תואר שני בנוירופסיכולוגיה באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בפסיכולוגיה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - תואר שני בנוירופסיכולוגיה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בנוירופסיכולוגיה קלינית שיקומית באוניברסיטה העברית בירושלים


בין קוגניציה להתנהגות


תחום הנוירופסיכולוגיה השיקומית מתמקד במערכת העצבים ובהשלכות של פגיעות שונות בה. הוא מאפשר לאבחן ולטפל בלקויות נוירולוגיות שונות וכן לשקם מטופלים הסובלים מפגיעה, במטרה להשיב את תפקודם לשגרה ככל האפשר. לפגיעות מוחיות ישנה השפעה פסיכולוגית על רגשות, על אישיות האדם ועל יכולותיו המחשבתיות. המעוניינים להתמקצע בתחום זה נדרשים במגוון רחב של מיומנויות. בין היתר עליהם להבין את מבנה המוח ומערכת העצבים, את התהליכים הקוגניטיביים, את השפעה של פגיעות נוירולוגיות בפן האישי והחברתי ועוד.


המחלקה לפסיכולוגיה שבאוניברסיטה העברית בירושלים מציעה התמחות בתואר שני בנוירופסיכולוגיה קלינית שיקומית, כחלק מהמסלולים לתואר שני בפסיכולוגיה. מסלול זה מיועד לבוגרי תואר ראשון המעוניינים להשתלב בתחום המשלב מן הפסיכולוגיה, מדעי המוח, מדעי ההתנהגות והשיקום.


תכנית הלימודים


הלימודים במסגרת תואר שני זה מעניקים לסטודנטים את המיומנויות המקצועיות הדרושות כדי לעסוק באבחון ובשיקום אנשים עם לקויות נוירולוגיות. הם מתמקדים במערכת הקוגניטיבית במוח וכיצד היא משפיעה על תפקוד תקין ולקוי של אנשים. בהמשך, הם לומדים על תפקוד מערכת העצבים ועל תהליכים הקוגניטיביים, חברתיים ורגשיים המתרחשים במצבים שונים.


מתכונת הלימוד


מסלול זה נמשך כשלוש שנים. הוא משלב לימודים עיוניים לצד עבודה מעשית מקיפה. במהלך התכנית, הסטודנטים משתלבים בהתנסות קלינית במחלקה הנוירולוגית של בית החולים הדסה ומתנסים במסגרת פרקטיקום.


התלמידים יכולים לבחור ללמוד במסלול תוך דגש על תחום מסוים, כמו נוירופסיכולוגיה פדיאטרית, נוירופסיכולוגיה יישומית במבוגרים או בשילוב של שניהם. יש לציין כי ניתנת אפשרות למסלול ישיר לדוקטורט שמיועד לתלמידים מצטיינים.


נושאי הלימוד

 

  • תהליכי חשיבה ויצירתיות
  • תפיסה וקשב
  • נוירופסיכולוגיה במבוגרים
  • פגיעות נוירולוגיות
  • נוירופסיכולוגיה פדיאטרית
  • מבנה המוח ותפקודו
  • תהליכים חברתיים ורגשיים
  • שיפוט בתנאי אי ודאות
  • מבנה המערכת הקוגניטיבית
  • תהליכים פסיכו בלשניים    
  • תהליכים קוגניטיביים במערכת העצבים    
  • ועוד


סגל הוראה


ראש החטיבה למוח, התנהגות וקוגניציה הוא פרופסור, העוסק במחקר קו התפר שבין תהליכים לא מודעים לתהליכים מודעים במוח.


על מוסד הלימוד


המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים מציעה מגוון רחב של התמחויות, במסגרת התואר השני. ביניהן ניתן לציין תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, תואר שני בפסיכולוגיה בהתמחות בפסיכוביולוגיה, תואר שני בהתמחות בפסיכולוגיה חברתית, תואר שני בהתמחות בקוגניציה ומדעי המוח הקוגניטיביים ומסלול בהתמחות בפסיכולוגיה חינוכית וקלינית של הילד.


תנאי קבלה


נרשמים לתכנית זו נדרשים להראות ממוצע ציונים של 87 לפחות בתואר ראשון בפסיכולוגיה או ממוצע של 85 ומעלה בתואר ראשון כללי. בנוסף, עליהם להציג ציון של 105 לפחות במבחן המיון לתארים מתקדמים בפסיכולוגיה (מבחן מתא"ם) ואישור לפטור באנגלית. ישנם מועמדים הנדרשים לעמוד בתנאים נוספים כמו הצגת קורות חיים, מעבר ראיון קבלה, הצגת המלצות ועוד.


תעודה


סטודנטים העומדים בהצלחה בדרישות המסלול ומגישים את עבודת התזה, זכאים לתואר שני M.A בנוירופסיכולוגיה קלינית שיקומית. בתום התכנית, יכולים בוגרי התכנית להשתלב בהתמחות, לפי דרישות חוק הפסיכולוגיה בישראל.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור