תואר שני בגאוגרפיה: מגמת ניהול וחדשנות סביבתית בחברות באוניברסיטת בר אילן
תואר שני בגאוגרפיה במגמת ניהול וחדשנות סביבתית בחברות באוניברסיטת בר אילן מקנה לסטודנטים כלים לקידום קיימות סביבתית בארגונים הפועלים בממשק עם תחום איכות הסביבה. כמו כן, במגמה מקנים ידע להתמודדות עם לחצים המופעלים על ידי צרכנים, מתחרים וארגוני החברה האזרחית. סטודנטים במגמה זו מתמקדים בשילוב של עקרונות ניהול סביבתי בארגונים, לרבות שימוש יעיל במשאבים וניהול פליטות לסביבה.
תכנית זו משתייכת לבית הספר הרב תחומי לקיימות ולסביבה של אוניברסיטת בר אילן. בבית הספר פועלות כל התכניות בתחום הסביבה באוניברסיטת בר אילן, תכניות אלה הן בעלות אופי רב תחומי, והן פותחות מגוון של אפשרויות תעסוקה בפני בוגריהן. בבית הספר מעודדים מחקרים סביבתיים אינטר דיסציפלינריים, אשר נשענים על תשתיות המחקר הקיימות באוניברסיטת בר אילן.
מה לומדים?
סטודנטים במגמה זו רוכשים כלים לקידום של קיימות סביבתית בחברות אשר ניצבות מול לחצים גוברים במהלך הממשק היום יומי עם נושא הסביבה. נרכשות מיומנויות ניהול סביבתי, וכן נרכש ידע אודות הפיכת חברות לבנות קיימא. הסטודנטים מתוודעים לכלים לפיתוח של מודלים עסקיים ברי קיימא, ולקידום של שיווק ירוק, אשר כולל ניתוח של העדפות צרכנים ביחס להיבטים סביבתיים של שירותים ומוצרים, ומציאה של יתרונות לארגון הנובעים מניהול סביבתי. כמו כן, במהלך הלימודים במגמה, הסטודנטים מפתחים מיומנויות שונות, לרבות זיהוי השפעות סביבתיות של ארגונים והשפעות עליהם, דיווח סביבתי לגורמים שונים, ביצוע תסקירי השפעה על הסביבה, ועוד.
- קראו על תואר שני בגיאוגרפיה
כמה זמן לומדים?
היקף הלימודים לתואר שני הוא שנתיים. ניתן ללמוד במגמה זו במסלול ללא תזה, או במסלול מחקרי עם תזה.
נושאי הלימוד
לפניכם חלק מן הנושאים הנלמדים במגמה:
- ניהול בין תרבותי
- גאוגרפיה חברתית
- חוסן עירוני וקיימות
- ניהול חדשנות ויזמות
- סוגיות חברתיות בתכנון
- גישות במדיניות סביבתית
- ועוד
סגל
בראש המסלול עומדת דוקטור ענת צ'צ'יק, חוקרת ומרצה שתחומי מחקרה כוללים כלכלה סביבתית וגאוגרפיה כלכלית.
איזו תעודה מקבלים?
מוסמכי תכנית זו זכאים לתואר שני "גאוגרפיה ולימודי סביבה במגמה לניהול וחדשנות סביבתית בחברות" מטעם אוניברסיטת בר אילן.
מהן אפשרויות התעסוקה?
בסיום הלימודים במגמה זו, ניתן להשתלב בפונקציות ניהוליות בארגונים וליישם את הידע הנרכש כדי להביא לאותם ארגונים ערך מוסף בהבנת עקרונות הניהול הסביבתי. באפשרות המוסמכים להשתלב בחברות לניהול ולייעוץ סביבתי, בארגונים לא ממשלתיים ובמגזר הציבורי. נוסף על כך, בסיום התואר השני ניתן להשתלב במשרדי ממשלה (כגון המשרד להגנת הסביבה, משרד החקלאות, מינהל התכנון), בשירות המטאורולוגי, במרכז למיפוי ישראל, במינהל מקרקעי ישראל, ברשות הטבע והגנים, במשרדי תכנון, במכוני מחקר והוראה, ובאתרים וחברות בתחום התיירות.
על מוסד הלימוד
בבית הספר לקיימות וסביבה של אוניברסיטת בר אילן ניתן למצוא תכניות נוספות לתואר מוסמך בתחום הגאוגרפיה, ביניהן מגמת טכנולוגיות מידע גאוגרפיות, שבה ניתן להיחשף לכלים טכנולוגיים ומחקריים מתקדמים בתחום ה – GIS; מגמת תכנון עירוני אשר מתמקדת בממשק שבין תכנון לבין קיימות; וכן תכנית לתואר שני ברגולציה ומדיניות סביבתית, אשר מתקיימת בשיתוף עם הפקולטה למשפטים.