תואר שני במנהל מדיניות ומנהיגות בחינוך באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בחינוך? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - תואר שני במנהל חינוך.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בחינוך בהתמחות מנהל מדיניות ומנהיגות בחינוך באוניברסיטה העברית בירושלים

 

לקפוץ כיתה

 

נושא החינוך נמצא תמיד בכותרות, על התכנים הנלמדים, על השכר שהמורים מקבלים, על אי השוויון בבתי ספר מסוימים ועל רמת הלימוד של התלמידים בגילים השונים. במשך 12 שנה בית הספר והמסגרות החינוכיות הוא המקום המרכזי שבו ילדים מבלים את יומם, שם הם רוכשים חברים, כישורים חברתיים, ידע פדגוגי וידע כללי, לכן האווירה של בית הספר והיחס של המורים כלפי התלמידים משחקים תפקיד חשוב בחברה. על כל אלה אמונים מנהלי בית הספר, המפקחים האזוריים ובעלי התפקידים השונים במערכת החינוך.

 

תואר שני בחינוך בהתמחות מנהל מדיניות ומנהיגות בחינוך מכשיר מנהלים ואנשי חינוך לנהל את מערכת החינוך בדרך שמתאימה למאה ה-21, הן מבחינת התכנים הנלמדים ומהן מבחינת היחס למורים ולתלמידים כאחד. לשם כך הם לומדים על ההיבטים השונים של עבודת הניהול מהפן החברתי לצד הפן הפדגוגי.

 

תכנית הלימודים

 

תואר שני בחינוך בהתמחות מנהל מדיניות ומנהיגות בחינוך באוניברסיטה העברית מכשיר את הסטודנטים לעבודת הניהול בבתי הספר ובמערכות החינוך הפורמאלית והבלתי פורמאליות. הסטודנטים לומדים לנסח מטרות חינוכיות ולעצב זהות חינוכית אשר תשפיע הן ברמה המקומית בבתי הספר והן ברמה הכוללת ברמה האזורית וברמה המערכתית.

 

זוהי תכנית רב תחומית לתואר שני בחינוך המשלבת בתוכה ידע מתחום הסוציולוגיה, הפסיכולוגיה, המנהל החינוכי, המנהל הציבורי ומדעי הניהול. שילוב הדיסציפלינות מאפשר לסטודנטים לתכנן ולגבש תכני לימודים ויוזמות חינוכיות מנקודת מבט שוויונית ואינטגרטיבית המותאמת לצרכים של בית הספר של המאה ה-21.

 

מתכונת הלימוד

 

התואר השני נפרש על פני כשנתיים. הסטודנטים בוחרים בין מסלול עיוני שבסופו מגישים עבודת סיום לבין מסלול מחקרי שבסופו מגישים עבודת תזה. מתכונת הלימוד כוללת קורסי חובה, קורסי בחירה וקורסי סמינר.

 

נושאי לימוד

 

  • פיתוח מנהיגות פדגוגית
  • כלכלת חינוך
  • ליקויי למידה כגורם סיכון
  • תקציב ככלי ניהולי
  • מבוא לטכנולוגיה חינוכית
  • מבוא לחינוך מיוחד
  • מדיניות ורפורמות בחינוך
  • ייעוץ בעידן הדיגיטלי
  • היבטים תרבותיים בייעוץ
  • סוגיות בקבלת החלטות    
  • הפרעות רגשיות והפרעות התנהגותיות    
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים

 

בית הספר לחינוך שבאוניברסיטה העברית בירושלים הוא מרכז להכשרת אנשי חינוך ולקידום מצוינות מחקרית בתחום ההוראה. מטרת בית הספר היא להשתמש בחינוך ככלי להובלת שינויים תרבותיים, חברתיים ואישיים, לשם כך הסטודנטים של בית הספר רוכשים כלים לחשיבה ביקורתית ועצמאית. בבית הספר ניתן ללמוד במגוון מסלולי לימוד לתואר ראשון ולתארים מתקדמים, ובהם תואר שני בחינוך בהתמחות סוציולוגיה של החינוך, תואר שני בחינוך בהתמחות חינוך יהודי, תואר שני בחינוך בהתמחות מחשבת החינוך ותואר שני בחינוך בהתמחות ייעוץ חינוכי.

 

תנאי קבלה

 

ללימודי תואר שני בחינוך בהתמחות מנהל מדיניות ומנהיגות בחינוך מתקבלים מועמדים בעלי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר בממוצע ציונים 80 ומעלה.

 

תעודה

 

הסטודנטים שמסיימים את כל המטלות הנדרשות, לרבות הגשת עבודת הגמר או עבודת התזה, מקבלים תואר מוסמך בחינוך בהתמחות מנהל מדיניות ומנהיגות בחינוך מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור