תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות טראומה באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בעבודה סוציאלית? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - תואר שני עו"ס וטראומה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות טראומה באוניברסיטה העברית בירושלים


להתמודד עם הכאב


לתופעת הטראומה יש פנים רבות, היא יכולה להתבטא בדרכים מגוונות ולעלות בשלבים שונים של החיים. מטראומה לאחר חשיפה למצבי מלחמה ואירועי טרור, דרך טראומה מפגיעות מיניות ועד לטראומה על רקע שכול או אובדן במעגל המשפחה, המתמודדים עם טראומה זקוקים למעטפת תמיכה מתאימה כדי להתגבר על המכאוב והקשיים ולהשתלב מחדש בחיק החברה.


התכנית לתואר שני בעבודה סוציאלית שנלמדת באוניברסיטה העברית בירושלים מאפשרת לסטודנטים לבחור בתכנית לתואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות טראומה. מסלול זה מקנה לעובדים סוציאליים כלים מקצועיים מתקדמים לסיוע לפרטים ולקבוצות מבחינה נפשי וחברתית בכל הנוגע להתמודדות עם תופעות טראומה מורכבות.


תכנית הלימודים


התמחות זו בתואר השני בעבודה סוציאלית מאפשרת לסטודנטים להעמיק את הידע בתיאוריה ובפרקטיקה של הטיפול בטראומה מסוגים שונים, במטרה לקדם את הקריירה ואת המחקר בתחום. הם מתייחסים להיבטים מגוונים של הטראומה, בהם טראומה אישית, טראומה המונית וטראומות מורכבות ודנים גם בביטויים של טראומה מינית ושל טראומה אצל ילדים. נוסף על כך, הם מכירים שיטות התערבות רבות ומגוונות אשר מתייחסות להשלכות אירועים טראומטיים על משפחות קהילות ופרטים, אלה כוללות את הגישה הנרטיבית, הגישה ההתנהגותית קוגניטיבית ושיטות כגון ביבליותרפיה.


מתכונת הלימוד


אורך התכנית לתואר שני הוא כשנתיים. הסטודנטים בוחרים בהתמחות ונוסף אליה נדרשים לבחור גם במגמה מבין המגוון: מגמה לטיפול ישיר, מגמה לניהול וארגון מדיניות ומגמה כללית אינטגרטיבית. התכניות משלבות בין לימודים עיוניים, סמינרים מחקריים ועבודה מעשית בשדה.


נושאי הלימוד

 

  • טיפול דיאלקטי התנהגותי
  • מצבי לחץ ודחק בגיל הרך
  • טיפול קצר מועד
  • ביבליותרפיה לנפגעי טראומה
  • שכול ופוסט טראומה
  • התמודדות עם טראומה מינית
  • טראומה והתמכרויות
  • גישה נרטיבית לטיפול בטראומה
  • תיאוריות של טראומה   
  • מודלים בתרפיה לתחלואה כפולה    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


בית הספר לעבודה סוציאלית מציע תכניות התמחות נוספות בתואר השני, בהן תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות ילד ומשפחה ותואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות מוגבלויות ושיקום. כמו כן, אפשר ללמוד בתכנית לתואר שני בלימודי הגיל הרך, או בתכנית תואר שני בעבודה סוציאלית לבוגרי תחומים אחרים. בוגרי המסלול המחקרי לתואר שני יכולים להמשיך לתואר שלישי בעבודה סוציאלית.


תנאי קבלה


הקבלה לתכנית היא לבוגרי לימודי עבודה סוציאלית ממוסד מוכר, הממוצע הנדרש משתנה בין מגמה למגמה, כאשר בחלקן נדרש גם ניסיון מקצועי. למגמה לטיפול ישיר נדרש ציון 85 ומעלה ושנה של ניסיון בעבודה טיפולית כעובדים סוציאליים. למגמה הכללית אינטגרטיבית יש צורך בממוצע 90 לפחות ולמגמה לניהול ומדיניות ממוצע 85 ומעלה. כל המועמדים צריכים להציג קורות חיים ומכתבי המלצה מגורמים מקצועיים ואקדמיים מתאימים.


תעודה


סטודנטים שמסיימים בהצלחה את התכנית זכאי לקבל תואר שני מוסמך בעבודה סוציאלית MSW מטעם האוניברסיטה העברית. יש לציין כי ההתמחות בטראומה לא מצוינת על גבי התואר אלא על גיליון הציונים בלבד.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור