תואר שני בגיאוגרפיה: מגמת תכנון עירוני באוניברסיטת בר אילן

שירות אישי - צור קשר
תואר שני בגיאוגרפיה: מגמת תכנון עירוני באוניברסיטת בר אילן

תואר שני בגיאוגרפיה: מגמת תכנון עירוני באוניברסיטת בר אילן


באוניברסיטת בר אילן מתקיים תואר שני בגיאוגרפיה במגמת תכנון עירוני. מגמה זו מקנה לתלמידיה מיומנויות וכלים מתקדמים להתמודדות עם אתגרים עולמיים עכשוויים כגון עיור מואץ, גידול באוכלוסייה והגירה. הידע הנרכש במגמה יכול לתרום לסטודנטים המעוניינים להשתלב בתחום התכנון העירוני ולהתקדם בו.


הלימודים משתייכים לבית הספר הרב תחומי לקיימות וסביבה של אוניברסיטת בר אילן. בית הספר מאגד את כל תכניות הלימודים בתחום הסביבה באוניברסיטת בר אילן. הלימודים הם רב תחומיים, ויכולים לסייע לסטודנטים להשתלב בקריירה בתחומי הקיימות. בבית הספר מפתחים תכניות לימודים ומגמות חדשות, ומעודדים את הסטודנטים לבצע מחקרים אינטרדיסציפלינריים.

 

מה לומדים?


במגמה מתמקדים בלימוד ובמחקר של תכנון עירוני שבו לעיצוב הפיזי של המרחב מתלווה גם אחריות לרווחה הכלכלית, הסביבתית והחברתית של האדם. סטודנטים במגמה מעמיקים את הידע התיאורטי ואת הפרקטיקה בתחום התכנון העירוני, ושמים דגש על הממשק שבין קיימות ותכנון. נלמדים פתרונות מבוססי  - טבע בתחום התכנון וכן נלמדים תפקידיו של המחקר בקישור בין התיאוריה לפרקטיקה. נוסף על כך, הסטודנטים מתנסים בהכנה של תכנית חברתית כלכלית מקיימת ובעיצוב פיזי של סביבה עירונית בקנה מידה גדול, לצורך תמיכה במערכת האנושית.

 

 

כמה זמן לומדים?


משך הלימודים לתואר שני הוא שנתיים.

 

נושאי לימוד

 

נושאי הלימוד במגמה כוללים:

  • דיור ועיור
  • חוסן עירוני
  • דיני תכנון ובניה
  • גאוגרפיה התנהגותית
  • תכנון פיזי של המרחב
  • מדיניות חברתית בתכנון עירוני
  • פרוגרמות ותהליכי הכנת תכניות
  • היבטים משפטיים וסביבתיים בהתחדשות עירונית
  • ועוד

 

קהל יעד


מכיוון שמקצוע התכנון העירוני מתאפיין ברב תחומיות, התכנית פתוחה בפני מגוון רחב של מועמדים, מתחומי ידע שונים. המגמה מתאימה לבוגרים במקצועות מדעי החברה והרוח, מדעים והנדסה (במקרים מסוימים נדרשים לימודי השלמה, בהתאם לרקע הקודם).

 

 

מהם תנאי הקבלה?


לתכנית יכולים להתקבל מועמדים העומדים בתנאים הבאים:

  • תואר ראשון במקצועות הבאים: מדעי החברה, מדעי הרוח, ארכיטקטורה, מדעים מדויקים, הנדסה, מדעי הטבע.
  • קבלה למסלול ללא תזה – ממוצע 76 בתואר הראשון.
  • קבלה למסלול עם תזה – ממוצע 80 בתואר הראשון. חובה למצוא מנחה לפני הרישום.
  • מועמדים שהתואר הראשון ברשותם אינו בתחום הגיאוגרפיה, נדרשים לשלוח אל המחלקה גיליון ציונים כדי להתאים את קורסי ההשלמה.

 

מהן אפשרויות התעסוקה?


בסיום לימודיהם במגמת תכנון עירוני, המוסמכים יכולים להשתלב בתפקידי ייעוץ במגזר הציבורי והפרטי. כמו כן, בין אפשרויות התעסוקה הנפתחות בפניהם, ניתן למנות תפקידים בתחום התכנון והממ"ג (מערכות מידע גיאוגרפיות) ברשויות המקומיות, במינהל התכנון, במשרד להגנת הסביבה, במשרד הבינוי, במשרד התחבורה, ברשות מקרקעי ישראל, במשרד הביטחון, באגף התכנון, בחברה להגנת הטבע, וכן בארגונים סביבתיים ובגופי תכנון בסקטור הפרטי. מוסמכים המשלימים את המסלול המחקרי (עם כתיבת תזה) יכולים להמשיך לתואר שלישי ולהשתלב במחקרים באקדמיה ובגופי מחקר.

 

על מוסד הלימוד


בית הספר לקיימות וסביבה באוניברסיטת בר אילן מפתח דרכים חדשניות להוראה ויוזם פיתוח של מגמות חדשות בתחום זה. בין המסלולים הנוספים לתואר מוסמך הפועלים בבית הספר לקיימות וסביבה ניתן למנות תואר שני בגיאוגרפיה במגמת ניהול וחדשנות סביבתית בחברות, או במגמת טכנולוגיות מידע גיאוגרפיות. כמו כן, מוצע תואר שני בביולוגיה סביבתית הנערך בשיתוף עם מכון וולקני, תואר שני ברגולציה ומדיניות סביבתית בשיתוף עם הפקולטה למשפטים של אוניברסיטת בר אילן, תואר שני במדעי כדור הארץ והסביבה, ועוד.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בר-אילן
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בר-אילן