תואר שני בעבודה סוציאלית במגמת ניהול מדיניות רווחה באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בעבודה סוציאלית? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - תואר שני עו"ס וניהול מדיניות.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בעבודה סוציאלית במגמת ניהול ארגון ומדיניות באוניברסיטה העברית


בראש המהפכה ברווחה


מדיניות הרווחה של ישראל השתנתה בצורה ניכרת לאורך השנים. צמצום תופעת העוני, טיפול באנשים עם מוגבלויות או שילוב על אוכלוסיות שוליים הן רק חלק מהאתגרים המרכזיים שעומדים על סדר היום עבור מנהלים במערכת הרווחה. מאחורי קביעת מדיניות עומדות סוגיות כלכליות, פוליטיות וחברתיות הרות גורל, שמנהיגי הארגונים נדרשים להביא בחשבון בדרך להבטחת זכויותיהם של האזרחים במדינה.


באוניברסיטה העברית מתקיימת תכנית לתואר שני בעבודה סוציאלית במגמת ניהול, ארגון ומדיניות. מגמה זו באה לסייע לתלמידיה לצבור כישורים מתקדמים בענפי ניהול ארגוני הרווחה, קידום המיזמים הקהילתיים והובלת פרקטיקת מדיניות במוסדות. הבוגרים יכולים להשתלב בתפקידי ניהול במערכת הרווחה הישראלית או להתקדם לתפקידים בכירים בארגונים בהם הם פועלים.


תכנית הלימודים


במסגרת מגמה זו לתואר השני בעבודה סוציאלית, הסטודנטים דנים בתהליכי עיצוב של מדיניות חברתית בישראל ובתפקידם של העובדים הסוציאליים במערכת זו. הם מפתחים יכולות חשיבה ביקורתית על שירותים בארגונים שבהם הם פועלים ורוכשים כלים לנהל מדיניות רווחה ולקחת חלק פעיל בתהליך עיצוב המדיניות. נוסף על כך הם לומדים על הקשר שבין עבודת הניהול לבין הפרקטיקה הקהילתית שבתהליכי שינוי חברתי.


מתכונת הלימוד


תואר שני במגמה זו מתפרש על פני כשנתיים, השיעורים מרוכזים ביום מלא במהלך השבוע. כמו כן, מתקיימים שיעורים בימים מרוכזים בחופשות. באפשרות הסטודנטים לבחור בין מסלול מחקרי עם תזה לבין מסלול לא מחקרי.


במהלך התכנית משתתפים בשיעורי חובה, בקורסי בחירה ובסמינריונים וגם מתרגלים כישורים מעשיים במסגרת התנסות פרקטית בשדה. ההתנסות מאפשרת להם להכיר מקרוב כלים לביקורת ולניתוח תכניות התערבות ולהערכה של מדיניות במערכות הרווחה בארץ.


נושאי הלימוד

 

  • פרקטיקת מדיניות מתקדמת
  • תכנון אסטרטגי
  • מיצוי זכויות בשירות הרווחה
  • ייזום וניהול פרויקטים
  • מדיניות כלפי השימוש בסמים
  • כלכלת ביטחון סוציאלי
  • הטמעת החלמה בבריאות הנפש
  • שותפות בפיתוח קהילות
  • דילמות בניהול שירותים חברתיים
  • זכויות חברתיות בישראל
  • מנהיגות בארגונים ללא מטרת רווח
  • שיתוף הציבור בפרויקטים    
  • מדיניות רווחה לאנשים עם מוגבלות    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


בבית הספר לעבודה סוציאלית מוצעות שתי מגמות לימוד נוספות בתואר השני, המגמה לטיפול ישיר והמגמה האינטגרטיבית. בשתי המגמות האחרות אפשר לבחור אחת מבין שלוש התמחויות, תואר שני עבודה סוציאלית בהתמחות ילדים ומשפחה, תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות טראומה ותואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות שיקום ובריאות הנפש. ההתמחויות מאפשרות להכיר מקרוב אוכלוסיות טיפול ספציפיות ולהתנסות בשיטות התערבות שונות. כמו כן, האוניברסיטה מציעה תכניות לתואר שני בייעוץ חינוכי לגיל הרך, תואר שני בניהול מלכ"ר וארגונים קהילתיים ותואר שני בפסיכולוגיה.


תנאי קבלה


כדי להתקבל למסלול זה המועמדים צריכים להיות בוגרי לימודי עבודה סוציאלית בממוצע ציונים של לפחות 85, כולל רמת פטור בשפה האנגלית. במקרים מסוימים מוזמנים המועמדים גם לראיון בפני וועדת קבלה.


תעודה


סטודנטים שמסיימים את התכנית בהצלחה זכאים לקבל תואר שני MSWבעבודה סוציאלית במגמת ניהול, ארגון ומדיניות מטעם האוניברסיטה העברית.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור