תואר שני בחינוך וחקר המוח באוניברסיטת בר אילן

שירות אישי - צור קשר
תואר שני בחינוך וחקר המוח באוניברסיטת בר אילן

תואר שני בחינוך וחקר המוח - אוניברסיטת בר אילן


באוניברסיטת בר אילן מתקיימת תכנית לתואר שני בחינוך וחקר המוח, מסלול זה משלב בין מספר ענפי ידע משיקים - חינוך, פסיכולוגיה וחקר המוח. התכנית מתמקדת בפיתוח, יישום ומחקר של תכניות התערבות לשיפור התפקוד הקוגניטיבי והשפתי של אוכלוסיות אשר מתמודדות עם לקויות למידה, אוטיזם וסכיזופרניה.

 

מה לומדים?


במסגרת התכנית, הסטודנטים יכולים לרכוש וליישם תובנות מתחום חקר המוח ולהרחיב את הידע שברשותם אודות הבסיס המוחי של תפקוד שפתי וקוגניטיבי תקין ולקוי.


בתכנית משלבים קורסים עיוניים עם סמינריונים מעשיים. בקורסים התיאורטיים מתוודעים לשיטות התערבות ואבחון ולגישות טיפוליות שונות, וכן נחשפים לבסיס המוחי של התפתחות שפה, הפרעות קשב והפרעות רגשיות. במסגרת הסמינריונים המעשיים, לומדים הסטודנטים כיצד ליישם תכניות התערבות נוירו - קוגניטיביות עבור ילדים, מתבגרים ומבוגרים המתמודדים עם דיסלקציה, אוטיזם וסכיזופרניה. כמו כן, מכירים כלים למדידת התפקוד הפסיכו בלשני.

 

 

כמה זמן לומדים?


משך התכנית שנתיים. הלימודים מתקיימים אחת לשבוע.


ניתן לבחור בין מסלול עם תזה לבין מסלול ללא תזה.

 

סגל


בראש התכנית עומדת פרופסור נירה משעל, המתמקדת במחקריה בתחומים שפה ומוח, הדמיה וגרייה מוחית, לקויות למידה, אוטיזם, ונושאים נוספים.

 

מהם תנאי הקבלה?


תכנית זו מיועדת לבוגרי לימודי מדעי החברה המעוניינים לתרום לתחום החינוך ולהבין את תפקוד המוח בהקשר קוגניטיבי ושפתי.


להגשת מועמדות, יש לעמוד בתנאים הבאים:

  • תואר ראשון במדעי החברה או תואר פרא רפואי, במקצועות הבאים – חינוך מיוחד, ריפוי בעיסוק, פסיכולוגיה, קרימינולוגיה, קלינאות תקשורת, עבודה סוציאלית.
  • סף הקבלה – ממוצע 85 ומעלה לבוגרי לימודי מדעי החברה, ממוצע 80 ומעלה לבוגרי לימודי מדעים מדויקים או מדעי החיים.
  • כדי להתקבל למסלול עם תזה – 2 המלצות (אחת אקדמית), ראיון אישי, שאלון אישי.
  • כדי להתקבל למסלול ללא תזה – המלצה אחת (מגורם אקדמי או ממעסיק), שאלון אישי.
  • קורסי השלמה – מועמדים שאינם מגיעים עם רקע רלוונטי נדרשים ללמוד קורסי השלמה בשנה הראשונה, לפי שיקול דעת ראש התכנית, ולסיימם בממוצע 76 ומעלה.

 

 

מהן אפשרויות התעסוקה?


מוסמכי תכנית זו יכולים להשתלב במסגרות שונות ובהן בתפקידי פיקוח והדרכה במשרד החינוך, כעוזרי מחקר במעבדות, ובקליניקות פרטיות אשר עוסקות בכלים טיפוליים כגון גרייה מוחית חשמלית ונוירופידבק.

 

על מוסד הלימוד


בפקולטה לחינוך של אוניברסיטת בר אילן מתקיימות התמחויות נוספות במסגרת התואר השני M.A, בהן ייעוץ חינוכי, לקויות למידה, ניהול ופיתוח מערכות חינוך, מדעי ההוראה והלמידה, חינוך מיוחד (עם התמחות משנה באוטיזם או במוגבלות שכלית), חינוך טכנולוגי מדעי, ועוד. בפקולטה מציעים גם תואר שלישי בחינוך, המיועד לבעלי תואר שני עם תזה המעוניינים להעמיק את מיומנויות המחקר ולהשתלב בקריירה באקדמיה.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בר-אילן
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בר-אילן