לימודי כימיה במגמת מדעי הנתונים לתואר ראשון באוניברסיטת בר אילן

שירות אישי - צור קשר
לימודי כימיה במגמת מדעי הנתונים לתואר ראשון באוניברסיטת בר אילן

לימודי כימיה במגמת מדעי הנתונים לתואר ראשון באוניברסיטת בר אילן


לימודי כימיה במגמת מדעי הנתונים באוניברסיטת בר אילן משלבים בין ענף הכימיה לבין תחום ה – Data Science. זוהי אחת מן המגמות המוצעות לסטודנטים במסגרת התואר הראשון בכימיה. במהלך הלימודים במגמה זו רוכשים הסטודנטים כלים לניתוח נתונים וידע מתחום למידת המכונה, וכן לומדים כיצד לשלב כלים אלה בענף הכימיה. המגמה עונה על הצורך בהכשרתם של כימאים המחזיקים בידע במדעי הנתונים, התכנית מתכתבת עם הדגש ששמה אוניברסיטת בר אילן על תחום מדעי הנתונים.

 

מה לומדים?


במגמה מכשירים כימאים בעלי ידע עיוני ויישומי נרחב במדעי הנתונים. תכנית זו היא בעלת מבנה דומה לתכניות נוספות הפועלות במחלקה לכימיה, היא מורכבת מקורסי חובה ובחירה, ובנייתה נערכה בשיתוף עם מרכז ה – Data Science של אוניברסיטת בר אילן. במגמה מתחילים ללמוד החל משנה ג' ללימודי הכימיה, היא מרחיבה את משך התואר לארבע שנים.


במסגרת קורסי הליבה הנלמדים במגמה מפתחים הסטודנטים ידע בסטטיסטיקה (במסגרת קורס חובה הנכלל בתואר הראשון בכימיה), והבנה בתכנות ובניתוח של נתונים. כמו כן נרכשים כלים בלמידת מכונה המתבססים על תחומים כגון מדעי המחשב, מתמטיקה ותורת המידע, שמטרתם להתמודד עם בעיות בכימיה ולאפשר עיבוד רחב היקף של מידע כימי.

 

 

כמה זמן לומדים?


משך הלימודים הוא ארבע שנים.

 

נושאי לימוד


בין הקורסים הנלמדים בתכנית:

  • סטטיסטיקה
  • תורת המידע
  • מדעי הנתונים
  • תכנות וניתוח נתונים
  • כימו אינפורמטיקה ולמידת מכונה
  • ועוד

 

מהם תנאי הקבלה?


כדי להתקבל ללימודי כימיה יש לעמוד בדרישות הבאות:

  • תעודת בגרות מלאה אשר כוללת מקצוע מדעי נוסף ברמת 5 יחידות בציון 80 ומעלה, מבין המקצועות הבאים: כימיה, פיזיקה, ביולוגיה, מדעי המחשב, או ביוטכנולוגיה.
  • מכפלת מספר היחידות בבגרות במתמטיקה כפול הציון בבגרות – 340 ומעלה.
  • ציון רב תחומי בפסיכומטרי – 550 ומעלה.
  • החלק הכמותי בפסיכומטרי מהווה חלק משקלול תנאי הקבלה.
  • ציון 85 ומעלה במבחן אמי"ר.
  • למועמדים ששפת אימם אינה עברית – ציון 105 ומעלה במבחן יע"ל.

 

 

איזו תעודה מקבלים?


לבוגרי התכנית מוענק תואר ראשון B.Sc בכימיה.

 

מהן אפשרויות התעסוקה?


בוגרי הלימודים במגמה זו יכולים להשתלב במגוון תפקידים בתעשייה עתירת הידע, וכן באפשרותם להמשיך לתארים מתקדמים בתחום זה ולעסוק במחקר. כיום ישנו מחסור באנשי סגל אקדמי בתחום הכימיה שבידיהם יכולות מחקריות בתחום מדעי הנתונים. כמו כן, ישנו צורך בידע בתחום זה גם בתעשיית ההייטק וההערכות הן שעם המשך מימוש הפוטנציאל היישומי והמחקרי אשר טמון בתחום זה, הביקוש לעובדים בעלי ידע במדעי הנתונים רק ילך ויגבר. נוסף על כך, סטודנטים במחלקה לכימיה יכולים לשלב את הלימודים עם תכנית לתעודת הוראה בכימיה. תעודת ההוראה מסייעת להרחיב את אפשרויות התעסוקה הנפתחות בפני הבוגרים.

 

על מוסד הלימוד


המחלקה לכימיה הוקמה בשנת 1955, היא בין המחלקות הוותיקות באוניברסיטת בר אילן. במחלקה מתקיימים מגוון מחקרים ולאחרונה חלה התרחבות לשטחי מחקר חדשים בעקבות גיוס של חוקרים צעירים. כמו כן, הוקם מרכז ננו אשר משמש מוקד מחקר במדעי החומרים ובננו טכנולוגיה.


במחלקה ניתן לקחת חלק במגוון מסלולי לימוד לתואר ראשון, שני ושלישי. בתואר הראשון מוצעות, החל משנה ג', מגמות לימוד שונות כגון מגמה תרופתית, או המגמה לכימיה של חומרים וננו טכנולוגיה. קיימת גם תכנית לתואר ראשון כפול עם המחלקה לרוקחות.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בר-אילן
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בר-אילן