לימודי משפטים ועבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי משפטים - עריכת דין? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - משפטים ועבודה סוציאלית.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי משפטים ועבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית בירושלים - תכנית משותפת בוגר במשפטים ועבודה סוציאלית


בדרך לצדק חברתי


בחברה של היום רבים מכירים בקשר ההדוק שקיים בין עולם המשפט לתחום הרווחה ובעובדה ששני הענפים לא יכולים להתקיים במנותק האחד מהשני. מדיניות ההתערבות, תהליכי העברת התקציבים למוסדות הרווחה וכן מגמות הפיתוח של גישות התערבות ושיקום חדשות כרוכות כולם בתהליכים משפטיים, בחקיקה ובדינים שונים.


מי שמעוניינים הן בתחום החוק והן ברווחה וחברה ומעוניינים להשפיע ולקדם שינוי בסוגיות חברתיות בוערות יכולים ללמוד בתכנית המשותפת ללימודי משפטים ועבודה סוציאלית שמתקיימת באוניברסיטה העברית. מסלול משותף זה מתאים במיוחד לסטודנטים מצטיינים והוא מעניק להם כישורי פרקטיים ומיומנויות מחקריות בעולם הרווחה החברתית והמשפט בישראל.


תכנית הלימודים


הלימודים בתכנית המשותפת מאפשרים לסטודנטים להעמיק הן בסוגיות משפטיות והן בשיטות התערבות ותהליכי מדיניות רווחה. לימודי המשפטים מקיפים תחומי משפט מגוונים כגון דיני קניין ונזיקין, דיני משפחה, משפט מסחרי ומשפט בין לאומי. הלימודים בבית הספר לעבודה סוציאלית מקנים לסטודנטים כלים ליישום ולתכנון של שיטות התערבות לקבוצות, לפרטים, לארגונים ולקהילות ממגוון סוגים. כמו כן, הם מתוודעים לתהליכים חברתיים ולמדיניות חברתית תוך שימת דגש על ייחודה של החברה הישראלית של היום.


מתכונת הלימוד


עבור סטודנטים שמתחילים ללמוד בתכנית בשנה א', אורכם של הלימודים הוא ארבע שנים. עבור מי שמתקבלים אל המסלול המשותף בשנה ב', הוא נפרש על פי ארבע שנים וחצי. בפני הסטודנטים עומדת האפשרות להתחיל ללמוד לימודי משפטים בשנה א' ולהמשיך אל התכנית המשותפת בשנה השנייה לתואר (בתנאי שהם עומדים בכל תנאי הקבלה). כמו כן ניתן להתחיל ללמוד בתכנית המשותפת כבר בשנה א', אפשרות זו פתוחה בפני מצטיינים.


הלימודים חושפים את הסטודנטים לשלל שיעורים עיוניים ומעשיים ולסמינריונים משני התחומים. במסגרת לימודי המשפטים הם מתנסים בעבודה קלינית במרכז המשפטי של האוניברסיטה וגם משתתפים בסדנאות ובעריכה של כתב עת משפטי. לימודי עבודה סוציאלית משלבית הכשרה מקצועית והתנסות בשנה החל מהשנה השנייה, התנסות זו מתקיימת בארגוני רווחה ובמוסדות שונים.


נושאי הלימוד

 

  • דיני מנהל ציבורי
  • משפט עברי
  • היכרות עם הקהילה
  • דיני תאגידים
  • דיני ירושה ומשפחה
  • ביטחון סוציאלי
  • מדיניות רווחה בארץ
  • האדם במשפחה    
  • התערבות קהילתית וארגונית    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


בית הספר לעבודה סוציאלית של האוניברסיטה העברית מאפשר ללמוד בתכנית משותפות נוספות, כגון לימודי עבודה סוציאלית ומנהל עסקים, לימודי עבודה סוציאלית וקרימינולוגיה ולימודי עבודה סוציאלית ומדעי הרוח. גם בבית הספר למשפטים ניתן ללמוד בשילוב חטיבה מחוגים נוספים, או במסלולים מואצים לתואר שני.


תנאי קבלה


תכנית זו מיועדת לסטודנטים מצטיינים ומדי שנה מתקבל אליה מספר מצומצם של מועמדים. הקבלה מתרחשת לאחר תום השנה הראשונה ללימודי משפטים או ללימודי עבודה סוציאלית. ניתן להתקבל על סמך ממוצע של לפחות 82 בלימודי המשפטים בשנה א' וכן ממוצע של לפחות 85 בלימודי עבודה סוציאלית לשנה א'. במקרים מסוימים, מועמדים שלהם נתוני קבלה גבוהים במיוחד יכולים להתקבל לתכנית המשותפת כבר בשנה הראשונה, לפי ההישגים בבגרויות ובפסיכומטרי.

 


תעודה


לסטודנטים שעומדים בהצלחה בכל הדרישות בתכנית ניתנת תעודת בוגר אוניברסיטה בחתימתם של דיקני שני בתי הספר. לאחר השלמת תקופת ההתמחות, הן במשפטים והן בעבודה סוציאלית, רשאים הבוגרים להתחיל לעסוק בשני הענפים, בכפוף לכללי מועצת העובדים הסוציאליים ולשכת עורכי הדין.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור