תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות משפחה באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בעבודה סוציאלית? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - תואר שני עו"ס ומשפחה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות משפחה באוניברסיטה העברית בירושלים


משפחה לפני הכל


עובדים סוציאליים שמתמחים בעבודה עם ילדים ומשפחות נדרשים להתמודד עם מגוון של מצבים ייחודיים, החל מתופעות של אלימות במשפחה, דרך מצבי טראומה או שכול בתוך המשפחה ועד לטיפול בילדים ובני נוער בסביבות סיכון שחושפות אותם לעבריינות או לחומרים ממכרים.


במסגרת התואר השני בעבודה סוציאלית שנלמד באוניברסיטה העברית בירושלים, הסטודנטים יכולים לבחור בתכנית תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות משפחה וילד. מסלול זה מקנה לעובדים סוציאליים שלל כלים לסיוע למשפחות, להורים, לבני זוג ולילדים במצבי משבר וקושי.


תכנית הלימודים


תכנית ההתמחות בתואר השני באה לסייע לסטודנטים להרחיב את הידע שברשותם ואת הכלים הפרקטיים שבידיהם בתחום ההתערבות עם משפחות וילדים. הם נחשפים לתיאוריות שונות שנוגעות לטיפול משפחתי ולטיפול בילדים ובבני נוער ובהמשך הם דנים בהתאמת הטיפול לעבודה עם ילדים בגילים שונים, כגון הגיל הרך או נערים ונערות בגיל ההתבגרות. בין הגישות שנידונות במהלך התכנית אפשר למנות את הגישה הנרטיבית, גישת יחסי האובייקט והגישה הקוגניטיבית התנהגותית.


מתכונת הלימוד


התכנית נמשכת כשנתיים. נוסף על ההתמחויות, אותה אפשר לבחור בעת ההרשמה, הסטודנטים נדרשים גם לבחור במגמה בתחום מוגדר: טיפול ישיר, ניהול וארגון מדיניות או מגמה כללית אינטגרטיבית. יש לציין כי למרות שחובה על הסטודנטים לבחור במגמה, הם אינם חייבים לבחור בהתמחות. תכנית ההתמחות כוללת שיעורי בחירה וחובה, פרקטיקום בשדה או סמינר מחקרי ועיוני.


נושאי הלימוד

 

  • מצבי טראומה ודחק אצל ילדים
  • ילדים בסיכון
  • מחקר ופרקטיקה ביחסים זוגיים
  • דיני משפחה
  • תהליכים בהורות
  • התערבות אצל מתבגרים בישראל
  • חקר אלימות במשפחה
  • דפוסי שינוי במשפחות בנות זמננו
  • מודלים לעבודה עם אבות
  • מניעת האלימות במסגרת הגיל הרך
  • גישת העצמי לטיפול במשפחה    
  • טיפול לפי הגישה היהודית הדיאלוגית    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


בין המגמות הנוספות להתמחות שניתן ללמוד בתכנית לתואר שני בעבודה סוציאלית של האוניברסיטה העברית נכללות תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות טראומה ותואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות מוגבלויות ושיקום. נוסף על כך, בית הספר לעבודה סוציאלית מציע תכנית השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית, שמיועדת לבוגרי מקצועות אחרים. ניתן ללמוד גם בתכנית "שוורץ" לתואר שני, לניהול ארגונים בחברה האזרחית.


תנאי קבלה


תנאי קבלה לתואר שני בעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית משתנים בין מגמות הלימוד. המעוניינים להתקבל למגמות לניהול ארגון ומדיניות ולמגמה לטיפול ישיר זקוקים לציון של לפחות 85 בתואר הראשון בעבודה סוציאלית. למגמה הכללית אינטגרטיבית יש צורך בציון של 90 ומעלה בלימודי העבודה הסוציאלית. למגמה בטיפול ישיר יש צוקך גם בשנה של ניסיון בעבודה עם משפחות ויחידים. במסגרת תנאי הקבלה, יש צורך להגיש קורות חיים והמלצות ממעסיקים ומגורמים אקדמיים.


תעודה


לבוגרים אשר עומדים בהצלחה בכל החובות בתכנית ניתן תואר שני בעבודה סוציאלית MSW על ידי האוניברסיטה העברית בירושלים. יש לציין כי ההתמחות בילד ומשפחה אינה מצוינת על גבי התואר אלא בגיליון הציונים בלבד.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור