תואר שני בפסיכוביולוגיה באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בפסיכולוגיה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - תואר שני בפסיכוביולוגיה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני MA בפסיכוביולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים


להבין את ההתנהגות האנושית


תחום הפסיכוביולוגיה משתייך למדעי המוח. התמקדותו בחקר התהליכים הביולוגיים, המתרחשים במערכת העצבים ובמוח העומדים מאחורי התנהגויות אנושיות ופתולוגיות שונות. אנשי מקצוע העוסקים בתחום זה מקדישים עצמם לרוב למחקר, במטרה למצוא טיפולים חדשניים למחלות שונות כמו דיכאון, אלצהיימר, הפרעות חרדה, מוגבלות שכלית התפתחותית ועוד.


תחום זה דורש ידע מעמיק הן בביולוגיה והן בפסיכולוגיה, לצד הכרת מגוון רחב של טכניקות מחקר, עם דגש על מדעי המוח וההתנהגות. האוניברסיטה העברית בירושלים מציעה תואר שני בפסיכולוגיה, עם התמחות בפסיכוביולוגיה. תכנית זו מיועדת לאקדמאים בוגרי תואר ראשון המעוניינים להשתלב בתחום מחקרי.

 


תכנית הלימודים


הלימודים במסגרת התואר השני בפסיכוביולוגיה מכינים את הסטודנטים להשתלבות בתחום המחקר. מדובר בתכנית לימודים מחקרית, שבמסגרתה תלמידים בוחרים באופן עצמאי את נושא המחקר ובונים את התכנית בהתאם. בנוסף, הם דנים ומתנסים במגוון רחב של שיטות מחקר, לרבות טכניקות של ביולוגיה מולקולרית, ביצוע מדידות של משתנים התנהגותיים ועוד. כמו כן, הם בוחנים את הקשר בין מערכת העצבים המרכזית לבין מערכות בגוף כמו ההורמונים, המערכת החיסונית וההתנהגות. לבסוף, הם מתעמקים במחלות שונות, כמו אלצהיימר, כאבים כרוניים, דיכאון ועוד.


מתכונת הלימוד


הלימודים לתואר שני במסלול זה נמשכים כשנתיים. הם כוללים למידה עיונית לצד התנסות מחקרית נרחבת במעבדה, הכוללת תרגול מגוון של שיטות מחקר.


נושאי הלימוד

 

  • ביולוגיה מולקולרית
  • פקטורי גדילה
  • משתנים התנהגותיים
  • תהליכים עצביים
  • ניתוחים סטראוטקטים
  • אנליזות ביוכימיות
  • נוירואנטומיה תפקודית
  • אימונולוגיה קלינית
  • שיטת אימונוהיסטוכימיה
  • מחלות דמיאלינציה    
  • מיקרוסקופיה פלורסנטית    
  • ועוד


סגל הוראה


ראש המחלקה לפסיכולוגיה של האוניברסיטה העברית בירושלים הוא פרופסור בעל דוקטורט בפסיכולוגיה קלינית. בנוסף, הוא עומד בראש המעבדה למחקר וטיפול בחרדה, הממוקמת באוניברסיטה. מחקריו מתמקדים בין היתר בטיפול פסיכו-סוציאלי בהפרעות חרדה.

 


על מוסד הלימוד


האוניברסיטה העברית בירושלים מציעה מגוון רחב של התמחויות, במסגרת התואר השני בפסיכולוגיה. ביניהן תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, תואר שני בקוגניציה ומדעי המוח הקוגניטיביים, תואר שני בנוירופסיכולוגיה קלינית שיקומית, תואר שני בפסיכולוגיה חברתית ותואר שני בפסיכולוגיה קלינית וחינוכית של הילד.


תנאי קבלה


מועמדים המעוניינים להירשם לתואר שני בפסיכוביולוגיה נדרשים לעמוד במספר קריטריונים. עליהם להציג ציון בתואר ראשון בפסיכולוגיה של 87 לפחות או ציון בתואר ראשון כללי של 85 לפחות. בנוסף, הם נדרשים בציון של 105 ומעלה במבחן המיון לתארים מתקדמים בפסיכולוגיה - בחינת מתא"ם, בהצגת אישור פטור באנגלית ובהצגת ציוניהם במקצועות מסוימים בתואר הראשון. יש לציין כי ישנם נרשמים הנדרשים לעמוד בקריטריונים נוספים כגון קורות חיים, המלצות וראיון קבלה.


תעודה


סטודנטים העומדים בהצלחה בכל דרישות התכנית ומגישים את עבודת התזה שלהם, זכאים לתואר שני M.A בפסיכוביולוגיה.


אפשרויות עבודה


בוגרי המסלול המעוניינים בכך יכולים להתקדם בלימודיהם וללמוד לתואר דוקטורט בתחום הפסיכולוגיה. כמו כן, הם יכולים לעסוק במחקר ולהשתלב בשלל תעשיות במשק הישראלי, כמו תחום הביוטכנולוגיה וענף התרופות.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור