תואר שני במדעי המדינה בהתמחות דמוקרטיה ופוליטיקה באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני מדעי החברה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - תואר שני במדעי המדינה ודמוקרטיה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני במדעי המדינה בהתמחות דמוקרטיה ופוליטיקה בישראל באוניברסיטה העברית בירושלים

 

שלטון העם

 

על אף שהמושג "דמוקרטיה" שגור בפי כל אחד ואחד, לא רבים מבינים את המשמעות העמוקה שלה ואת הרבדים השונים שהיא טומנת בתוכה. מדינות רבות רואות עצמן כמדינות דמוקרטיות, אך ההגדרות של המינוח משתנה ממקום למקום וממדינה למדינה ויש ניואנסים הנוגעים לאיכות השלטון, לאופי שלו, לצורת הממשלה ולמידת המעורבות של העם בענייני המדינה. לתוך תמהיל זה נכנס גם המושג "פוליטיקה", המתייחס באופן ישיר לאופן שבו מתנהלים תהליכים במדינה בכלל ובממשלה בפרט.

 

מטרת התואר השני במדעי המדינה בהתמחות דמוקרטיה ופוליטיקה בישראל היא להיכנס לעובי הקורה של מושגים אלה ולבחון כיצד הם באים לידי ביטוי בישראל מנקודת מבט משווה למדינות אחרות במזרח התיכון, בעולם המערבי ובשאר מדינות העולם. ההשוואה לישראל נעשית בעזרת כלי עזר מתחומי מחקר אחרים אשר נותנים אבן בוחן לנושאים שונים, כמו חינוך, כלכלה, סוציולוגיה ובריאות.

 

 

תכנית הלימודים

 

תואר שני במדעי המדינה בהתמחות דמוקרטיה ופוליטיקה בישראל באוניברסיטה העברית מקנה לסטודנטים הבנה מעמיקה על המאפיינים של הפוליטיקה והדמוקרטיה בישראל ועל יחסי הגומלין שיש בה בימים אלה ובמרוצת השנים. תלמידי המסלול בתואר השני במדעי המדינה בוחנים סוגיות מדיניות בישראל מנקודת מבט אמפירית, נורמטיבית ותיאורטית בהשוואה לדמוקרטיות ולצורות ממשל שונות ברחבי העולם.

 

הסטודנטים רוכשים כלי חקירה וביקורת על הדמוקרטיה והפוליטיקה בישראל המאפשרים להם לבחון את נקודות החולשה והחוזק של ישראל כמדינה דמוקרטית. לשם כך, תכנית התואר השני מתמקדת במוסדות הציבוריים של המדינה, על האוכלוסיות השונות שלה ועל היחס לנושאים מדיניים כמו כלכלה, חינוך, ביטחון ויחסים בינלאומיים. נוסף על כך, ישנו דגש על חופש הביטוי, על צנזורה ועל הכוחות הפועלים באמצעי התקשורת כמדד למדינה דמוקרטית.

 

 

מתכונת הלימוד

 

משך התואר כשנתיים. הסטודנטים בוחרים בין מסלול עיוני לבין מסלול מחקרי שבסופו מגישים עבודת תזה. מתכונת הלימוד כוללת קורסי ליבה כלליים, קורסי ליבה בהתמחות דמוקרטיה ופוליטיקה בישראל וקורסי בחירה.

 

נושאי לימוד

 

  • ניהול משברים תקשורתיים
  • ביטחון בינלאומי
  • כלכלה ומוסדות בינלאומיים
  • פוליטיקה השוואתית
  • מתודולוגיות במחקר הפוליטי
  • גישות במדעי המדינה
  • פטריוטיות במחשבה המדינית
  • בין ביטחון לדמוקרטיה
  • סוגיות בדמוקרטיה הישראלית
  • עוני, מוחלשות ואי – שוויון    
  • בתי מחוקקים במדינות דמוקרטיות    
  • ועוד

 

תנאי קבלה

 

המועמדים לתואר שני במדעי המדינה צריכים להיות בעלי תואר ראשון במדעי המדינה או בתחום אחר בממוצע ציונים 87 ומעלה למסלול המחקרי וממוצע 80 לפחות למסלול העיוני. מועמדים ללא רקע בתחום נדרשים ללימודי השלמה והקבלה ללימודים מותנית בציוני הגמר של קורסים אלה.

 

 

תעודה

 

סטודנטים שמסיימים את כל המטלות הנדרשות, לרבות הגשת עבודת התזה או עבודת הגמר, מקבלים תואר מוסמך במדעי המדינה מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.

 

אפשרויות תעסוקה

 

בוגרי התואר ממשיכים במחקר באקדמיה ובמכוני המחקר השונים. כמו כן, הם משתלבים במגוון תפקידים בפוליטיקה, באמצעי התקשורת, בדיפלומטיה, במשרדים ממשלתיים ובחברות ייעוץ אשר עובדות עם גופים ממשלתיים.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור