תעודת הוראה במגמת ערבית באוניברסיטת אריאל

שירות אישי - צור קשר
תעודת הוראה במגמת ערבית באוניברסיטת אריאל

לימודי תעודת הוראה במגמת ערבית - אוניברסיטת אריאל בשומרון


מערכת החינוך הישראלית עוברת תמורות משמעותיות בעל הנוגע לתפיסת הוראת השפה הערבית במוסדות חינוך וכיום מלמדים שפה זו בשכבות גיל שונות, מבית הספר היסודי ועד לחינוך העל יסודי. גורמים במערכת החינוך מבינים את החשיבות ההולכת וגוברת של הכרת השפה הערבית ולמידתה וכך עולה גם הצורך במורים מיומנים ואיכותיים, שיכולים לסייע להעביר את הידע בשפה זו אל התלמידים.


במחלקה ללימודי המזרח התיכון של אוניברסיטת אריאל בשומרון מתקיימת תכנית מגוונת ללימודי הוראת ערבית, שמכשירה מורים לשפה הערבית, ששולטים בשפה זו על מגוון רבדיה. התכנית מיועדת למי שרואים עצמם מובילים בתחום החינוך, שמעוניינים ללמד תלמידים בכיתות י' - י"ב במערכת החינוך העל יסודית לצורך הכנתם לבחינת הבגרות בערבית. הודות להתמקצעות שהם מקבלים במהלך הן בשפה הערבית הספרותית והן בשפה המדוברת, בוגרי תכנית זו יהוו חוד החנית של הוראת מקצוע הערבית בישראל.


את לימודי תעודת ההוראה ניתן לשלב במהלך לימודי מזרח תיכון שמתקיימים באוניברסיטת אריאל, מה שמקל על השלמה של לימודי התעודה. תעודת ההוראה מאפשרת ללמד במערכת החינוך העל יסודית וכך פותחות עוד אפשרויות תעסוקה בפני בוגרי לימודי מזרח תיכון. תכנית זו פותחת בפני הבוגרים אפשרויות תעסוקה גם בתחומי ההדרכה והחינוך הבלתי פורמלי.

 

התכנית מיועדת לבוגרי לימודי המזרח התיכון

 


תכנית הלימודים


תכנית תעודת ההוראה מעניקה לסטודנטים מיומנויות הדרכה חשובות שנדרשות לדור החדש, שמתאפיין בסקרנות הולכת וגוברת, בביקורתיות ובחשיבה יצירתית מפותחת וכן בשימוש בטכנולוגיות למידה מתקדמות וחדשניות. תכנית תעודת ההוראה מתמקדת בצורכים של תלמידים בחינוך העל יסודי והיא כוללת לימודי חינוך, מתודיקה, לימודי פדגוגיה ואוריינות.


הכשרתם של הסטודנטים כמורים לשפה הערבית מתקיימת במספר מישורים:

 

  • המישור התיאורטי - כולל לימוד מעמיק של השפה הערבית בהתאם לתכניות לימודים של משרד החינוך.

 

  • המישור המעשי - מישור זה כולל התנסות בהוראה בתנאי אמת, התאמה של ההוראה לקבוצות הלומדים, צפייה בהוראה וניתוח של הוראת מורי מנוסים, פיתוח של יכולות רפלקטיביות על העשייה החיצונית והתמודדות עם שלל דילמות חינוכיות בהן פוגשים מורים בכיתות.

 

  • המישור החינוכי - מישור זה עוסק בפיתוח של מיומנויות הוראה, פיתוח מיומנויות חשיבה ולמידה אצל תלמידים והקנייה של כלים להיכרות עם מערכת החינוך.


מתכונת הלימוד


תכנית תעודת ההוראה במגמת ערבית כוללת התנסות מעשית בהוראה בבתי ספר. לימודי העשרה מתקיימים כחלק מן התואר. הסטודנטים יכולים לשפר את הכישורים המקצועיים שלהם באמצעות מרכז הסימולציות המתקדם של אוניברסיטת אריאל, שבו מתנסים בשלל תרחישים שמבוססים על אירועים מן העולם המקצועי.


חשוב לציין כי בוגרי תכנית תעודת ההוראה נדרשים גם לבצע סטאז' במערכת החינוך כדי לקבל את רישיון ההוראה מטעם משרד החינוך. את הסטאז' מבצעים לאחר סיום הלימודים והוא נפרש על פני כשנה אחת.


על מוסד הלימוד


סטודנטים שלומדים בתכניות השונות של אוניברסיטת אריאל יכולים לשלב מסלולים נוספים לתעודת הוראה. אלה כוללים תעודת הוראה במגמת לימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה, תעודת הוראה במגמת היסטוריה של עם ישראל, תעודת הוראה במגמת ספרות, תעודת הוראה במגמת תעשייה וניהול ותעודת הוקרה במגמת ניהול עסקי, שמתאימה לסטודנטים ללימודי ככלה וחשבונאות, לימודי כלכלה ומנהל עסקים, לימודי כלכלה דו חוגיים, לימודים רב תחומיים עם חטיבה בכלכלה או תואר שני במנהל עסקים. תעודות ההוראה מסייעות לסטודנטים במסלולים השונים להרחיב את אפשרויות התעסוקה שלהם בסיום לימודיהם ומאפשרות להם להשתלב בתפקידים מבוקשים במערכת החינוך הפורמלית והבלתי פורמלית.


באוניברסיטת אריאל בשומרון לומדים היום כ - 15,000 סטודנטים שרובם לוקחים חלק במבחר תכניות לתואר ראשון ושני. מסלולי הלימוד של האוניברסיטה מתקיימים בכמה פקולטות, בהן הפקולטה למדעי הבריאות, הפקולטה להנדסה, הפקולטה למדעי החברה והפקולטה למדעי הטבע וכן במספר בתי ספר, בהם בית הספר לתקשורת, בית הספר לארכיטקטורה ובית הספר לרפואה, בו יחלו לימודים בשנת תש"פ. סטודנטים משלל אוכלוסיות לומדים יחד באוניברסיטת אריאל ולאחר סיום לימודיהם משתלבים בתפקידי מפתח בארגונים גדולים במשק או ממשיכים לתארים מתקדמים. אוניברסיטת אריאל מפעילה מגוון של מרכזי מחקר שבהם פועלים היום מאות חוקרים בענפים פורצי דרך. במסגרת החממה הטכנולוגית שפועלת באוניברסיטת אריאל, הסטודנטים בתכניות השונות יכולם לקחת חלק במחקריהם של אנשי הסגל והחוקרים וכך להיחשף במהלך הלימודים לנושאים מתקדמים במחקר ולרכוש כלים מעשיים במחקר ובפיתוח.

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת אריאל