תואר שני בגנומיקה וביואינפורמטיקה באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - תואר שני בגנומיקה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בגנומיקה וביו אינפורמטיקה באוניברסיטה העברית בירושלים


מפצחים את הגנום


מדענים שמתמחים בתחום הגנומיקה חוקרים את מבנה התאים והחלבונים ואת רצפי ה - DNA למטרות שונות, החל מגילוי תרופות למחלות, דרך התאמה של טיפולים לחולים ועד ליישומים בהנדסה גנטית. המחקר הזה נעשה ברובו דרך ניתוח וביצוע סימולציות ממוחשבות, שרק הולכות ומתפתחות מרגע לרגע ומאפשרות למדע להגיע לתגליות מרחיקות לכת.


האוניברסיטה העברית מציעה מסלול מחקרי לתואר שני בגנומיקה וביואינפורמטיקה. זהו מסלול התמחות בין תחומי שמשתף את לימודי המוסמך בפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע, הפקולטה לרפואה, הפקולטה לחקלאות ואיכות הסביבה והחוג לסטטיסטיקה. מדובר בתכנית לסטודנטים מצטיינים אליה מתקבל מספר מצומצם של תלמידים. האופי הרב תחומי של המסלול מאפשר לסטודנטים להעמיק במחקר בדיסציפלינות מגוונות ולהעמיק בנקודות ההשקה ביניהן כדי להגיע לגילויים חדשים בענף הגנטיקה.

 


תכנית הלימודים


הסטודנטים במסלול לתואר שני מקבלים ידע נרחב ושלל כלים ניסויים שדרושים לחקר של תהליכים בגנום השלם. הם דנים במגוון של תחומים כגון גנטיקה, מחשבים ופרוטאומיקה (חקר תפקוד החלבונים) וגם עוסקים בהיבטים מתוך הרפואה, החקלאות ומדעי הטבע השונים. הם בוחנים שיטות ממוחשבות מתקדמות לעיבוד של מידע ביולוגי וגנטי ומתעמקים ביישומים של גישות אלה למחקר רפואי, ביולוגי וניסיוני.

 


מתכונת הלימוד


זהו מסלול מחקרי עם כתיבת תזה שמתפרש על פני ארבעה סמסטרים ונמשך כשנתיים. חלק נכבד מהתכנית מוקדש למחקר שמבצעים הסטודנטים בהדרכה של סגל המסלול, חלק מביצוע המחקר מתקיים במסגרת עבודה מעשית במעבדות. כמו כן, הם משתתפים בקורסים מתחומים משיקים שונים כגון חקלאות, מחשבים, מדעי הרפואה וביולוגיה.


נושאי הלימוד

 

  • ביולוגיה מערכתית של שעתוק
  • גנומיקה תפקודית
  • יישומי גישות במחקר ביו רפואי
  • שונות ברצף DNA
  • ניתוח ממוחשב לנתונים ביולוגיים
  • תפקוד של חלבונים
  • חקר שעתוק בטכנולוגיות מתקדמות
  • מבנה מולקולות ביולוגיות    
  • אנליזה ממוחשבת של רצפי מולקולות    
  • ועוד


סגל הוראה


בראש התכנית עומדת חוקרת בעלת תואר פרופסור שמומחית לתחום הגנטיקה והביולוגיה המולקולרית. מחקריה עוסקים בגישות ממוחשבות לחקר של חלבונים וחומצות גרעין ובאנליזה של אינפורמציה גנומית.


על מוסד הלימוד


באוניברסיטה העברית ניתן ללמוד בשלל מסלולים לתואר שני. ביניהם אפשר למנות תואר שני במדעי המחשב, תואר שני בגאולוגיה, תואר שני במדעי המוח, תואר שני בביולוגיה תאית והתפתחותית ותואר שני באקולוגיה. קיימים גם מסלולים ישירים לדוקטורט.


תנאי קבלה


לתכנית זו יכולים להתקבל בוגרי תארים בתחומי המדעים שממוצע הציונים שלהם לפחות 85, מהחוגים הבאים: לימודי סטטיסטיקה, לימודי מדעי הטבע, לימודי מדעי הרפואה, לימודי חקלאות ולימודי מדעי המחשב. כמו כן, יש צורך באנגלית ברמת פטור אוניברסיטאית. הקבלה מותנית גם במיון מוקדם ממנו נבחרים כ - 15 סטודנטים.


הסטודנטים גם נדרשים להתקבל להנחיה של עבודת המחקר אצל חברי סגל אקדמיים. מי שאינם בעלי רקע אקדמי מספיק נדרשים גם להשתתף בקורסי השלמה.


תעודה


סטודנטים שמשלימים את כל חובותיהם בתכנית מקבלים בסיומה תואר מוסמך עם התמחות בגנומיקה וביואינפורמטיקה מטעם האוניברסיטה העברית.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור