תואר שלישי בגיאוגרפיה באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שלישי? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - דוקטורט בגיאוגרפיה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שלישי בגיאוגרפיה באוניברסיטה העברית בירושלים - דוקטורט בגיאוגרפיה


סביבה מחקרית


המחקר בתחום הגיאוגרפיה הופך בעשורים האחרונים למבוקש יותר ויותר ולנחוץ מאין כמותו. הגברתה של המודעות לפעילות האדם שיוצרת פגיעה בסביבה ובמשאבי הטבע מעלה צורך למצוא פתרונות לזיהומים של מים וקרקע, לניצול נבון יותר של משאבים ולהתמודדות עם שינויים אקלימיים. גם בפן הדמוגרפי והפוליטי מתחוללים שינויים משמעותיים ברמה האזורית והמקומית וגם בזירה הגלובלית מביאים חוקרים להתמודדות עם אתגרים לא פשוטים שנוגעים למגוון הפיזי. החוקרים עומדים גם מאחורי פיתוח ושימוש בטכנולוגיות מתקדמות שיכולות לסייע לנו להבין את המרחב שסביבנו, ממערכות מידע משוכללות, דרך לוויינים וחיישנים ועד לתוכנות ויישומי ביג דאטה שמסייעים להתמודד עם כמויות המידע הגיאוגרפי ההולכות וגדלות.


מי שמתעניינים בשינויים אקלימיים, בתהליכים סביבתיים ובמדיניות דמוגרפית ועירונית יכולים לחקור לעומק שלל סוגיות בענפים אלה במסגרת תואר שלישי בגיאוגרפיה באוניברסיטה העברית. מסלול מחקרי זה לתואר שלישי מציע לתלמידי המחקר להטביע את חותמם בזירת המחקר הגיאוגרפי הישראלי והגלובלי ותוך כך גם לסייע ליצירת שינוי ברמה האקולוגית והסביבתית.


תכנית הלימודים


תלמידי המחקר בתואר השלישי בגיאוגרפיה מתמקדים בחקר של המרחב ושל תהליכים פיזיים ואנושיים שמתחוללים בו. הם בוחנים לעומק מגוון היבטים באיכות הסביבה, בעיור וגלובליזציה, בכוחות שמעצבים את פניו של כדור הארץ ובתהליכים מקומיים שמתרחשים בנוף ובמרחב הארץ ישראלי.


במסגרת עבודת המחקר שלהם, הם יכולים להעמיק במגוון תחומי מחקר של המחלקה. אלה כוללים ניהול ותכנון של מדיניות סביבה ואת יחסי הגומלין שבין האדם לסביבתו; גיאוגרפיה חברתית ועירונית והליכי עיור; גיאוגרפיה היסטורית ודרכים בהן תהליכים היסטוריים עיצבו את תחום הגיאוגרפיה; גיאוגרפיה פוליטית ותפקידם של תהליכים תרבותיים וחברתיים בעיצוב מרחב; וגיאוגרפיה פיזית אשר מתמקדת בתהליכים בקרקע, באקלים ובמרחב ובטכנולוגיות חישה ומידע שיכולות לסייע לחקור היבטים אלה.


מתכונת הלימוד


אורכה של תכנית הדוקטורט נע בין ארבע לחמש שנים. ניתן לערוך דוקטורט עיוני בגיאוגרפיה, או לחלופין לבצע דוקטורט ניסויי בגיאוגרפיה פיזית. תלמידי המחקר לוקחים חלק בקורסים שונים בתחום המחקר שלהם, משתתפים בסמינריונים מחלקתיים ולוקחים חלק בכנסים מקומיים ובין לאומיים דרכם הם יכולים לחשוף את המחקר שלהם לקהלי יעד נרחבים ולחוקרים מרחבי העולם.
המחלקה לגיאוגרפיה מציעה מגוון של מלגות לימוד לתואר שלישי. אלה מוענקות לדוקטורנטים על סמך תחומי מחקר מסוימים, לפי הצטיינות במחקר וכן פרסים למתרגלים ולעוזרי הוראה במחלקה. המלגות נועדו לסייע לתלמידי המחקר בתקופת המחקר שלהם ולכיסוי עלויות שכר הלימוד והמחייה.


סגל הוראה


חברי הסגל של המחלקה לגיאוגרפיה עוסקים במגוון של מחקרים בחזית הידע הגיאוגרפי וכן הם מעורבים בתהליכי תכנון, בקביעת מדיניות מרחבית ובסוגיות בענפי השימור, התחבורה והמחרבים העירוניים. בין חברי הסגל נכללים: פרופסור שחוקר גיאוגרפיה היסטורית של ארץ ישראל וההתיישבות היהודית; חוקרת אשר תחומי המחקר שלה כוללים מדיניות תחבורה, סביבה ותכנון וכן נוגעים במדיניות ציבורית; חוקר שמומחה לגיאוגרפיה בימי הביניים ובתולדות מסעי הצלב; פרופסור שעוסק במחקריו במערכות מידע גיאוגרפי GIS, ביחסי אדם וסביבה ובשינויי נוף; דוקטור למדיניות ותכנון חברתי אשר מחקריה מתמקדים בין היתר בהתחדשות עירונית ובתכנון עם קהילות; וחוקרים רבים נוספים.


על מוסד הלימוד


הרשות לתלמידי מחקר היא הגוף האחראי על תכניות התואר השלישי באוניברסיטה העברית. היא מציעה שלל תכניות לתואר שלישי, בהן תואר שלישי במדעי הסביבה, תואר שלישי באוקיאנוגרפיה, תואר שלישי בגיאולוגיה, תואר שלישי במדעי האטמוספרה, תואר שלישי בכימיה, תואר שלישי במדעי בעלי החיים, תואר שלישי באקולוגיה, תואר שלישי במתמטיקה ועוד מבחר מסלולים לתואר שלישי בפקולטות ובמחלקות השונות של האוניברסיטה.

 


תנאי קבלה


כדי להתקבל לתואר השלישי בגיאוגרפיה, על המועמדים להיות בוגרי תואר שני בגיאוגרפיה או בתחום משיק במסלול מחקרי, בממוצע ציונים של לפחות 85, כמו כן יש צורך בציון של לפחות 85 בעבודת הגמר המחקרית (עבודת התזה). במסגרת תנאי הקבלה לתואר השלישי, על המועמדים לקבל את אישור הוועדה לדוקטורט של המחלקה לגיאוגרפיה במוסד בלימוד וכן להציג אישור של חבר או חברת סגל בכירים מן המחלקה שנכונים לשמש מנחים לכתיבת העבודה המחקרית. מועמדים שהם בוגרי תואר שני במסלול שאינו מחקרי ומחזיקים בממוצע של לפחות 85 יכולים ללמוד קודם לכן במסלול "משלים למחקר" ובו להשלים את התזה במטרה להתקבל לתואר השלישי. במקרים מסוימים על המועמדים לקחת חלק בקורסי השלמות לפי החלטת הוועדה.


תעודה


תואר שלישי PhD דוקטור לפילוסופיה ניתן לבוגרים אשר עומדים בהצלחה בכל החובות במסגרת התכנית, על ידי האוניברסיטה העברית בירושלים.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור