תואר שני בבריאות הציבור בהתמחות קידום בריאות באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - תואר שני קידום בריאות.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בבריאות הציבור עם התמחות בקידום בריאות באוניברסיטה העברית בירושלים


למען בריאות החברה


כולנו רוצים לחיות חיים בריאים, לקבל את הטיפול הרפואי האיכותי ביותר ולזכות למענה במקרה של מחלה. בשירותי הרפואה שואפים תמיד להתפתח ולקדם את השירותים ודרכי הסיוע ולשם כך גם שמים דגש על תחום בריאות הציבור והכשרת מומחים להשתלבות במסגרות הטיפול והרווחה.


במסגרת תואר שני בבריאות הציבור שפועל בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית, אפשר ללמוד גם במגמת ההתמחות תואר שני בבריאות הציבור וקידום בריאות. הסטודנטים בתכנית זו לומדים בהרחבה על שיטות ותהליכים לקידום בריאות בקהילה ולפיתוח של שירותי הרפואה והטיפול בישראל. הוא מתאים לאקדמאים משלל תחומים וענפים וחושף להיבטים הרב תחומיים של ענף בריאות הציבור וליישומיו במשק.


תכנית הלימודים


התכנית לתואר שני מקנה לסטודנטים כלים מתקדמים בתחום קידום הבריאות ושירותי הטיפול. הם מעמיקים בתהליכי התכנון והניהול של שירותי הבריאות הציבוריים, הקהילתיים והאזוריים בארץ ולומדים איך להעריך את יעילותם של השירותים הקיימים וכיצד להציע חלופות חדשות ויעילות. כמו כן, הם בוחנים את שלל הגורמים שמשפיעים על קידום חיים בריאים בקרב אוכלוסיות שונות בחברה, לרבות הפן הכלכלי, הסוציולוגי, המשפטי והניהולי. כך הם עוסקים בקידום של רפורמות ותהליכי שינוי לקידום התנהגות בריאותית.


מתכונת הלימוד


אורכה של התכנית לתואר השני הוא כשנתיים. הסטודנטים בוחרים במגמת ההתמחות בתחילת השנה השנייה. המגמה כוללת מגוון של קורסי חובה ובחירה וכן סמינריון בתחום ההתמחות. אפשר לבחור ללמוד במסלול מחקרי שבו כותבים עבודה מחקרית (תזה) או בתכנית ללא תזה. השיעורים מרוכזים בדרך כלל ביום שבועי אחד.


נושאי הלימוד


נושאי הלימוד במסלול זה כוללים גם:

 

  • רפואה בעתות משבר
  • פיתוח קהילתי
  • סוגיות באפידמיולוגיה
  • ניסויים קליניים
  • שיווק למקצועות הרפואה
  • ניתוח הישרדות
  • הערכות כלכליות ברפואה
  • רגרסיה לוגיסטית
  • התנהגויות מקדמות בריאות
  • בריאות האם והילד    
  • בריאות הציבור ושינויים גלובליים    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


בין המגמות הנוספות בהן אפשר לבחור במסגרת התואר השני בבריאות הציבור באוניברסיטה העברית, אפשר למנות את מגמת מנהל וכלכלת הבריאות ומגמת ביו סטטיסטיקה ואפידמיולוגיה. כמו כן, ישנה התמחות בבריאות וסביבה, שהיא פרי שיתוף פעולה עם בית הספר ללימודים מתקדמים במדעי הסביבה. בפקולטה לרפואה פועלות תכניות נוספות ללימודי מוסמך, בהן תואר שני בבריאות ציבור וטרינרית, תואר שני בניהול מערכות בריאות ותכנית משולבת ללימודי רפואה ובריאות הציבור.


תנאי קבלה


כחלק מתנאי הקבלה לתואר שני בבריאות הציבור המועמדים צריכים להיות בעלי תואר ראשון בממוצע של 80 ומעלה. האוניברסיטה מקבלת בוגרי מגוון רחב של מקצועות, הן מעולם הרפואה והן מתחומים אחרים במדעים ובמדעי החברה. יכולים להתקבל בין היתר בוגרי לימודי סיעוד, לימודי ביולוגיה, לימודי רוקחות, לימודי כלכלה, לימודי סוציולוגיה, לימודי עבודה סוציאלית, לימודי מדעי ההתנהגות ולימודי חינוך לבריאות. כל המועמדים צריכים לעבור ראיון בפני ועדה שבוחנת את התאמתם לתכנית.

 


תעודה


הסטודנטים המשלימים בהצלחה את כל חובותיהם בתכנית מקבלים בסיומה תואר שני "מוסמך בבריאות הציבור" MPH שניתן על ידי האוניברסיטה העברית בירושלים.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור