לימודי סוציולוגיה וחינוך דו חוגי באוניברסיטת אריאל

שירות אישי - צור קשר
לימודי סוציולוגיה וחינוך דו חוגי באוניברסיטת אריאל

לימודי חינוך וסוציולוגיה דו חוגי באוניברסיטת אריאל בשומרון

 

ניתן להתקבל ללימודים בתכנית זו גם ללא פסיכומטרי.

 

באוניברסיטת אריאל בשומרון מתקיימים לימודי חינוך וסוציולוגיה, מדובר במסלול דו חוגי שבו הסטודנטים לומדים יחד משני החוגים. מטרת הלימודים הדו חוגיים היא רכישה של מיומנויות מקצועיות בשני ענפי ידע במקביל, מה שיכול לסייע לסטודנטים לפתוח אפשרויות מגוונות בשוק העבודה וכן בלימודים המתקדמים.


בתום לימודי סוציולוגיה וחינוך יכולים הסטודנטים להשתלב במסגרות שונות שבהן יש קישור בין חברה והוראה. מי שמשלימים לתעודת הוראה במקביל לתואר יכולים להשתלב במערכת החינוך כמורים או בעלי תפקידים נוספים במערכת החינוך. כמו כן, בוגרי התואר יכולים לשמש יועצים ומדריכים, עובדים בענפי משאבי האנוש וכוח האדם, וכן בתפקידים נוספים בעמותות, ארגונים ומרכזי מחקר בתחום החברתי והתרבותי. כמו כן ניתן להמשיך לתואר שני בתחומים הנלמדים.

 

תכנית הלימודים


הסטודנטים במסלול זה לומדים הן על סוגיות הנוגעות להוראה ולמידה במערכת החינוך והן על תהליכים חברתיים.


במסגרת לימודי חינוך, הם רוכשים ידע רב תחומי שמותאם למערכת חינוך הפועלת בעידן משתנה וטכנולוגי. הם דנים בסוגיות רלוונטיות כגון הבדלים בין דוריים, העברת מסרים, הגעה ליעדים חינוכיים ועוד. כמו כן, הם מפתחים מיומנויות הסקת מסקנות, ניתוח ומחקר הנוגעות לענפי הלמידה והחינוך.


במהלך התואר הם יכולים לבחור באשכול מקצועי ויישומי. תחומי האשכולות כוללים ייעוץ חינוכי, מנהל חינוכי או טכנולוגיה בחינוך. בכל אחד מאשכולות אלה לומדים על שיטות הוראה, כלים פדגוגיים ותהליכים במערכת הרלוונטיים לאנשי ההוראה ויכולים לסייע למורים ולאנשי החינוך לעתיד בתכנון, פיתוח והטמעה של תהליכים במערכת.


במסגרת לימודי סוציולוגיה, הסטודנטים בוחנים מגוון של היבטים בחיי יום יום בישראל ובמהנה החברה הישראלית. הם בוחנים את ריבוי התרבויות, הקבוצות האתניות והלאומים המרכיבים את החברה הישראלית ובוחנים מאפיינים אקטואליים של החיים בישראל. נוסף על כך, הם רוכשים ידע וכלים עיוניים לניתוח ולהבנה של חברות באופן שיטתי, ועוסקים תופעות בוערות על סדר היום כגון הגירה וקליטת עלייה, עוני, סוגיות בעולם העבודה, התנהגות ארגונית ועוד.

 

מתכונת הלימוד


אורך הלימודים שלוש שנים. במסגרת המסלול הדו חוגי הסטודנטים לוקחים חלק בקורסי חובה ובחירה משני החוגים. הם משתתפים גם בקורסים מעשיים שדרכם ניתן להתנסות באופן פרקטי בכלים החשובים בתחום החברתי והחינוכי.

 

נושאי הלימוד

 

 

  • טכנולוגיות בחינוך
  • סוציולוגיה חינוכית
  • החברה הישראלית
  • בית ספר מעצב זהות
  • למידה פעילה ושיתופית
  • תיאוריות אנתרופולוגיות
  • קהילות יהודיות בישראל
  • הערכת הישגים לימודיים
  • סוציולוגיה של המגזר השלישי
  • פסיכולוגיה של אישיות ולמידה
  • היבטים חינוכיים וסוציולוגיים של המדיה
  • ועוד

 

על מוסד הלימוד


באוניברסיטת אריאל מתקיימים שילובים דו חוגיים נוספים שבהם יכולים הסטודנטים לבחור. בין השילובים הללו נכללים לימודי חינוך ופסיכולוגיה, לימודי סוציולוגיה ולימודים רב תחומיים, לימודי חינוך וקרימינולוגיה, לימודי סוציולוגיה וקרימינולוגיה ועוד. נוסף על כך פועלים מסלולים חד חוגיים רבים במגוון פקולטות ובתי ספר, בתחומים כגון מדעי החברה והרוח, הנדסה, מדעי הטבע, רפואה, תקשורת ועוד.

 

תנאי קבלה

 

כדי להתקבל ללימודים במסלול הדו חוגי, המועמדים נדרשים לעמוד בדרישות הגבוהות מבין שני החוגים אותם הם מעוניינים לשלב. במקרה זה יש צורך לעמוד בתנאי קבלה לסוציולוגיה, המועמדים נדרשים לציון התאמה 560 ומעלה, בגרות בממוצע 86 ומעלה וציון 550 ומעלה בפסיכומטרי. כמו כן, מתאפשרת קבלה ללימודים ללא פסיכומטרי לבעלי ממוצע בגרות 90 ומעלה. יש לציין כי תנאי הקבלה עשויים להשתנות מעת לעת.

 

תעודה


בסיום הלימודים מוענק לבוגרים העומדים בהצלחה בדרישות תואר ראשון BA מטעם אוניברסיטת אריאל. המעוניינים בתעודת הוראה נדרשים להשלים לימודים אלה במקביל לתואר, ולאחר מכן לעמוד בחובות משרד החינוך לרבות השלמת סטאז'. יש צורך גם ברישיון הוראה מטעם משרד החינוך לצורך עבודה במערכת החינוך.

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת אריאל