תואר שני בפסיכולוגיה חברתית באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בפסיכולוגיה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - תואר שני פסיכולוגיה חברתית.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני MA בפסיכולוגיה חברתית באוניברסיטה העברית בירושלים

 

חברה טובה

 

תואר מוסמך בפסיכולוגיה חברתית מכווין ומעודד סטודנטים לעיין ולחקור בפנים תחום הפסיכולוגיה והוא מקנה להם הכשרה ראשונית להתנסות מעשית וליישום הדיסציפלינה מחוץ לכותלי האקדמיה. התמחות בפסיכולוגיה חברתית בודקת וחוקרת את ההתנהגות האנושית בסביבות שונות ואת הגורמים החיצוניים והפנימיים המשפיעים עליה.

 

הסטודנטים המתמחים בפסיכולוגיה חברתית עוסקים בשאלות המעידות על אופיים של בני האדם בסיטואציות חברתיות שונות, שאלות כמו מדוע הרגלי הצריכה של מוצרים שונים משתנה בין אדם לאדם ומה המניע לשינויים אלה, למה אנשים חוזרים בתשובה או בשאלה וכיצד דמויות מופת היסטוריות, פוליטיות או משפחתיות משנות את התפישה של אנשים מסוימים בנושאים מסוימים.

 

תכנית לימודים

 

התואר השני בפסיכולוגיה חברתית באוניברסיטה העברית בירושלים חולש על דיסציפלינות רבות ומקנה לסטודנטים תשתית רחבה בכל הנושאים הקשורים להתנהגות החברתית והאנושית. הסטודנטים מתחקים אחר תהליכים רגשיים וקוגניטיביים אצל בני האדם, כמו גיבוש הכרה, תודעה ותפישה וגיבוש עמדות חברתיות.

 

הסטודנטים נחשפים לתחומי מחקר שונים המתייחסים להיבטים אישיים, קבוצתיים ובין־קבוצתיים. הם לומדים על השפעת סטיגמות וסטריאוטיפים ועל תרבות ארגונית במוסדות שונים. תכנית זו לתואר שני בפסיכולוגיה חושפת את הסטודנטים לגורמים החברתיים כמו מוסדות החינוך, אמצעי התקשורת ואישים חשובים המשפיעים על שינויים חברתיים מקומיים או גלובליים ועל שינויים פרטיים ופרטניים. כמו כן, תלמידי התואר מתנסים בבניית שאלוני מחקר ובניתוח תוצאות של נתונים סטטיסטיים.

מתכונת הלימוד

 

מסלול זה לתואר השני נמשך כשנתיים. מתכונת הלימוד כוללת קורסי חובה, קורסי בחירה, קורסי סמינר וקורסים מתקדמים מהפקולטה לחינוך ומהפקולטה למדעי החברה.


נושאי הלימוד

 

  • טיפול דינמי קצר מועד
  • ויסות רגשי
  • דיכאון וחרדה
  • פסיכולוגיה קוגניטיבית
  • שליטה עצמית
  • סוגיות בקבלת החלטות
  • קשיבות וקבלה
  • שיטות מחקר מתקדמות
  • התפתחות ערכים
  • תפקודים נוירופסיכולוגים
  • למידה ודיסלקציה    
  • תהליכים ותוצאות של פסיכותרפיה    
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים

 

המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים מציעה מגוון מסלולים לתואר ראשון ולתארים מתקדמים המקנים לסטודנטים תשתית חזקה למחקר וליישום המתודות הנלמדות הלכה למעשה. בין מסלולי הלימוד של המחלקה אפשר ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית, תואר שני בנוירופסיכולוגיה קלינית-שיקומית ותואר שני בפסיכוביולוגיה.


תנאי קבלה

 

המעוניינים ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה חברתית צריכים תואר בוגר בפסיכולוגיה בממוצע כללי של 85 לפחות, ממוצע ציוני פסיכולוגיה 87 ומעלה, מתא"ם 150 ואישור פטור באנגלית המוכר על ידי האוניברסיטה העברית. המועמדים לתואר צריכים להגיש קורות חיים ומסמך הצהרת כוונות. הקבלה לתכנית מותנית בריאיון כניסה.

 

תעודה

 

הסטודנטים שמסיימים את כל דרישות התואר, לרבות הגשת עבודת התזה, מקבלים תואר מוסמך MA בפסיכולוגיה חברתית שמוענק מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.

 

אפשרויות תעסוקה

 

בוגרי התואר השני בפסיכולוגיה חינוכית יכולים להמשיך במחקר באקדמיה או במכוני המחקר השונים העוסקים בתחומים החברתיים. נוסף על כך, הם משתלבים במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי במחלקות משאבי האנוש וההתנהלות הארגונית.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור