תואר שני במשפטים של אוניברסיטת בר אילן
לימודי משפטים מהווים כרטיס כניסה למגוון של תפקידים בעולם העסקים, הכלכלה, התקשורת ועוד. אולם, בעקבות הביקוש הרב ללימודי משפטים במוסדות רבים להשכלה גבוהה ברחבי הארץ, נוצר מצב בשוק של עודף כוח אדם בעל השכלה במשפטים. על כן, סטודנטים רבים בוחרים להמשיך ללימודי תואר שני על מנת ליצור יתרון תעסוקתי והשכלתי.
הפקולטה למשפטים של אוניברסיטת בר אילן נוסדה לפני 40 שנה, ומאז ועד היום שומרת על רמה גבוהה של מצויינות במחקר ובהוראה, ונחשבת לאחת הפקולטות היוקרתיות והמובילות בישראל. תוכנית הלימודים לקראת תואר שני במשפטים מעמיקה את הידע שנרכש במהלך הלימודים לתואר בוגר, תוך דגש על הקנייה של כלים מקצועיים ומתודולוגיים. דגש מיוחד מושם על המשפט העברי והטמעה של ערכים יהודיים בתהליך השפיטה. חברי הסגל מגיעים ממוסדות מובילים בארץ ובחו"ל, וכן, נמנים עם בכירי החוקרים בארץ.
- ללמוד במרכז מעניין אותך? תואר שני במשפטים במרכז הארץ
מסלולי לימוד
תוכנית הלימודים מתקיימת בארבעה מסלולי לימוד:
- מסלול מחקרי - תוכנית הלימודים במסלול זה הינה בהיקף של 28 ש"ש. סטודנטים הלומדים במסלול זה נדרשים להגשת עבודת גמר מחקרית ולמבחן בעל פה על החומרים הביבליוגרפים ששימשו את הסטודנט לעבודת הגמר.
- מסלול עיוני - תוכנית הלימודים במסלול זה הינה בהיקף של 32 ש"ש
- מסלול עיוני ללא משפטנים - תוכנית הלימודים במסלול זה הינה בהיקף של 56 ש"ש.
סטודנטים הלומדים במסלולים העיוניים יידרשו לבחינת גמר המסכמת את החומר הנלמד במהלך התואר. בנוסף נדרשים הסטודנטים במסלולים העיוניים לממוצע כולל של 75 ומעלה בלימודי הקורסים וסמינרים על מנת לקבלת את הזכאות לתואר.
* בנוסף, נדרשים הסטודנטים להשלים קורסים במסגרת החוג למדעי היהדות.
משפטים - תכנית מרוכזת למשפטנים
זהו מסלול לתואר שני מרוכז, המיועד לשופטים, לעורכי דין ולמשפטנים. התכנית נערכת במסלול ללא תזה, במסלול מקוצר שהיקפו שנה קלנדרית אחת. מטרתה של התכנית היא להרחיב את השכלת המשפטנים בתחום התמחותם, ולהקנות להם כלים פרקטיים להתמודדות עם אתגרים במציאות המשפטית העכשווית. מושם דגש על שילוב של היבטים מעשיים הרלוונטיים ללומדים. קיימים שלושה מסלולים אפשריים: גישור ומשפחה, פלילי – ציבורי, משפט מסחרי ומקרקעין.
נושאי הלימוד
תוכנית הלימודים כוללת מגוון רחב של קורסי חובה, בחירה וסמינרים, להלן רשימה של קורסים לדוגמא:
|
תנאי קבלה
תנאי הקבלה לתואר שני במשפטים הינם:
- במסלול המחקרי - בוגרי תואר ראשון במשפטים מטעם מוסד אקדמי מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה בציון ממוצע של 85 ומעלה בנוסף נדרשים המעומדים לחיבור הצהרת כוונות בהיקף של 2 עמודים, למכתבי המלצה אקדמיים, להצגת עבודה סמינריונית מהתואר הראשון ולמציאת מנחה לעבודת המחקר.
- במסלול העיוני ללא משפטנים - בוגרי תואר ראשון מטעם מוסד אקדמי מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה בציון ממוצע של 80 ומעלה. חשוב לציין כי בוגרי מסלול זה אינם זכאים לעיסוק בעריכת דין.
אפשרויות תעסוקה
לבוגרי התואר יפתחו דלתות תעסוקה מגוונות כעורכי דין, בייעוץ משפטי, בארגונים ציבוריים או פרטיים, בעמותות חברתיות, במשרדי עורכי דין, במשרדי ממשלה ועוד אפשרויות רבות.