תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות דמוגרפיה באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני מדעי החברה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - תואר שני בסוציולוגיה ודמוגרפיה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה עם התמחות בדמוגרפיה באוניברסיטה העברית בירושלים

 

תרבות אחרת

 

סוציולוגיה ואנתרופולוגיה הם תת־תחומים של מדעי החברה אשר עוסקים בחברה, בדגש על ההתנהגות שלה על המגזרים השונים שהיא מכילה ועל המוסדות שפועלים בה, והשוואה בין תרבויות שונות, על הדומה והשונה, על השפעות הדדיות ועל המאפיינים שלהן.

 

הדיסציפלינה של הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה מחולקת לענפים שונים, כאשר אחד מהם הוא הענף הדמוגרפי. תחום זה עוסק בגורמים שונים אשר משפיעים על שינויים באוכלוסייה, כמו הגירה, כלכלה, מדיניות ופוליטיקה. כמו כן, התחום נוגע בתהליכי חילון אשר משפיעים על מספר הילדים במשפחה ועל היחס למוות ולקבורה, במהפכות חברתיות ומגדריות אשר משנות את התפיסה ובמשפחה ותפקידה וכיצד כל אלה משפיעים על השינויים החלים באוכלוסייה.

 

 

תכנית הלימודים

 

התואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות דמוגרפיה באוניברסיטה העברית בירושלים מקנה לסטודנטים כלים לניתוח ולמחקר של נושאים חברתיים. הסטודנטים לתואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות זו לומדים על נושאים שונים הקשורים לחברה ודמוגרפיה, כמו ילודה, תחלואה, תמותה ונישואין. כמו כן, הם לומדים על ההבדלים בין התרבויות בהתייחסותם לנושאים אלה מתוך ראיה משווה לחברה הישראלית על המגזרים השונים שבה.

 

התכנית מכשירה את הסטודנטים לחקור נושאים חברתיים שונים, כמו יחסי הגומלין במשפחה, הגירה וההשפעות שלה על הזהות העצמית והחברתית, מגדר וההשלכות של הפמיניזם על היבטים דמוגרפיים והשכלה ושינויים תודעתיים אשר משפיעים באופן ישיר על ההתייחסות לילודה, נישואין, משפחה, גירושין, מוות וקבורה.

 

מתכונת הלימוד

 

משך התואר השני הוא כשנתיים. הסטודנטים בוחרים בין המסלול העיוני לבין המסלול המחקרי שבו מגישים עבודת תזה. מתכונת הלימוד מורכבת מלימודי חובה כלליים, מלימודי חובה בהתמחות דמוגרפיה ומלימודי בחירה.

 

נושאי לימוד

 

  • תרבות ואי־שוויון
  • סיפורי חיים
  • משפחה ותעסוקה
  • שפה ותרבות
  • מודלים דמוגרפיים
  • פריון ונישואין
  • סוציולוגיה של חרות
  • טקסים ומאגיה
  • אנתרופולוגיה של הדת
  • תמותה ותחלואה    
  • היבטים אנתרופולוגיים ביקורתיים    
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים

 

המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים היא חוג בפקולטה למדעי החברה שבו לומדים וחוקרים את ישראל ואת העולם מנקודת מבט יצירתית וביקורתית. בתכניות הלימודים של המחלקה בוחנים את התרבויות השונות בהסתכלות על העבר ובהסקת מסקנות על ההווה בראיה אינטר־דיסציפלינארית המאפשרת לבדוק את החברה בתחומי המדע, הבריאות, הסטייה, הדת, המשפחה, ההיסטוריה, הפילוסופיה והפוליטיקה. במחלקה אפשר ללמוד במגוון מסלולי לימוד לתואר ראשון ולתארים מתקדמים ובהם תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות סוציולוגיה, תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות אנתרופולוגיה ותואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות לימודי הארגון.

 

 

תנאי קבלה

 

במסגרת תנאי הקבלה לתואר השני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, המועמדים צריכים להיות בעלי תואר ראשון בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בממוצע 85 לפחות ובעלי ממוצע 80 ומעלה בחוג הנוסף של התואר הראשון. מועמדים ללא רקע קודם בתחום מחויבים בלימודי השלמה.

 

תעודה

 

הסטודנטים שמסיימים את כל המטלות כנדרש, לרבות הגשת עבודת הגמר או עבודת התזה, מקבלים תואר מוסמך בסוציולוגיה ובאנתרופולוגיה מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור