תואר שני בבריאות ציבור ווטרינרית באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - תואר שני בריאות ציבור וטרינרית.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בבריאות ציבורית וטרינרית באוניברסיטה העברית


בריאות בעלי החיים והאדם


כבר מתקופות קדומות חיו בעלי החיים ובני האדם זה לצד זה. גם היום, אנחנו מגדלים אותם בביתנו כחיות מחמד או משתמשים בהם כמקום מזון בתעשייה החקלאית. למרות התועלת הרבה שבעלי החיים מהווים לנו, הם גם יכולים ליצור איום משמעותי על בריאות הציבור. מחלות, מגפות וזיהומים סביבתיים יכולים לעבור בין החיות לבני האדם וליצור מצבי חירום בריאותיים.


תופעות אלה מציבות אתגרים ודילמות מוסריות בפני העוסקים בווטרינריה, שצריכים לשמור על רווחת בעלי החיים ועל שלומם אך גם לדאוג לבריאות הציבור. כך ווטרינרים נדרשים גם לפקח על תעשיות ייצור המזון ועל המשקים וחוות הגידול כדי לשמור על רמות בטיחות ותברואה גבוהות.


האוניברסיטה העברית מציעה מסלול לתואר שני בבריאות ציבורית וטרינרית. תכנית זו היא פרי שיתוף פעולה בין בית הספר לרפואה ווטרינרית, בית הספר לבריאות הציבור, בית הספר לכלכלה חקלאית ובית הספר לתזונה במוסד הלימוד. היא מעניקה לבוגריה כלים יישומיים להתמחות בשמירה על בריאותם של בני האדם ובעלי החיים כאחד.


תכנית הלימודים


לאורך המסלול לתואר שני, הסטודנטים מעמיקים בקשרים שבין רופאים ווטרינרים לבין מערכות בריאות הציבור, במטרה לשמור על בריאות האוכלוסייה. הסטודנטים מקבלים ידע וכלים רבים בתחומים מגוונים שחשובים לווטרינרים, כגון סטטיסטיקה, אפידמיולוגיה, ותברואת מזון. כמו כן, הם לומדים על היבטים ניהוליים וארגוניים בווטרינריה ועל תחומים כמו כלכלה ושיווק בריאות.


מתכונת הלימוד


אורכו של המסלול הוא כשנתיים, הסטודנטים יכולים לבחור בין תכנית מחקרית עם כתיבת תזה לבין מסלול ללא תזה. בשנה הראשונה לומדים בקמפוס הפקולטה לרפואה בירושלים והשנה השנייה בקמפוס הפקולטה לחקלאות ברחובות ובבית הספר לווטרינריה בבית דגן.

 


נושאי הלימוד


בין הנושאים שנלמדים במהלך התכנית:

 

  • רווחת בעלי החיים
  • סטטיסטיקה
  • טיפול בבעלי חיים משוטטים
  • שיווק בריאות
  • מנהל תברואה ובטיחות המזון
  • כלכלת בריאות    
  • אפידמיולוגיית מחלות זיהומיות
  • ועוד
  • ארגון ומנהל לרופאים ווטרינרים    
 


על מוסד הלימוד


בית הספר לרפואה וטרינרית שפועל באוניברסיטה העברית מציע תכנית בווטרינריה שנמשכת כארבע שנות לימוד ומעניקה תואר דוקטור. כמו כן הוא מפעיל תכניות השתלמות לווטרינרים שמעוניינים להתמקצע בתחומים כמו רדיולוגיה, רפואה פנימית ונוירולוגיה של בעלי חיים. באוניברסיטה מתקיימות גם תכניות לתואר שני כגון תואר שני בבריאות הציבור, תואר שני בסיעוד, תואר שני במדעי בעלי החיים, תואר שני במדעי התזונה ותואר שני בבריאות הצמח ואגרואקולוגיה.


תנאי קבלה


כדי להתקבל לתכנית על המועמדים להיות בעלי תואר דוקטור ברפואה ווטרינרית ממוסד מוכר. כמו כן, הם צריכים לעבור ראיון בפני וועדת קבלה, שיכולה לבחור לקיים גם מבחני מיון פנימיים. כחלק מתנאי הקבלה המועמדים צריכים להציג אישור על השלמת קורסים בתחום המיקרוביולוגיה של המזון והמחלות הזואונוטיות, מי שאינם עומדים בתנאי זה נדרשים לבצע השלמות.

 


תעודה


סטודנטים משלימים את כל החובות במהלך התכנית ומסיימים אותה בהצלחה זכאים לקבלת תואר שני MVPH בבריאות ציבורית וטרינרית (Master of Veterinary Public Health) מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור