תואר שני באפידמיולוגיה באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - תואר שני באפידמיולוגיה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני באפידמיולוגיה קלינית באוניברסיטה העברית בירושלים

 

לדאוג לשלום הציבור

 

מקור המונח "אפידמיולוגיה" הוא מיוונית ומשמעותו ידע על אנשים. התחום בא לבדוק את הנתונים המתקבלים מכלל האוכלוסייה. בשנים האחרונות ישנה אינפלציה של מידע ושל מחקר בכל נושאי הרפואה השונים, והרופאים, האחיות והצוות הרפואי נאלצים להתמודד עם גישות שונות שאינן חד־משמעיות לטיפול במחלות שונות ובתפוצתן.

 

משכך, רופאים ואנשי מקצוע אשר באים מהמגזר הקליני רוצים לחקור את תחום התמחותם, איך אין להם את הכלים המתודולוגיים המתאימים לכך. תואר שני באפידמיולוגיה קלינית מקנה לאותם רופאים ואנשי מקצוע מתחום הרפואה והבריאות את המיומנויות הנדרשות לתכנון ולביצוע מחקרים קליניים. הם לומדים לעבד נתונים, להסיק מסקנות ולתרגם אותם למאמרים אקדמיים המתפרסמים בעיתוני הרפואה המוכרים והנחשבים בארץ ובעולם.

 

תכנית לימודים

 

התואר השני באפידמיולוגיה קלינית בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים מקנה לסטודנטים את הכלים העיוניים והמעשיים לחקר מחלות וגורמי סיכון בבריאות הציבור. הסטודנטים לומדים לאסוף נתונים אשר מסייעים למניעת תחלואה הן לטווח הקרוב והן לטווח הרחוק. הסטודנטים מתמקדים בזיהוי גורמי הסיכון לבריאות האוכלוסייה וביצירת אומדנים לבריאותה.

 

תכנית התואר השני מכשירה את הסטודנטים לפתח שיטות מחקר המותאמות למחלות מסוימות ולתפוצתן ולקבל החלטות קליניות בדגש על רפואה מונעת והפחתת סיכונים. הם לומדים להעריך פציעות, לערוך בדיקות מעבדה, להתבונן באבחנות רפואיות מנקודת מבט ביקורתית ולהעריך את הפעילויות של המחלקות השונות של בתי החולים.

 

מתכונת הלימוד

 

היקף התואר השני הוא שנתיים, המפגשים נערכים אחת לשבוע ביום לימודים מרוכז. המסלול הוא מחקרי ובסיומו כל הסטודנטים נדרשים להגיש עבודת תזה. מתכונת הלימודים כוללת קורסי חובה, קורסי בחירה, קורסים מתקדמים בסטטיסטיקה ובשיטות מחקר וקורסי סמינר. כמו כן, הסטודנטים משתתפים בקורס פגישת מחקר שבו הם מציגים את הצעת המחקר שלהם.

 

 

נושאי הלימוד

 

  • פרקים באפידמיולוגיה
  • ניסויים קליניים
  • אפידמיולוגיה של סרטן
  • כלכלת בריאות
  • פענוח נתונים אפידמיולוגיים
  • לוחות הישרדות
  • עקרונות ושימושים באפידמיולוגיה
  • רגרסיה לוגיסטית    
  • מחקר ברפואה חברתית ובבריאות הציבור    
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים

 

הפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים היא מוסד מחקר המתמקד בתחומי הרפואה המשפיעים ביותר על עולם הבריאות הציבורי, כמו סרטן, מחלות זיהומיות, תאי גזע, ביולוגיה התפתחותית ומחלות דלקתיות ואוטואימוניות. נוסף על התואר MD ברפואה, הפקולטה מציעה מגוון תארים מחקריים לתואר ראשון ולתארים מתקדמים. הפקולטה מעודדת קידום גישות חדשניות למחקר ביו־רפואי ולטיפול בחולים. בין התארים של הפקולטה לרפואה אפשר ללמוד תואר שני במדעים ביו־רפואיים, תואר שני בביוטכנולוגיה, תואר שני בגנטיקה ותואר שני בניהול מערכות בריאות.

 

תנאי קבלה

 

המועמדים לתואר השני באפידמיולוגיה קלינית צריכים להיות בעלי תואר ראשון מתחום הרפואה או הבריאות בממוצע ציונים 80 לכל הפחות או בעלי תואר MD ברפואה. הקבלה למסלול מותנית בוועדת קבלה.

 

תעודה

 

הסטודנטים שמסיימים את כל המטלות הנדרשות, לרבות הגשת עבודת התזה, מקבלים תואר מוסמך M.SC באפידמיולוגיה קלינית מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור