לימודי כימיה תרופתית באוניברסיטת בר אילן

שירות אישי - צור קשר
לימודי כימיה תרופתית באוניברסיטת בר אילן

לימודי כימיה תרופתית באוניברסיטת בר אילן - מסלול בלימודי כימיה


תורמים לידע בתעשיית התרופות


התעשייה הפרמצבטית (תעשיית התרופות) הישראלית היא בין הענפים החזקים והצומחים בארץ, שיש לו תרומה אדירה לכלכלת המדינה. לא מעט חברות ישראליות חוות הצלחה בין לאומית גדולה וזוכות לרווחים אדירים בעולם כולו. בין התפקידים החשובים בתעשייה זו נמצאים הכימאים, שאחראיים על תהליכי המדידה והמחקר במעבדה, ועל פיקוח על כל השלבים בתהליך ייצור התרופה, מתחילת המחקר ועד להגעתה אל הצרכנים. במציאות שבה תוחלת החיים הולכת ועולה ועולם הרפואה מגיע כל העת לתגליות פורצות דרך, אפשר לראות את הפוטנציאל הרב של תעשיית התרופות במהפכה הרפואית הזו.


במסגרת לימודי הכימיה המתקיימים באוניברסיטת בר אילן, הסטודנטים יכולים לבחור במגמת ההתמחות לימודי כימיה תרופתית. מסלול זה מאפשר להם להכיר לעומק את ענף התרופות ולבחון את הפן המדעי והטכנולוגי שלו. הבוגרים יכולים להשתלב במעבדות פיתוח ומחקר, לעבוד בתעשייה הפרמצבטית וכן להמשיך לתארים מתקדמים בכימיה ובענפים משיקים.

 


תכנית הלימודים


במהלך לימודי כימיה תרופתית הסטודנטים מעמיקים במגוון ענפי הכימיה ושמים דגש מיוחד על תחום הכימיה הפרמצבטית. תחילה הם לומדים סוגיות יסוד בכימיה, במתמטיקה ובפיזיקה ובהמשך מתוודעים לענפיה השונים של הכימיה כגון כימיה אורגנית, כימיה אנליטית וכימיה פיזיקלית. לאחר מכן הם דנים בהרחבה ביישומיה של תורת הכימיה בענף התרופות ובוחנים טכנולוגיות לפיתוח של תרופות מסוגים שונים.


מתכונת הלימוד


משך לימודי הכימיה במסלול זה הוא כשלוש שנים. הסטודנטים לוקחים חלק בשיעורי חובה ובחירה עיוניים ובסמינריונים של המסלול וכן משתתפים בעבודה מעשית במעבדות מחקר שונות, בהן הם מכירים מקרוב סוגיות בענפים ככימיה אורגנית, כימיה אנליטית וכימיה כללית.


נושאי הלימוד


התחומים הנלמדים במסלול זה כוללים גם:

 

  • מטבוליזם של תרופות
  • ננו חומרים
  • כימיה אנליטית וכללית
  • כימיה אי אורגנית
  • כימיה אינסטרומנטלית
  • סימטריה בכימיה
  • כימיה אורגנית פיזיקלית
  • סוגיות בסיסיות בביולוגיה
  • חילוף חומרים משני    
  • קביעת מבנה וספקטרופקופיה    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


המחלקה לכימיה עורכת מסלולי לימודי נוספים לתואר הראשון מלבד התכנית בכימיה תרופתית, אלה כוללים לימודי כימיה של חומרים, לימודי ביופיזיקה, לימודי כימיה במגמה מורחבת ולימודי כימיה כמקצוע ראשי לשילוב עם מסלולים ממחלקות אחרות. בפקולטה למדעים מדויקים מתקיימים גם לימודי מדעי המחשב, לימודי פיזיקה ולימודי מתמטיקה. האוניברסיטה מאפשרת להמשיך לתארים מתקדמים בתחומים הללו, במסגרת התואר השני ותכניות הדוקטורט המגוונות.


תנאי קבלה


ללימודי הכימיה יכולים להתקבל מועמדים שלהם ציון 590 ומעלה בפסיכומטרי ותעודת בגרות מלאה שבה בגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות וכן בגרות בכימיה או בגרות בפיזיקה ברמת 5 יחידות לימוד. מועמדים שאינם עומדים בסף זה יכולים להתקבל ללימודים במקרים חריגים לפי החלטתה של ועדת הקבלה של המחלקה, שמביאה בחשבון רקע קודם וניסיון בתחום.


תעודה


תואר ראשון B.Sc. בכימיה מוענק על ידי אוניברסיטת בר אילן לסטודנטים שעומדים בהצלחה בכל חובותיהם במהלך הלימודים.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בר-אילן
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בר-אילן