה), בסטארט אפים בתחום הביוטק, בחברות פרטיות לפיתוח של ציוד מעבדתי, ביחידות לניסויים קליניים, במעבדות רפואיות של בתי חולים, ובארגונים בתחום הסביבתי. מוסמכים המשלימים בהצלחה תואר שני מחקרי יכולים להמשיך לתואר שלישי (דוקטורט) ולהשתלב במשרות מחקר והוראה באקדמיה.

 

על מוסד הלימוד


הפקולטה למדעי החיים של אוניברסיטת בר אילן מציעה מגוון מסלולים נוספים לתואר שני. הסטודנטים יכולים לבחור להתמחות במגוון ענפים מדעיים, בהתאם לתחומי העניין המחקריים שלהם, ולקחת חלק במחקר מתקדם במעבדות בהנחיית חוקרי הפקולטה. בין הענפים המוצעים ניתן למצוא ננוטכנולוגיה, נוירוביולוגיה, בוטניקה, ביוכימיה, גנטיקה, אימונולוגיה, זואולוגיה, אקולוגיה, פיזיולוגיה של מדעי החיים, ועוד. הסטודנטים יכולים לבחור בין תואר שני עם או ללא תזה.

 

 

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בר-אילן
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בר-אילן