תואר שני בפיזיקה באוניברסיטת אריאל בשומרון

שירות אישי - צור קשר
תואר שני בפיזיקה באוניברסיטת אריאל בשומרון

תואר שני בפיזיקה - אוניברסיטת אריאל בשומרון


בפקולטה למדעי הטבע של אוניברסיטת אריאל ניתן ללמוד לתואר שני בפיזיקה.


התכנית כוללת קורסים בפיזיקה, המכסים מגוון נושאים בפיזיקה הניסויית והתיאורטית.

 

מה לומדים?


במחלקה לפיזיקה של אוניברסיטת אריאל מתקיימות התמחויות שונות, בהן התמחות פיזיקה ברפואה, אשר שמה דגש על הצד הקליני והמעשי ועל הכשרת פיזיקאים לתפקידים בתעשייה הרפואית, המחקרית, הפרטית והביטחונית.


לימודי הפיזיקה כוללים הקצאה מיוחדת של מלגות עידוד קידום מחקר ולימודים בתחום.

 

 

תחומי התמחות

 

  • יישומים אלקטרוניים – הסטודנטים יכולים לפתח ראיה מעמיקה של הפוטנציאל היישומי של המחקר העיוני בתחום הפיזיקה. ההתמחות מתמקדת בחיבור שבין תחום הפיזיקה והאלקטרוניקה ובסיס לטכנולוגיות תקשורת. בין קורסי ההתמחות נכללים רכיבים מתוכנתים, עיבוד אותות, אנטנות בתקשורת אלחוטית, וקורסים נוספים.

 

  • אופטיקה – בהתמחות נכללים יישום ולמידה של אופטיקה מודרנית (קוונטית ולא לינארית). לענף זה שימוש נרחב בתעשייה האזרחית והצבאית בישראל כיום. בין קורסי ההתמחות נכללים מבוא ללייזרים, אופטיקה קוונטית, תכונות אופטיות של מוליכים למחצה, וקורסים נוספים.

 

  • מחשבים – בהתמחות זו מעמיקים בקשר שבין עולם המחשבים לשפה הפיזיקלית. הסטודנטים לומדים קורסים ובהם מבנה מחשבים, גיאומטריה חישובית, פתרון בעיות בעזרת המחשב, וקורסים נוספים.

 

  • ביו-פיזיקה – סטודנטים בהתמחות זו משלבים את מדעי הפיזיקה, ביולוגיה וכימיה. קורסי הבחירה בהתמחות זו כוללים ביולוגיה של התא, ביו פוטוניקה, מבוא לאנטומיה, וקורסים נוספים.

 

  • פיזיקה ברפואה – ההתמחות מתמקדת ביישום הפיזיקה במדעי הבריאות. היא כוללת הכשרה לעבודה בתחומי הרנטגן, CT, MRI, רדיותרפיה, רפואה גרעינית ואולטרסאונד במכוני דימות ובתי חולים בישראל. תכנית זו תואמת את דרישות ההכשרה לפיזיקאים רפואיים אשר נקבעו על ידי הפדרציה האירופית של ארגונים לפיזיקה רפואית EFOMP. קורסי ההתמחות כוללים פיזיקה רפואית ניסויית, קרינה במערכות ביולוגיות, ביולוגיה של התא, וקורסים נוספים.

 

מתכונת הלימוד


המחלקה כוללת מתקני מעבדה מתקדמים, שבהם מבצעים הסטודנטים מטלות העושות שימוש בציוד מתקדם. כמו כן, הסטודנטים יכולים לעשות שימוש במעבדות המחקר במסגרת פרויקט סיום הלימודים.


הסטודנטים יכולים ללמוד כפל תואר עם המחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, או כפל תואר עם הנדסת מכונות מכטרוניקה. שילובים אלה מקנים שני תארים בעלות שכר לימוד של תואר אחד, הם מקנים יתרון בשוק התעסוקה ובהמשך ללימודים מתקדמים.

 

תנאי קבלה

 

תנאי הקבלה הינם:

 

תואר ראשון בממוצע 80 ומעלה, מן המחלקות או הפקולטות הבאות:

  • תואר ראשון בפיזיקה - קבלה ללא קורסי השלמה.
  • תואר ראשון בתחומי המדעים או ההנדסה - נדרשים בקורסי השלמה או בתנאים נוספים, על פי החלטת המחלקה.
  • תואר ראשון בפיזיקה, או בתחום המדעים וההנדסה, בממוצע ציונים בטווח 75-79 - ראיון קבלה לצורך בדיקת ההתאמה לתכנית וקביעת קורסי ההשלמה.

 

תנאים נוספים לקבלה:

  • הקבלה טעונה אישור של ועדת הקבלה המחלקתית.
  • ראיון קבלה - למחלקה שמורה הזכות לערוך ראיון למועמדים, גם אם עמדו בסיפי הקבלה.
  • קורסי השלמה - מועמדים חסרי רקע מתאים נדרשים קורסי השלמה בהתאם להחלטת המחלקה. יש לסיים את קורסי ההשלמה בציון 80 ומעלה.
     

מהן אפשרויות התעסוקה?


בתום התואר השני, המוסמכים יכולים להשתלב בתפקידי מחקר ופיתוח בתעשיות עתירות ידע בהן סיבים אופטיים, תקשורת והעברת נתונים, לייזרים, ביופיזיקה, בתעשיית החומרים והכימיה וענפים נוספים.

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת אריאל