תואר שני במדעי כדור הארץ והסביבה באוניברסיטת בר אילן

שירות אישי - צור קשר
תואר שני במדעי כדור הארץ והסביבה באוניברסיטת בר אילן

תואר שני במדעי כדור הארץ והסביבה M.Sc Earth and Environmental sciences באוניברסיטת בר אילן

 

תואר שני במדעי כדור הארץ והסביבה באוניברסיטת בר אילן הינו מסלול חדש אשר מכשיר את הסטודנטים למחקר בנושאים הנוגעים לסביבה הפיזית של כדור הארץ, ולהשלכות של פעילות האדם על כדור הארץ. זוהי מגמה המוצעת בתואר השני בגיאוגרפיה וסביבה, אשר מתמקדת בבעיות סביבתיות כגון שינויי אקלים ואסונות טבע, אשר מצוינות במרכז סדר היום הציבורי.


הלימודים מתקיימים במסגרת בית הספר הרב תחומי לקיימות ולסביבה של אוניברסיטת בר אילן. בית ספר זה מאגד את תכניות הלימודים האקדמיות בתחום הסביבה הנלמדות באוניברסיטת בר אילן. בבית הספר מפתחים דרכי הוראה חדשניות בתחום הסביבה, ומעודדים מחקרים אינטר דיסציפלינריים בתחום הסביבתי.

 

מה לומדים?


במסלול זה מתקיימת הכשרה בעבודת מחקר בתחום מדעי כדור הארץ, עם התמקדות בנושאים כגון השלכות שינויי האקלים על האדם והכלכלה, עליית מפלס הים, אסונות טבע (כגון צונאמי, רעידות אדמה, שיטפונות, ובצורת), התפלת מי ים, שימוש במחצבים ובאנרגיה, ועוד. הסטודנטים שמים דגש על לימודי הים, ובפרט הים התיכון. כמו כן, מתקיימים קורסי העשרה הנוגעים לכדור הארץ ולסביבה. בתכנית זו שואפים להוות מרכיב משמעותי בפיתוח המחקר הסביבתי והימי באוניברסיטת בר אילן, בשיתוף עם חוקרים ממכוני מחקר חוץ - אוניברסיטאיים, כגון השירות המטאורולוגי והמכון הגיאולוגי.

 

 

כמה זמן לומדים?


משך הלימודים לתואר שני הוא שנתיים, הם כוללים ארבעה סמסטרים. התכנית כוללת כתיבת עבודת תזה.

 

נושאי הלימוד


לפניכם חלק מן הנושאים הנלמדים במסגרת התכנית:

  • דינמיקה אטמוספרית
  • מטאורולוגיה מלוויינים
  • זיהום שטחים עירוניים
  • שיטות תיארוך בסלעים
  • פיזיקת משקעים ועננים
  • חיזוי נומרי באטמוספירה
  • טקטוניקה של כדור הארץ
  • שיטות כמותיות באקולוגיה
  • ועוד

 

סגל


בראש התכנית עוד פרופסור ישי וינשטיין, שתחומי מחקרו כוללים וולקנולוגיה, הידרולוגיה של קו החוף וקרקעית הים, וכן איזוטופים רדיואקטיביים.

 

מהם תנאי הקבלה?


כדי להתקבל לתכנית, על המועמדים לעמוד בדרישות הבאות:

  • תואר ראשון במקצועות הבאים: מדעי כדור הארץ והסביבה, מדעי הטבע, או מדעים מדויקים.
  • ממוצע 80 ומעלה בתואר הראשון.
  • בוגרי לימודי מדעי החיים ומדעים מדויקים מחויבים במינימום קורסי השלמה.
  • בוגרי תואר ראשון B.A בחוגים שאינם בתחום מדעי הטבע, מחויבים בהשלמות בהיקף רחב יותר, לפי החלטת וועדת ההוראה של התכנית.

 

מהן אפשרויות התעסוקה?


בסיום הלימודים ניתן להשתלב במערכות ציבוריות ופרטיות, לרבות במשרדים הממשלתיים הבאים: המשרד להגנת הסביבה, משרד החקלאות, מינהל התכנון במשרד הפנים, ומשרד התיירות. כמו כן, ניתן להשתלב ברשויות שונות כגון בשירות ההידרולוגי, בשירות המטאורולוגי, במרכז למיפוי ישראל, ברשות הטבע והגנים, במינהל מקרקעי ישראל, במשרדי תכנון, במכוני מחקר, באתרי תיירות, ובמוסדות שבהם נדרשים יישומי GIS (מערכות מידע גיאוגרפיות). נוסף על כך, ניתן להמשיך לתואר שלישי (דוקטורט) ולהשתלב במחקר.


כיום, בעיות אקולוגיות הנוגעות לכדור הארץ מצויות במרכז סדר היום הציבורי. זהו אחד מן הענפים שבהם מתקיים קשר בין מחקר אקדמי לבין הציבור הרחב וקובעי המדיניות. בין הנושאים הנחקרים כיום נכללים אסונות טבע, שינויי האקלים והשלכתם על הכלכלה העולמית, שימוש באנרגיה, ועוד. בכל הנושאים הללו נדרשת עבודה מחקרית, ויש צורך בדור חדש של חוקרים במוסדות האקדמיים. נוסף על כך, גילוי הגז לחופי ישראל העלה את הביקוש בענפי המחקר של מדעי כדור הארץ, בפרט לאנשי מקצוע היכולים לתרום לחקר חיפוש והפקת האנרגיה ולחקר ההשלכות הסביבתיות של פעילויות אלה.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בר-אילן
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בר-אילן