לימודי מדעי המדינה וחינוך בתכנית למנהיגות חינוכית באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי מדעי המדינה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - מדעי המדינה וחינוך.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי מדעי המדינה וחינוך באוניברסיטה העברית ירושלים - תכנית למנהיגות חברתית וחינוכית


מחנכים לעשייה חברתית ופוליטית


מהקמת קואליציה ועיצוב מדיניות בכנסת ועד להתמודדות עם מצבים מורכבים כמו מלחמות וסכסוכים בין מדינות, הזירה הפוליטית הישראלית רוויה בתהליכים משמעותיים. אלה מחלחלים ומשפיעים גם על חיי היום יום של כלל האזרחים במדינה. במערכת החינוך של היום שואפים לטפח צעירים בעלי מודעות חברתית ופוליטית כבר מגיל מוקדם, כדי שיוכלו לקחת חלק בתהליכים שמעצבים את המדינה והחברה שלנו.


באוניברסיטה העברית מציעים תכנית ייחודית למנהיגות חברתית חינוכית. זהו מסלול דו חוגי ללימודי מדעי המדינה וחינוך, פרי שיתוף פעולה בין המחלקה למדעי המדינה ובית הספר לחינוך של האוניברסיטה. תכנית זו מיועדת לסטודנטים פעילים חברתית שמעוניינים להוביל תהליכים הן בחברה האזרחית והן בעולם החינוך. בתכנית לימודי ההדגש למנהיגות חינוכית וחברתית סבורים כי מנהיגים חברתיים חייבים להיות בעלי חזון וידע רב תחומי כדי לקדם תהליכים וכך הלימודים חושפים לשלל היבטים ל הפעילות הפוליטית ושל עולם ההוראה העכשווי.


תכנית הלימודים


במהלך התכנית הסטודנטים מקבלים כלים לניתוח של תהליכים בארגונים ובמערכת הפוליטית, לצד ניתוח של מגמות בשדה החינוך הישראלי. הם לומדים כיצד ליזום ולפתח מהלכים אחראיים ויצירתיים במוסדות חינוך ולהניע תהליכי שינוי חברתי באמצעותם. לשם כך הם דנים בהיבטים הפוליטיים והארגוניים של מנהיגות ובפן החברתי של המעשה החינוכי ובמקביל מפתחים דיון ביקורתי ופוליטי על מגמות בולטות בחברה הישראלית של ימינו.


מתכונת הלימוד


הלימודים נפרשים על פני כשלוש שנים ומתקיימים בתכנית דו חוגית שבה נלמדים שני החוגים, חינוך ומדעי המדינה במתכונת ראשית. הסטודנטים לוקחים חלק בקורסי חובה ובחירה וסמינריונים של שני החוגים. כמו כן, הם משתתפים בפורום מנהיגים חינוכיים וחברתיים בו הם נפגשים עם פעילים וחוקרים ויוצרים יחד שיח משותף. התכנית כוללת גם יציאה לשטח לפרויקטים שונים ותרגולים מעשיים.


נושאי הלימוד


בין התחומים שנידונים במסגרת התכנית:

 

  • פסיכולוגיה של החינוך
  • מחשבת החינוך
  • מחשבה מדינית מודרנית
  • חקר הפוליטיקה
  • יוזמות חברתיות חינוכיות
  • יסודות מנהל ציבורי
  • היבטים ערכיים במנהיגות
  • משטר מדינת ישראל    
  • היבטים התנהגותיים במנהיגות    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


המחלקה למדעי המדינה של האוניברסיטה העברית מציעה תכניות דו חוגיות שונות, בהן לימודי משפטים ומדעי המדינה, תכנית מדעי המדינה ויחסים בינלאומיים או מסלול המשלב קבלת תעודת הוראת אזרחות לבתי ספר תיכוניים. כמו כן כן מוצעים שילובים דו חוגיים נוספים בתחומים מתאימים לבחירת הסטודנטים כגון סוציולוגיה ומדעי המדינה, תקשורת ומדעי המדינה והיסטוריה ומדעי המדינה. בוגרים שמעוניינים בכך יכולים להמשיך לתואר שני במדעי המדינה בהתמחות שונות וכן לדוקטורט בתחום.


תנאי קבלה


המועמדים נדרשים לעמוד בדרישות הקבלה של שני החוגים, אלה כוללות תעודת בגרות מלאה וציון בפסיכומטרי. ממוצע בגרויות של 100 ומעלה מאפשר קבלה ישירה ללא פסיכומטרי וציון פסיכומטרי של 650 ומעלה פוטר מהצגת הציונים בבגרויות. המועמדים לתכנית המנהיגות החינוכית צריכים לעמוד בראיון קבלה אישי ובו להציג הצהרת כוונות שמעידה על ניסיונם הקודם בעשייה חברתית ושאיפותיהם לעתיד.


תעודה


הסטודנטים שמשלימים את כל החובות בתכנת זו מקבלים בסיומה תואר ראשון BA בלימודי מדעי המדינה וחינוך שניתן על ידי האוניברסיטה העברית בירושלים.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור