לימודי פסיכולוגיה ומדעי המדינה באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי פסיכולוגיה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - פסיכולוגיה ומדעי המדינה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי פסיכולוגיה ומדעי המדינה באוניברסיטה העברית ירושלים - דו חוגי


נפשה של מדינה


יום הבחירות הגיע ואנו עומדים מאחורי הפרגוד ומתכוונים לבחור בפתק אותו נטיל אל תוך הקלפי. מאחורי הפעולה החשובה שביצענו עומדת שורה של היבטים, בהם גם תהליכים פסיכולוגיים מורכבים, שהביאו בין היתר לעיצוב התפישה הפוליטית שלנו ולדעה שגיבשנו לאור קמפיינים פוליטיים ותעמולת הבחירות. סיטואציה זו היא רק היבט זעיר בתחום המורכב והמרתק של הפסיכולוגיה הפוליטית, שעוסק בנקודות ההשקה שבין מדעי המדינה לפסיכולוגיה.


באוניברסיטה העברית בירושלים הסטודנטים יכולים ללמוד בתכנית דו חוגית ללימודי פסיכולוגיה ומדעי המדינה. תכנית זו מציעה להעמיק הן בעולם הפוליטיקה ומוסדות השלטון והן בנבכי הנפש האנושית ובפרט בתחום הפסיכולוגיה הפוליטית. הבוגרים יכולים להשתמש בכלים שבידיהם כדי לסלול דרך לקריירה בתחומים כגון דיפלומטיה, יחסי ציבור, תפקידים במדיה, מחקר פוליטי ומשרות בסקטור הציבורי.


תכנית הלימודים


הלימודים מאפשרים לסטודנטים לבחון סוגיות הן בתחום הפסיכולוגיה והן בענף מדעי המדינה. לימודי מדעי המדינה חושפים לתיאוריות ולתהליכים פוליטיים ודרכם לומדים לנתח ולהבין התנהגות פוליטית ופעילות של מוסדות מדינה. הסטודנטים עוסקים בסוגיות כגון מחשבה מדינית, מדיניות ציבורית, כלכלה פוליטית, קבלת החלטות ואלימות פוליטית.


לימודי פסיכולוגיה מציגים שאלות בסיסיות בפסיכולוגיה כתחום ניסויי ומדעי, הם מקבלים מושגי יסוד בענפים פסיכולוגיים שונים, כגון פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה של האישיות, פסיכולוגיה חברתית ופסיכולוגיה קוגניטיבית.


הסטודנטים יכולים ללמוד בהדגש פסיכולוגיה פוליטית, אשר מיועד לסטודנטים מצטיינים. במסגרתו בוחנים סוגיות פוליטיות מנקודת מבט פסיכולוגית ומשתמשים בכלים ותיאוריות בפסיכולוגיה כדי לחקור התנהגות של אזרחים ושל פעילים פוליטיים, תוצאות פוליטיים של מהלכים מדיניים וכן את דפוסי פעולתם של מוסדות הממשל.


מתכונת הלימוד


אורך הלימודים במסלול הדו חוגי הוא כשלוש שנים. הסטודנטים לומדים במגוון של קורסי חובה ובחירה עיוניים וגם לוקחים חלק בסדנאות, בסיורים ובמעבדות בהם הם מכירים מקרוב היבטים בפסיכולוגיה ובפוליטיקה.


נושאי הלימוד

 

  • היבטים ערכיים במנהיגות
  • פסיכולוגיה חיובית
  • יסודות ביולוגיים להתנהגות
  • פסיכולוגיה חברתית
  • השפעות מדיה על הפוליטיקה
  • הגירה וזהות לאומית
  • העידן הגלובלי ומדיניות ציבורית
  • תהליכים התפתחותיים
  • מערכות מפלגתיות והתנהגות בוחרים
  • מחשבה מדינית מודרנית    
  • פסיכולוגיה ופוליטיקה בהקשר חברתי    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


האוניברסיטה העברית מאפשרת לסטודנטים ללמוד במגוון רחב של שילובים דו חוגיים במסגרת התואר הראשון, הם יכולים לשלב הן את לימודי הפסיכולוגיה והן את לימודי מדעי המדינה עם מגוון חוגים וכך ללמוד במסלולים כגון לימודי מנהל עסקים ומדעי המדינה, לימודי מדעי המדינה ומזרח תיכון, לימודי פסיכולוגיה וכלכלה, לימודי פסיכולוגיה ופילוסופיה ועוד מגוון תכניות.


תנאי קבלה


הקבלה לתכנית זו מושתתת על שקלול ממוצע הבגרויות והציון בפסיכומטרי, כאשר על המועמדים לעמוד בדרישות הקבלה של שני החוגים. כדי לקבל את המידע המדויק לגבי תנאי קבלה מומלץ לפנות למוסד הלימוד.


תעודה


לבוגרים שמשלימים את כל הדרישות בהצלחה ניתן תואר ראשון BA במדעי המדינה ופסיכולוגיה שניתן על ידי האוניברסיטה העברית.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור